Pasty do zębów

Colodent Pasta do zębów `Mocne dziąsła`

COLODENT MOCNE DzIĄSŁA Pasta do zębów 100ml

• 22 kwietnia 2024 o 11:51
    Dobra pasta odświeżająca
    Pastę kupiłam w supermarkecie w bardzo atrakcyjnej cenie. Niska cena to jeden z atutów, a następny to łatwa dostępność pasty. Pasta ma ładny, zielony kolor. Zawiera w swoim składzie ekstrakt z ziół i flor, bardzo przyjemnie, odświeżająco pachnie. Ma gęstą konsystencję, co powoduje, że nie spływa ze szczoteczki. Ponadto jest wydajna. Pasta dobrze się pieni i dobrze czyści zęby. Nie wybiela, ale skutecznie oczyszcza zęby z osadów. Daje przyjemne uczucie odświeżenia. Pielęgnuje także dziąsła. Nie wywołuje żadnych podrażnień. Generalnie warto ją przetestować.
    Zalety:
    • niska cena,
    • łatwa dostępność,
    • konsystencja,
    • świeży zapach,
    • odświeża oddech,
    • nie podrażnia,
    • czyści zęby z osadów,
    • jest wydajna.
    Wady:
    • nie wybiela
    pysiam
    14 kwietnia 2021 o 19:34
    bardzo dobra pasta
    Jestem mile zaskoczona właściwościami tej pasty. Kosztuje poniżej 4 zł, a nie odbiega jakością od droższych. Po umyciu zęby są dobrze oczyszczone i gładkie, a oddech przyjemny. Smak, a zarazem zapach, określiłabym jako świeżo ziołowy. Raczej nie mam problemów z dziąsłami, więc nie wiem czy pasta może poprawić ich stan, ale i tak szczerze ją polecam.
  • 12 sierpnia 2020 o 8:17
    Tanie wcale nie musi oznaczać złe.
    Do higieny jamy ustnej używamy w domu różnych past - raz są to produkty z wyższej półki cenowej, raz te tańsze, ale nie zawsze gorsze bo w przypadku tych pierwszych często po prostu opłacamy jeszcze marketing itp., stąd i wyższe cena, a jakość często na podobnym poziomie. Tak więc tym razem uraczyliśmy nasze zęby zdołowana pastą od colodent. Często słyszę czy czytam, że Colodent to marka rodem z PRL. Szat graficzna rzeczywiście nie jest wyszukana, a do bólu prosta. Wiadomo, że większość kupuje to co wygląda atrakcyjniej, ale przecież wymyślnym opakowaniem nie będziemy myć zębów. Pasta jest o dość gęstej konsystencji dzięki czemu nie spływa ze szczoteczki, dobrze się rozprowadza po zębach tworząc dość dużą ilość piany. Jej kolor jest biały z domieszką zielonych paseczków. Smak przyjemny, na pierwszy plan wysuwają się zioła, które są intensywne, ale nie chemiczne. Nie jest za mocna, nie szczypie. Działaniem pasta ta nie odbiega od tych droższych. Dobrze odświeża oddech za sprawą licznej mieszanki ziół (olejek eukaliptusowy, z drzewa herbacianego, mirry, wyciąg z rumianku, ekstrakt z szał Wii), które tworzą przyjemny aromat, ale także mają wpływać pielęgnacyjne na nasze dziąsła. Z tymi ostatnimi nie mam problemów więc trudno mi oceniać wpływ tej pasty na nie, w każdym razie żadnego krwawienie czy innych reakcji nie wywołała. Pasta zawiera oczywiście fluor dzięki czemu ma chronić przed próchnicą i ubytkami. Nowych, niepokojących zmian nie zauważyłam więc jest ok. Produkt ma właściwości czyszczące na dobrym poziomie, eliminuje powierzchniowy osąd i resztki jedzenia. Z innych rzeczy, które można dodać to fakt, że jest niezwykle łatwo dostępna, dostaniemy ją niemal wszędzie, a jej cena jest praktycznie nieodczuwalna dla naszego portfela. I co ważne jest to nasza rodzima marka, a ja lubię wspierać polskich producentów.
  • 21 kwietnia 2020 o 20:37
    Ziołowa świeżość
    To moje drugie opakowanie Pasta do zębów `Mocne dziąsła` od Colodent. Dobra delikatnie ziołowa pasta z poręcznej tubki o pojemności 100 ml. Pasta ma gęstą, kremową konsystencję i jest białego koloru z wąskimi zielonymi paseczkami po bokach. Pachnie i smakuje zarazem świeżo, jak i przyjemnie ziołowo. Zapewnia higienę jamy ustnej, daje super uczucie świeżości i nie podrażnia wrażliwych dziąseł. Nie kosztowała wiele, jest łatwo dostępna.
    Zalety:
    • tania, około 4 zł
    • łatwo dostępna
    • poręczne opakowanie
  • 29 kwietnia 2019 o 0:03
    Przyjemna w użyciu, tania, a zarazem skuteczna
    Zazwyczaj stosuję inne preparaty do higieny jamy ustnej, jednak postawiłam dać szansę paście do zębów "Mocne dziąsła". Stosuję ją już trochę dłużej niż miesiąc i jestem pod niemałym wrażeniem. Pasta Colodent jest bardzo przyjemna w użyciu. Uwzględniając wszystkie jej zalety, jest mi trochę głupio, że nie dawałam jej na początku zbyt dużych szans, ponieważ patrzyłam na nią trochę przez pryzmat niskiej ceny. Produkt jest zamknięty w poręcznej tubce, z której łatwo wydobyć odpowiednią ilość pasty. Kosmetyk ma odpowiednio gęsta konsystencję, dzięki czemu nie spada ze szczoteczki. Pasta dobrze się pieni i posiada przyjemny, dosyć łagodny, a zarazem świeży smak/zapach. Po umyciu zęby są lśniące i czyste przez długi okres czasu. Zaletami tego kosmetyku do higieny jamy ustnej są także jego wydajność, atrakcyjna cena, dostępność oraz dobra jakość. Pasta Colodent okazała się również bardzo łagodna dla moich dziąseł. Testując nowe produkty do higieny jamy ustnej często dotykało mnie podrażnienie i nadmierne złuszczanie nabłonka błony śluzowej jamy ustnej. Ta pasta nie wywołała u mnie takiej reakcji, więc pewnie sięgnę po nią nieraz. Spełniła ona wszystkie moje oczekiwania co do pasty do zębów, a w dodatku zaskoczyła łagodnością. Jestem na "tak".
    Zalety:
    • łagodna dla błon śluzowych, nie podrażnia,
    • dobrze się pieni,
    • odpowiednia konsystencja,
    • wygodne w użyciu opakowanie,
    • przyjemny smak/zapach,
    • dobrze oczyszcza, zapewnia uczucie świeżości jamy ustnej na długo,
    • cena,
    • dostępność,
    • wydajność,
    Wady:
    • Brak.