Serum do twarzy

Missha MISA, Geum Sul, 24K Gold Collagen Caviar Serum Serum kawiorowe do twarzy

Kamlisa
    30 listopada 2015 o 21:05
    bardzo przyjemne
    Serum zakupiłam pod wpływem poprzedniej recenzji :) Jest to ciekawy produkt, cos pośredniego miedzy klasycznym serum a emulsją. Nawilza, odzywia skórę. Może być u mnie na jakiś czas samodzielne, choć najczęściej dokładam krem. Jest dość bogate, wiec dla cer przetłuszczających się rano może być za ciezkie, u mnie spokojnie współgra z makijażem i filtrami... Niebieskie opakowanie kojarzące się z jedna z serii Guerlaina. Pompka wygodna i higieniczna, choć nakretka nakłada się dość opornie. Zapach delikatny, nieco mydlany, można się przyzwyczaić. Wchłania się stopniowo, zostawiając lekki film, ale po jakim s czasie jednak lepiej cos dołozyc. SDolidnie i przyjemnie pielegnuje, nie podraznia, nie wałkuje się. Kosmetyk wart wypróbowania. Nie jest tani, ale wydajny, no i jest to 60 ml, zamiast standardowych 30 ml :) Używam tego produktu od: 4 miesiecy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 23 lipca 2015 o 13:19
    klopotliwa recenzja
    Jest to kłopotliwa recenzja ponieważ serum w zakresie działania spisuje się bardzo dobrze ale komfort jego użytkowania (przynajmniej na mojej skórze) jest niski. Stosuję kwasy, retises, zorac (jako kurację przeciwstarzeniową), cerę mam normalną/mieszaną ale ze względu na stosowanie powyżej wymienionych produktów przykładam dużą uwagę do nawilżania i odżywiania skóry. Filtry przeciwsłoneczne to pozycja obowiązkowa w mojej porannej pielęgnacji. No właśnie. Filtry. Ze względu na te szczerze przeze mnie nielubiane filtry przynajmniej połowa ser, których działanie jest świetne nie jest dla mnie odpowiednia... Recenzowane serum ma dosyć lekką konsystencję emulsji. Pachnie delikatnie, przyjemnie. Z działania kosmetyku jestem bardzo zadowolona (o czym poniżej) ale serum wchłania się w skórę pozornie. Kosmetyk nałożony na twarz zostawia po sobie delikatny silikonowo-oleisty film, który gdybym nie stosowała filtrów w niczym by mi nie przeszkadzał. Ze względu na działanie serum można sobie odpuścić krem nawilżający i cieszyć się piękną skórą. Niestety w połączeniu z filtrem nie jest tak ciekawie. Serum jakby wychodzi ze skóry w ciągu dnia i w połączeniu z kosmetykiem przeciwsłonecznym funduje nam na twarzy niemiłosierny błysk. Dodatkowo serum jest dla mnie zwyczajnie za ciężkie i czuję te warstwy - serum,filtr, makijaż przez cały dzień na twarzy. Bardzo nie lubię tego uczucia. Chcę zaznaczyć, że czas testowania serum przypadł na upały. Jeśli zimą serum nie będzie przetłuszczać mojej cery to edytuję recenzję. W zakresie pielęgnacji kosmetyk spisał się bardzo dobrze. Serum fantastycznie nawilża i odżywia skórę podrażnioną kwasami lub retinoidami. Koi i uspokaja skórę. Często nakładałam je jako samodzielny kosmetyk na noc. Rano cera była ładna, gładka, nawilżona, pełna blasku. Odnoszę wrażenie, że serum zniwelowało problem, który doskwiera mi jak przesadzę z zoraciem a mianowicie wrażenie zmęczonej skóry. Nie wiem jak to opisać- czasami przed łuszczeniem moja cera przybiera wygląd takiej zmęczonej- potem się łuszczy i wraca do ładnego wyglądu. Nie wiem czy to zasługa serum w 100% ponieważ udało mi się już opanować pozoracową wylinkę na tyle, że występuje ona bardzo rzadko. Tak czy owak mam wrażenie, że moja cera wygląda na bardziej wypoczętą. Na uwagę zasługuje również skład kosmetyku, który potwierdza zapewnienia producenta o odżywczym działaniu serum. Serum ma bogaty skład. Znajdziemy w nim (licząc od początku) wodę, ekstrakt z kawioru (30% kosmetyku), kilka substancji nawilżających, kolagen, witaminę b3, kwas ha, kwas poliglutaminowy, lotny silikon a dalej liczne ekstrakty i oleje. Pomimo tego, że serum ze wzgledu na komfort użytkowania nie spisuje się w mojej pielęgnacji tak jakbym sobie tego życzyła to chyba do niego wrócę ponieważ mam dla niego nowe zastosowanie. Serum stosuję pod krem jako serum do powiek i tutaj jestem bardzo bardzo zadowolona z jego działania. Serum doskonale nawilża i odżywia okolice oka, intensyfikuje działanie kremu pod oczy oraz zmniejszyło mi zasinienia wokół oczu, z którymi mam ostatnio problem. Skóra wokół oczu jest delikatnie jaśniejsza i chyba w lepszej kondycji bo dawno nie miałam przesuszonej okolicy powiek. Serum nie było testowane na zwierzętach. Podsumowując recenzję, serum ma działanie przede wszystkim odżywcze. Dla mojej normalnej/mieszanej cery okazało się za ciężkie (w połączeniu z filtrem). Polecam wszystkim kobietom, które mają suchą skórę lub potrzebują intensywnego odżywienia, które nie będą stosować dodatkowo filtrów i tym, które są w trakcie kuracji retinoidami. Produkt szybko przywraca skórze nawilżenie a dodatkowo łagodzi. Polecam! Używam tego produktu od: ponad 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1

Zobacz także inne Serum do twarzy