Absolutny must-have kosmetyczny, zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym. Odkryj DRIP, pierwsze serum nawilżające z oferty Olivii Plum. Dni robią się krótsze, w gonitwie zapominasz o spożywaniu płynów, coraz więcej czasu spędzasz w ogrzewanych pomieszczeniach, a powietrze na zewnątrz bywa silnie zanieczyszczone. Te czynniki mają wpływ na Twoją skórę, która traci odpowiednie nawilżenie i elastyczność, a co za tym idzie – również i blask. Olivia Plum się jednak nie poddaje i wychodzi tym wyzwaniom naprzeciw!
Serum nawilżające DRIP pokochasz już od pierwszej kropli, w której zawarte są drogocenne składniki jak kwas hialuronowy, olej z ogórka oraz witamina E. DRIP ma silne właściwości nawilżające. Nadaje się do każdego rodzaju skóry, a zwłaszcza dla tej najbardziej potrzebującej, suchej i odwodnionej. Czy to po długim locie, czy po dłuższym pobycie w klimatyzowanym lub ogrzewanym pomieszczeniu, DRIP zapewni Ci odpowiednią dawkę nawilżenia. Receptura została wzbogacona również o składnik anti-pollution, który chroni przed zanieczyszczeniami i szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. Wszystko razem daje przepyszną mieszankę o iście jedwabistej konsystencji. DRIP łatwo się wchłania, tworząc niewidoczną dla oka, ale wyczuwalną i przyjemną w dotyku warstwę – przysłowiową „drugą skórę”. Cera po spełnionym rytuale piękna jest gładka i promienna.
Serum nawilżające DRIP to idealny, poręczny i przyjemny kompan każdej podróży, bliższej i dalszej. W zależności od czasu jakim dysponujesz w ciągu dnia, możesz je śmiało użyć albo jako typowe serum na etapie pielęgnacji, albo samodzielnie zamiast kremu. Sprawdzi się również jako świetlista baza pod makijaż. Nie pozostaje nic innego jak przetestować… Na własnej skórze (będzie Ci wdzięczna!).
Składniki aktywne :
Składnik Anti - pollution to ester polimerowy wytwarzany w naturalny sposób, który:
- daje efekt drugiej skóry , chroni przed czynnikami zewnętrznymi , czynnikami stresowymi
- gwarantuje naturalny film, bez obciążenia
- zwiększa poziom nawilżenia w skórze
- chroni metabolizm komórkowy i ogranicza starzenie się skóry.
- otrzymywany jest z oleju rycynowego
Olej z ogórka
posiada działanie antybakteryjne, przeciwzapalne, poprawia elastyczność skóry i redukuje zmarszczki
polecany do pielęgnacji cery nadmiernie przetłuszczającej się, problemowej, zanieczyszczonej, z przebarwieniami. Odpowiedni do delikatnej cery z pierwszymi oznakami starzenia.
Dodatkowo wartościowe składniki znajdujące się w oleju z ogórka oczyszczają i nawilżają skórę, opóźniają procesy starzenia, przyspieszają procesy regeneracyjne i są pomocne przy egzemie (atopowym zapaleniu skóry), przy łuszczycy i trądziku.
Potrójny kwas hialuronowy 1.5%
- Tworzą 3 rodzaje kwasu o różnej masie cząsteczkowej: 0,5% kwas małocząsteczkowy typu SLMW 0,5% kwas małocząsteczkowy typu LMW 0,5% kwas wielkocząsteczkowy typu HMW
- Ze względu na silne właściwości nawilżające polecany do skóry bardzo suchej i zniszczonej.
- Kwas małocząsteczkowy typu SLMW - powoduje zwiększenie nawilżenia na poziomie wewnętrznych warstw skóry, Kwas małocząsteczkowy typu LMW - poprzez swoje działanie nawilżające, umożliwia szybsze przenikanie substancji czynnych, Kwas wielkocząsteczkowy typu HMW - utrzymuje wilgoć w skórze.
-Potrójny kwas hialuronowy 1,5% służy wzmocnieniu właściwości ochronnych skóry, a także przyczynia się do utrzymania odpowiedniego poziomu nawilżenia.
- Utrzymanie właściwej wilgoci w obrębie naskórka powoduje, że staje się on elastyczny, nawilżony, sprężysty i jędrny. Skóra prezentuje się znacznie zdrowiej i młodziej.
- Potrójny kwas hialuronowy wspomaga regenerację naskórka, przyspiesza gojenie ran, działa przeciwzapalnie i stabilizująco na skórę, a także zwiększa jej elastyczność.
- Wykazuje wysoką biozgodność, nie powoduje alergii i nie podrażnia.
Opis serum mocno mnie zachęcił do kupna. Szukałam właśnie intensywnie nawilżającego, kojącego serum o otulającej konsystencji i to co przeczytałam w opisie idealnie pasowało do moich wyobrażeń. Rzeczywistość jednak okazała się troszkę mniej atrakcyjna. Według mnie produkt jest "na pół" czyli w prawie w każdej kategorii - czy to działanie, czy to konsystencja - plasuje się gdzieś w połowie. Nie są to efekty na 100%, tylko fajne, ale jednak dość przeciętne działanie. Miło mi się go używało, ale nie ukrywam, że lekko mnie zawiodło.
Miałam wersję w większej pojemności - 30 ml. Jest ono dostępne w szklanej buteleczce z pompką. Co do opakowania nie mam większych zastrzeżeń, nigdy mi się nie zacięło ani nie pluło zawartością. Dzięki przejrzystemu szkłu można kontrolować ile serum jeszcze jest w środku.
Konsystencja jest mleczna, kremowa i bardzo przyjemna. Ale jednocześnie wodnista, więc trzeba uważać przy nakładaniu. Serum gładko się rozprowadza po skórze, ale w bardziej obfitych ilościach tworzy smugi, więc albo mała ilość, albo cierpliwe wklepywanie. Skóra po nałożeniu staje się miękka i otulona, po chwili większość się wchłania. Na powierzchni zostaje wyczuwalna, minimalnie lepka warstwa.
Zapach serum jest bardzo odświeżający - aloesowo-herbaciany. Delikatny, szybko ulatniający, po prostu fajny. To na pewno jedna z zalet produktu i już samo powąchanie serum zachęca do jego użycia.
Poziom nawilżenia jest według mnie bardzo minimalny. Skóra staje się gładka i znika uczucie ściągnięcia, ale w moim przypadku nie na długo. Po jakimś czasie od nałożenia serum czułam, ze moja skóra jest nawilżona tylko powierzchniowo, a wciąż czułam suchość gdzieś tam wewnątrz. Serum jest lekkie, ale to i zaleta, i trochę wada w tym przypadku. Niby działa okluzyjnie, zostawia lekką warstwę na skórze, ale tak jakby nie wszystko docierało wgłąb. Jedyne co to serum fajnie wygładza i stanowi przyjemną bazę pod krem i makijaż, bo skóra nabiera poślizgu. Jest mięciutka i nieco bardziej jednolita, jakby serum lekko "rozmywało" koloryt. No ale za sam ten efekt nie mogę dać wyższej oceny, bo jednak działanie stricte pielęgnacyjne mnie do końca nie zadowala.
Myślę, ze mogę polecić serum mimo wszystko, ale nie cerom suchym. Niech ich nie zwiedzie obietnica silnego nawilżenia, bo według mnie jest to raczej bazowe, podstawowe nawilżenie odpowiednie dla cer np. mieszanych i normalnych. Ja sama mam cerę mieszaną i dla mnie nie było idealne, ale akurat zimą moja skóra skręca bardziej w stronę suchej, więc jej potrzeby stają się wtedy bardziej wymagające. Serum ogólnie przyjemne, ale nie ma się co po nim spodziewać rewolucyjnego działania.
Zużyłam cały flakonik i byłam zadowolona z efektu, serum szybko się wchłania, pięknie pachnie, nadaje się do nakładania warstwami.
Koił podrażnioną skórę.
Jest jednak na tyle lekki, że w przypadkach awaryjnych nie wystarczał i spokojnie można znaleźć kosmetyki o podobnej konsystencji i działaniu, a za to w niższej cenie.
Posiadam skórę suchą. To serum jest świetnym wyborem dla mojej skóry. Doskonale ją nawilża i koi. Ma lekką, mleczną konsystencję, która bardzo szybko się wchłania i nie obciąża skóry. Zapach jest delikatny i przyjemny przez co aplikacja serum to przyjemność. Serum a wygodne opakowanie z higieniczną pipetą.
Czym Serum Drip mnie tak zachwyciło?
+ lekką, mleczną konsystencją, która nie obciąża skóry i błyskawicznie się wchłania oraz zostawia twarz ładnie rozświetloną,
+ zapachem, delikatnym i świeżym, który każdorazowo umila pielęgnację,
+ wyczuwalnym od razu po aplikacji mocnym nawilżeniem, wygładzeniem oraz ukojeniem skóry, które utrzymuje się długi, długi czas. Przy kuracji kwasami okazało się strzałem w dziesiątkę!
+ efektami widocznymi po dłuższym stosowaniu - cera wygląda promiennie, tak rześko i jest widocznie zregenerowana, a wszelkim drobnym rankom oraz podrażnienia szybko mówię "papa",
+ uniwersalnością, ponieważ świetnie nadaje się pod makijaż, krem z filtrem oraz krem na noc,
+ wydajnością, bo przy używaniu tego produktu dzień w dzień rano i czasem wieczorem, starczyło mi na ok. dwa miesiące.
Składniki aktywne, jakie tutaj znajdziemy: składnik anti-pollution Dub Estoline, olej z ogórka, potrójny kwas hialuronowy 1,5%.
Myślę, że każda skóra pokocha te serum, zarówno taka jak moja, czyli tłusta i trądzikowa, jak i sucha oraz odwodniona!
Produkt można kupić w wielu miejscach online :)
To był jeden z tych kosmetyków, gdzie po pierwszym użyciu było WOW i już wiedziałam, że to będzie miłość. Tak było od pierwszego użycia do ostatniej kropli ???? Od tego czasu zużyłam już kilka opakowań.
Serum ma delikatny zapach i lekką, mleczną konsystencję, szybko się wchłania pozostawiając skórę świetnie nawilżoną, aksamitną w dotyku i promienną. To nawilżenie jest zdecydowanie wyczuwalne ???? Serum wspaniale koi zaczerwienienia na twarzy ( moje wrażliwe policzki były bardzo zadowolone). Po nałożeniu nie klei się, bardzo dobrze sprawdza się pod makijaż.
Serum, którego używałam znajdowało się w szklanej buteleczce z pipetą, teraz są nowe opakowania z pompką. Można je kupić w dwóch pojemnościach 10ml oraz 30ml. Sprawdziło się świetnie zarówno w pielęgnacji porannej jak i wieczornej. Myślę, że każda skóra go pokocha a szczególnie przesuszona czy odwodniona potrzebująca silnego nawilżenia. Polecam z całego serducha kto jeszcze nie miał okazji spróbować.
Miałam kilka opakowań i nie moge sie go pozbyc z pamieci ..Najlepszy nawilzajace serum jakiekolwiek miałam na swojej twarzy.. on po prostu od razu działa juz od pierwszego nałozenia na twarz... no działa cuda..Kupiłam go z polecenia znajomej i no nie załuje bo z nim sie juz nie rozstaje.. starcza na długo ale no co działa to naprawde.. skóra jest taka nawilzona, miekka, gładka i zdrowa.. serdeczenie polecam
Kupiłam to serum skuszona opiniami nt. całej marki, ale szczerze mówiąc uważam, że za tę cenę kosmetyk nie spełnia swojego zadania. Jest to zwykłe, dość lekko nawilżające serum, konsystencję ma wodnistą, tak że przelatuje przez palce, jeżeli chcemy, by była kremowa, musimy psiknąć od 4 pompek wzwyż, a to jednak dużo... Opakowanie jest przyjemne, estetyczne i ekologiczne, chociaż wersja trzydziestomililitrowa jest dość ciężka. Na noc nie nawilżał zbyt mocno, a na dzień nie mam potrzeby używać serum pod SPF, więc u mnie nie spełnił swojego zadania. Raczej nie kupię ponownie, ponieważ o wiele taniej znajdę produkty o podobnym działaniu.
Nie mam specjalnie przesuszonej skóry, a mimo to chciałam jej podarować dodatkową dawkę nawilżenia. Testowałam opakowanie 15ml, jest ono zamknięte w szklanym opakowaniu z pipetką. Szczerze mówiąc nie zauważyłam jakiś szczególnych oznak dzialania serum, za to irytuje mnie trochę lepkie wykończenie na skorze które po sobie pozostawiał kosmetyk. Nie kupię ponownie, gdyż za tę cenę moge dostać ciekawsze pozycje na rynku.
Postanowiłam skusić się na to serum pod wpływem pozytywnych opinii w sieci. Pierwsze efekty zauważyłam już po kilku dniach. Skora była delikatna, stała się bardziej nawilżona. Stosowałam również pod makijaż i pod krem, bardzo dobrze się wchłania, nic się nie roluje. Tak wieć nadaje się na poranny make up kiedy nie macie zbyt wiele czasu :) Konsystencja przyjemna, łatwo rozprowadza się na skórze i samo serum bardzo wydajne. Butelka estetyczna, aplikacja to przyjemność.
Przyjemnie nawilża i koi skórę, otulając ją bardzo komfortowym filmem na skórze. Jednak przy podrażnieniach skóry (AZS) nieprzyjemnie pieczę. Ma przyjemną kremową konsystencję i zostawia na skórzę satynowe wykończenie.
Miłość od pierwszej kropli! Serum sprezentowała mi moja przyjaciołka, po pierwszym użyciu już wiedziałam, że to będzie kosmetyczna przygoda na dłużej. Używam już pół roku i jestem bardzo zadowolona. Serum nakładam pod makijaż na dzień oraz pod krem na noc. Mam cerę mieszaną, dobrze nawilża, nie pozostawia efektu świecenia. Skóra wygląda świeżo. Cena jest wysoka, ale jestem skłonna zapłacić więcej za świetne serum.
Zalety:
szybko się wchłania, bardzo dobrze rozprowadza na skórze
Serum Drip @oliviaplumbeauty ,nie sądziłam, że tak wychwalane serum przypadnie do gustu i mi ????
Konsystencja: emulsja
Zapach: delikatny, świeży, przyjemny
Działanie:
Skóra jest aksamitna
Czuć, że jest nawilżona, sprężysta elastyczna
Odzyskuje blask, jest rozświetlona
Używałam go na noc pod krem odżywczy @cosmiq_pl... I ten duet robił ze skórą cuda! Rano nie była przetłuszczona, ale aksamitna, miękka, nawilżona i ogólnie zadowolona ???? nie buntowała się, nie robiła niespodzianek w postaci wyprysków.
Ogólnie to serum to kozak nawilżający, a jeszcze jak dodacie okluzyjny krem zamykający to nawilżenie... Będzie bajka!
Na bank do niego wrócę, przebrnęłam przez pierwszą buteleczkę w trybie ekspres ????
Co ma w sobie?
Składnik anti-pollution daje efekt drugiej skóry, to jest ten naturalny film, który nie obciąża, ale zostawia aksamitną skórę.
Zwiększa poziom nawilżenia w skórze. (Otrzymywany jest z oleju rycynowego)
Olej z ogórka - działa antybakteryjne, przeciwzapalnie, poprawia elastyczność skóry. Polecany do pielęgnacji cery przetłuszczającej się, problemowej.
Potrójny kwas hialuronowy 1.5% : bomba silnie nawilżająca
Są tu 3 rodzaje kwasu o różnej masie cząsteczkowej:
0,5% kwas małocząsteczkowy typu SLMW - powoduje zwiększenie nawilżenia na poziomie wewnętrznych warstw skóry,
0,5% kwas małocząsteczkowy typu LMW - poprzez swoje działanie nawilżające, umożliwia szybsze przenikanie substancji czynnych,
0,5% kwas wielkocząsteczkowy typu HMW - utrzymuje nawilżenie
Dla kogo?
Dla każdej cery potrzebującej silnego nawilżenia
Ważne info! Będzie nowe opakowanie serum Drip z pompką
Zalety:
Działanie! Super nawilżenie
Wady:
Pipeta zatrzymuje sporo produktu, ale będzie zmieniona na pompkę
Serum ma konsystencję bardzo lekkiego mleczka. Szybko się wchłania i bardzo dobrze nawilża skórę oraz daje uczucie ukojenia. Cera po nałożeniu nie lepi się ani nie jest tłusta tylko bardzo przyjemna w dotyku. To serum tak jakby otula skórę, czuć mocne odżywienie i zregenerowanie przy jednoczesnym braku obciążenia.
Bardzo ładnie pachnie - wyczuwam w tym zapachu ogórka ale nie w takiej świeżej wersji tylko bardziej kremowej. Myślę, że każdemu przypadnie do gustu.
Można kupić małe i duże opakowanie. Ja wybrałam na pierwszy raz małe ale mimo 15 ml jest bardzo wydajne i spokojnie starczy na miesiąc codziennego używania.
Używałam również serum Lift tej firmy ale Drip bardziej mi się spodobało. Mimo wysokiej ceny warto wypróbować.
Zakochałam się w tym kosmetyku. Nie sądziłam, że tak można, no ale jednak da się. Najpierw kupiłam wersję mini na przetestowanie. Starczyła mi na dwa tygodnie i już wtedy wiedziałam, że to miłość. Kupiłam pełnowymiarowe opakowanie, które starczyło na 2 miesiące.
Opakowanie jest szklane, smukłe, ma ładny design. Jedyną wadą jest tutaj pipeta, która sprawia, że zużycie produktu do samego końca jest niemożliwe, bo nie jest on rzadki - zdecydowanie lepiej sprawdziłby się tu airless albo ewentualnie pompka.
Serum ma cudowną, kremową konsystencję. Pięknie pachnie, zabójczo wręcz. Tak świeżo, idealnie na wiosnę i lato. 6 kropel wystarczy na pokrycie twarzy, jest średnio wydajne. Łatwo się rozsmarowuje, natychmiast daje ukojenie i nawilża. Nie zapycha mojej trądzikowej cery, wręcz przeciwnie - ma składniki poprawiające jej wygląd. Działa zbawiennie przy kuracji retinolem, pozwoliło mi przygotować skórę na codzienne przyjmowanie retinolu (nakladałam to serum przed retinolem). Nadaje się pod makijaż. Skóra jest po nim aksamitna i gładka.
Największy minus tego serum to cena. Niestety łamie mi ona serce, ponieważ jest to 99 zł. Jak na serum, które starcza na 2 miesiące niecodziennego używania jest to trochę dużo. Dla mnie jest to nie do przejścia. W dodatku serum jest ciężko dostępne i rzadko jest w promocji.
Serum jest świetne. Kremowe, bardzo nawilżające. Stosuję je przy kuracji retinolem. Napina i nawadnka skórę. Niweluje suchość, napięcie i koi cerę. Coś ekstra. Jedyne do czego mogę się przyczepić, to pipeta. Powinna być pompka jak w serum Glow. Ogólnie cała marka zasługuje na pozytywne recenzje.
Zalety:
konsystencja
skład
nawilża, koi, otula skórę
pomaga przy retinolu
szybko się wchłania i nie roluje pod makijażem
Wady:
pipeta
cena (bez promocji 99zl ale czesto można znaleźć rabat 20%)
Kupiłam wersję mini by móc produkt przetestować. Mam skórę problematyczną z trądzikiem. Szukam produktów lekkich ale z dobrym składamy o działaniu nawilżającym i odżywczym.
Serum dobrze nawilża i wygładza buzię. Ma świetną, kremowa i delikatna konsystencje. Nadaje się zarówno na noc jak i na dzień. Skóra jest odżywiona, promienna i zdrowsza.
Nie powoduje wyprysków i koi skórę.
Kupiłam pełnowymiarowy Drip i mini Lift, zakładałam, że to właśnie Drip będzie dla mnie odpowiedni, ale Lift wygrał. Drip posiada konsystencję lekkiego, rzadkiego mleczka, ładnie się rozprowadza i wchłania, dobrze nawilża cerę, ale jej nie obciąża. Do tłustej i mieszanej cery polecałabym na sezon zimowy, na lato beztłuszczowy Lift, który dodatkowo dobrze wpływa i zapobiega niedoskonałościom. I nawiększy minus Dripa - pipetka. Ogólnie nie znoszę pipetek, ale przy odpowiedniej konsystencji - jaką ma np. Lift - może być. Tutaj mam klasyczny problem - Drip jest zadki, ciężko zassać odpowiednią ilość, a potem serum skapuje. Zdecydowanie wolałabym pompkę. Dripa używałam 2 razy dziennie, czasem jako jedyny nawilżacz. Mniej wydajny od Lifta.