Serum do twarzy

Laboratorium Kosmetyczne AVA Aktywne Peptydy, Serum redukujące zmarszczki mimiczne

Ava Aktywne Peptydy
AVA Aktywne Peptydy Serum Redukujące Zmarszczki Mimiczne 30ml

• 29 sierpnia 2024 o 20:45
    Dobre serum do codziennego stosowania
    W ostatnim czasie zaczęłam intensywnie wprowadzać pielęgnację przeciwzmarszczkową. Serum od Ava jest kolejnym z tej serii. Używałam go od razu po serum z Biotaniqe i jego poprzednik zdecydowanie lepiej mi się sprawdził. • Skład: jest to serum obfitujące w peptydy, które mają działanie nawilżające, pobudzające działanie elastyny i kolagenu. Jest to zatem serum nastawione na działanie anti-aging. • Konsystencja: jest to dość lekkie w konsystencji serum. Nie jest typowo wodniste, ale mimo wszystko leciutkie. Szybko się wchłania. • Wydajność: wystarczyło mi na trochę mniej niż miesiąc stosowania. Typowe zużycie serum. Nakładałam niemal codziennie - rano i wieczorem. • Opakowanie: solidne szkło, bardzo dobry atomizer, który nie blokuje się, nie zacina, dozuje odpowiednią ilość produktu. • Obietnice producenta: w trakcie i po jego używaniu nie widziałam wielkiego wow w pielęgnacji. Dobrze nawilżał, koił ale nie zauważyłam działania przeciwzmarszczkowego. O wiele większy efekt napięcia i wygładzenia dało mi serum z Biotaniqe. Jednak uważam, że serum z Avy to bardzo dobre, podstawowe serum nawilżająco-łagodzące do codziennego stosowania dla cer mieszanych i tłustych. Fajna konsystencja, która szybko się wchłania. Ładnie przyjmuje pozostałe kroki w pielęgnacji i makijaż. Może skóra nie jest bardzo napięta, ale jest gładka i wygląda na zdrową. • Czy wart ceny?: kiedyś można było je kupić za o wiele niższą cenę, jednak od kiedy stało się popularne w sieci, cena raczej nie spada poniżej 30 zł. Jak na działanie to trochę za wysoka cena. Jestem przyzwyczajona do tego, że serum o takim działaniu można kupić już za 20-25 zł. Nie wiem czy kupię je ponownie.
    Zalety:
    • solidne opakowanie
    • dobrze nawilża
    • ładnie wygląda pod makijażem
    • nie roluje się
    Wady:
    • trochę zbyt wygórowana cena
  • 17 lipca 2024 o 10:14
    Podobnie jak krem, totalny hit!
    Swoją przygodę z tą linią marki Ava zaczęłam od kremu z serii Aktywne Peptydy na zmarszczki pionowe, który jest moim KWC. Serum podobnie jak krem jest świetne. Fajnie, że producent zadbał o opakowanie airless, a nie buteleczkę z korplomierzem, jak w przypadku emulsyjnego serum z ceramidami Eveline, co jest bardzo męczące. Produkt jest perfumowany i tak jak nie lubię pielęgnacji, która pachnie, tak seria Aktywne Peptydy pachnie po prostu pięknie, jak otwieram krem z tej serii, to koniecznie muszę go najpierw powąchać. Konsystencja jest kremowa, lekka, wchłania się dość szybko i podobnie jak krem daje uczucie nawilżenia, odżywienia, ale przede wszystkim napięcia skóry. Serum nie zapycha, dogaduje się z każdym kremem, jaki na niego zaaplikuje, nadaje się też do wielowarstwowej pielęgnacji. Jest przy tym wydajne. Jako, że ta seria jest tak dobra (mam jedynie zastrzeżenia do serum z peptydem miedziowym) zamierzam wypróbować jeszcze krem pod oczy i serum na dekolt. Bardzo każdemu polecam to serum oraz krem na zmarszczki pionowe, totalne hity!
  • 4 czerwca 2024 o 21:29
    Redukuje zmarszczki mimiczne
    Pomoże Ci pozbyć się zmarszczek mimicznych i poprawić kondycję cery? **Laboratorium Kosmetyczne AVA Aktywne Peptydy Serum redukujące zmarszczki mimiczne** to produkt, który warto wypróbować! **Moje doświadczenia z serum AVA Aktywne Peptydy:** Stosuję to serum od kilku tygodni i muszę przyznać, że jestem z niego bardzo zadowolona. Moja cera jest wyraźnie bardziej gładka, napięta i promienna. Zmarszczki mimiczne stały się mniej widoczne, a nowe nie pojawiają się tak często. **Plusy:** * Skutecznie redukuje zmarszczki mimiczne * Wygładza i ujędrnia skórę * Poprawia elastyczność skóry * Nawilża i odżywia skórę * Ma lekką, przyjemną konsystencję * Szybko się wchłania * Nie zapycha porów * Dostępne w atrakcyjnej cenie **Minusy:** * Może być nieco za słabe dla osób z głębokimi zmarszczkami * Niektórym osobom może nie odpowiadać zapach serum **Ogólnie rzecz biorąc, polecam Laboratorium Kosmetyczne AVA Aktywne Peptydy Serum redukujące zmarszczki mimiczne wszystkim osobom, które szukają skutecznego i niedrogiego sposobu na poprawę kondycji cery i pozbycie się zmarszczek mimicznych.** To świetny produkt, który działa skutecznie i jest przy tym delikatny dla skóry. **Wezwanie do działania:** Jeśli szukasz serum do twarzy, które pomoże Ci pozbyć się zmarszczek mimicznych i poprawić kondycję cery, wypróbuj Laboratorium Kosmetyczne AVA Aktywne Peptydy Serum redukujące zmarszczki **Dodatkowe informacje:** Serum Laboratorium Kosmetyczne AVA Aktywne Peptydy Serum redukujące zmarszczki mimiczne można stosować rano i wieczorem na oczyszczoną skórę twarzy i szyi. Serum można stosować samodzielnie lub pod krem nawilżający.
  • 6 marca 2024 o 16:56
    W moim przypadku okazało się bardzo mało wydajne
    Jakiś czas temu zgłosiłam się do testów Wizaż aby wygrać zestaw peptydowy do testów,gdyż byłam bardzo ciekawa efektów oraz marki samej w sobie. Wtedy nie udało się,jednak wizaż uhonorował mnie mianem recenzentki miesiąca, gdzie właśnie w paczce znalazłam serum tej marki. Serum zamknięte jest w szklanym opakowaniu z pompką,która działa bez zarzutu. Opakowanie ma przyjemny różowy kolor, dość wodnistą konsystencję i pachnie gumą balonową. Nie wiem dlaczego,ale wyczuwam właśnie te nuty. Samo serum koloru białego bardzo łatwo się rozprowadza po skórze,mimo wodnistej konsystencji wydawało mi się dość wydajne,gdyby nie fakt,że w dniu wczorajszym odkryłam ,że cię skończyło. Dodam,że używałam go dość hojnie w pielęgnacji wieczornej na twarz, szyję i dekolt . Jakie daje efekty? Dobre nawilżenie,zarówno solo lub jako wsparcie dla kremu. Skóra po nim jest jakby odprężona. Spektakularnego spłycenia zmarszczek nie zauważyłam,ale myślę że młodsze roczniki będą zadowolone. Cieszę się,że mogłam wypróbować na sobie ten kosmetyk, jednak osobiście nie ujął mnie tak bardzo aby planować szybko powrót. W porównaniu z np serum z ceramidami od Bielenda wypada dużo gorzej, niemniej warto spróbować i przekonać się na samym sobie.
    Zalety:
    • Przyjemny zapach, higieniczne opakowanie, dostateczne nawilżenie
    Wady:
    • W moim przypadku okazało się mało wydajne
  • 29 lutego 2024 o 18:13
    Ava serum żelazko
    Cudowne, lekkie kremowe serum zamknięte w szklanej buteleczce. Zapach dla niektórych odpychający dla mnie do zaakceptowania- nie odpycha mnie, no ale powiedzmy sobie szczerze nie jest to też cudowny, owocowy zapach. Za to działanie tego serum rekompensuje wszystko. Bardzo przyjemnie się rozprowadza, bardzo szybko wchłania. Rano budzę się z wyraźnie "ładniejszą" jakby wyprasowaną buzią. Po pierwszym zastosowaniu, gdy popatrzyłam w lustro pomyślałam "o wow, jak ładnie wyglądam", a jestem wobec siebie bardzo krytyczna. Będę z przyjemnością wracała do tego serum i mam już jedno w zapasie. Dlatego bardzo polecam przetestować i przekonać się na własnej skórze o działaniu tego serum.
    Zalety:
    • kremowa, lekka konsystencja
    • szybko się wchłania
    • szybko zauważalny efekt wygładzenia
    Wady:
    • zapach, chociaż osobiście dla mnie to nie problem