Prostownice i pielęgnice do włosów

Philips Prostownica do włosów Straightener HP 8372/oo MoistureProtect

Trwałość / wykonanie:
Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 12 września 2020 o 14:33
    Nie, nie i jeszcze raz nie!!
    Moje włosy nie należą do skomplikowanych. Delikatnie puszą się i falują. Prostownicy używam tylko i wyłącznie do tego, żeby włosy „doprostować” i wygładzić. Do tej pory wierna byłam marce Babyliss. Moja poprzednia, której używałam latami (ok. 6 lat), zaczęła szarpać i wyrywać włosy. Zdecydowałam się na zmianę. Nie wiem, zupełnie nie potrafię wytłumaczyć tego ZAĆMIENIA, podczas którego zdecydowałam się na Philips. Jako osoba, która na punkcie włosów ma bzika, jestem dość wymagająca wybierając urządzenia i kosmetyki do włosów. Co mogę powiedzieć o Philips Mouisture Protect? Niestety nic dobrego. Jedynym plusem, który dostrzegłam, co jest w zasadzie bardziej zasługa sklepu, niz samego urządzenia - mogłam oddać ja w pełnym zwrocie gotówki, a chwile później kupić inny, cudowny sprzęt. Bez obrazy dla innych użytkowniczek, ale ktokolwiek ocenił te prostownice na maksymalna ilość gwiazdek, widocznie nigdy nie trzymał w dłoni profesjonalnej prostownicy. Prostownica zamiast wygładzać włosy, puszyła je jeszcze bardziej. Ciężko tez powiedzieć, żeby włosy były wyprostowane. Nie widziałam w zasadzie żadnej różnicy, po użyciu jej (przed użyciem prostownicy, włosy wymodelowane szczotka). Mimo, ze prostownica była nowa, od pierwszego użycia szarpała włosy. Urządzenie niewarte uwagi, cena z kosmosu, prawdopodobnie przypisana marce. NIE POLECAM, chętnie za to wymienię się doświadczeniami na temat sprzętów wartych polecenia z innymi użytkowniczkami.
    Zalety:
    • Ładne połączenie kolorów. Bardzo kobiecy design, aczkolwiek tworzywo, z którego prostownica jest wykonana sprawia wrażenie bardzo tandetnego. Miałam wrażenie, ze gdyby prostownica upadła, rozbiłaby się na milion kawałków.
    Wady:
    • wysoka cena, totalnie nieadekwatna do urządzenia,
    • bardzo kiepskie wykonanie, tworzywo niskiej jakości,
    • przyciski umiejscowione tak, ze niemożliwe jest swobodne korzystanie z niej. Przy każdym zaciśnięciu prostownicy, zmienia się temperatura.
    • funkcja moisture protect to żart i chwyt marketingowy. Prostownica mimo włączonej funkcji, nie dostosowuje temperatury. Testowana na grzywce, gdzie włosy są zdecydowanie cieńsze i delikatniejsze, wiec temperatura powinna zmienić się do niższej.
  • 8 września 2019 o 13:09
    Bardzo dobra
    Prostownicę zakupiłam w 2015 roku. Jestem z niej bardzo zadowolona mimo, iż nie prostuję już włosów codziennie to w tamtym okresie była używana parę razy w tygodniu i nie widać było na włosach żadnych nowych uszkodzeń. W 2016 roku prostownica po prostu przestała działać – oddałam na gwarancję i wróciłam na chwilę do starej prostownicy - jak najbardziej zauważyłam że włosy dużo gorzej wyglądają po wyprostowaniu. Z utęsknieniem czekałam, aż producent uzna gwarancję i będę mogła ponownie używać prostownicy Philips także musi mieć ona coś w sobie skoro tak za nią tęskniłam ;) producent uznał gwarancję i dostałam całkowicie nową sztukę. Włosy po wyprostowaniu są miękkie, lśniące, szybko się nią pracuje, włosy nie elektryzują się plus oczywiście prostownica nie pogarsza ich kondycji, no i piękny kobiecy wygląd który cieszy oko przy użytkowaniu. Polecam
    Zalety:
    • nie niszczy włosów
    • wygląd
    • szybkość pracy
    Wady:
    • Minusem może być cena ale jest adekwatna do tego co prostownica potrafi zrobić z włosami
  • 19 lipca 2019 o 8:40
    Prostownica Philips straightener HP 8372/oo MoistureProtect
    Dostałam ja w listopadzie od męża w prezencie na początku nie byłam przekonana czy chce zmieniać swoją stara prostownice bo przecież jest dobra .... wszystko się zmieniło gdy ja odpakowalam ! Jest przepiękna ???? idealna dla kobiet w tym połączeniu kolorystycznym do tego moja dobra prostownica okazała się beznadziejna ???? ta na najniższej temp robi większa robotę o wiele razy szybciej niż poprzednia plus po kilkunastu użyciach widać ze mniej niszczy włosy ???? z łatwością można je również nakręcić na niej i to również w mega szybkim czasie jak dla mnie super
    Zalety:
    • Cena odpowiednia do jakości
    • Wygląd
    • Nie pali włosów
    • Regulacja temperatur
    • Możliwość nakręcenia włosów
    • Szybkość pracy
    • Nie trzeba się męczyć z długim prostowaniem
    • Ochrona włosów dzięki specjalnym płytom
    • Lekkość produktu
    • Długi kabel
  • 29 maja 2019 o 9:53
    Polecam
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Najlepsza prostownica jaką kiedykolwiek używałam! Mam bardzo długie włosy i wcześniejszych prostownicach które używałam często wplątywały się w płytki przez co zazwyczaj pozbywałam się boleśnie kilku włosów. W prostownicy MoistureProtect nie zdarzyło się to ani razu. Bardzo szybko się nagrzewa, jedno przejechanie wystarcza by pasmo włosów było prościusieńkie. Funkcja kontroli nawilżenia włosa pozwala chronić włosy przed zniszczeniem co na pewno przyda się osobom które bardzo często prostują włosy. Do tego jonizacja dzięki której włosy nie elektryzują się i nie puszą. Powtórzę się - najlepsza prostownica jakiej kiedykolwiek używałam. Polecam wszystkim jest warta swojej ceny.
    Zalety:
    • Długi kabel
    • Jakość
    • Funkcjonalność
    • Praktyczna
    • Desing
  • 8 grudnia 2017 o 18:00
    Świetna !
    Prostownica o pięknym wykonaniu w bardzo neutralnych kolorach od razu przypadła mi do gustu. Prosta w obsłudze, w opakowaniu z pokrowcem. Posiada przyciski regulujące temperaturę, jak i przycisk który sam ma dobierać temperaturę do rodzaju włosa.
    Zalety:
    • Bardzo szybko się nagrzewa. Pięknie prostuje włosy. Jestem bardzo zadowolona z efektu. Przede wszystkim pracuje się nią dość szybko i łatwo. Od kiedy ją używam nie zauważyłam pogorszenia stanu moich włosów (a używam jej dość często).
    Wady:
    • Cena, jednak myślę że warto :)