Adidas, for Women, Climacool, Antyperspirant dla kobiet w sprayu

85 HIT!
78 % kupi ponownie
Zobacz oferty
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiAntyperspirant Adidas Climacool to skuteczność w ruchu. Unikalna formuła z zaawansowaną technologią kapsułek świeżości aktywowanych podczas ruchu - im więcej się ruszasz, tym lepiej działa. Antyperspirant dla kobiet w sprayu Adidas for Women Climacool Spray zapobiega białym śladom.
Cechy produktu
23 lutego 2023, o 12:31
Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania
- Stosunek jakości do ceny: 4
- Opakowanie: 5
Przy promocji na kosmetyki Addasa zakupiłam 3 różne antyperspiranty tej firmy. Na pierwszy ogień poszedł rozsławiony Climacooli i nie powiem bo spełnił on moje oczekiwania i przyjemnie mi się z nim współpracuje.
Butelka wykonana jest z aluminium , jest lekka i poręczna dzięki opływowemu kształtowi i zagłębieniu w jej górnej części gdzie spoczywa dłoń. Na białym tle znajdują się niebieskie dodatki graficzne z charakterystycznym logo producenta, nazwą antyperspirantu i jego opisem. Działanie rozpylające jest dobre, przycisk posiada wgłębienie na palec i niema żadnych problemów z jego naciśnięciem. Dodatkowo jest on zabezpieczony zatyczką ochronną. Spray rozpyla równomierną, lekka chmurkę produktu pod dużym ciśnieniem.
Zapach trafił w moje gusta, jest bardzo przyjemny i świeży. Jest kwiatowo pudrowy, trochę przypomina mi klasyczną Niveę.
W składzie prócz pyłku bawełnianego i miki nie znalazłam nic ciekawego. Sporo tu konserwantów, wypełniaczy , silikon, bht, edta, Szału nie ma zreszta jak w większości antyperspirantów.
Produkt pokrywa skórę równomierna warstwą, pozostawia na niej tłustawy film który szybko zasycha. Nie pozostawia po sobie plam ani na skórze ani na ubraniach. Nie przesusza skóry i nie podrażnia jej nawet w przypadku stosowania bezpośrednio po depilacji. Zapach jest wyczuwalny ale na tyle delikatny że nie przytłacza zastosowanych perfum. Co do ochronny 48 godzinnej to ja nawet takiej nie oczekuje, wystarczy mi jak prysnę się rano i do wieczora czuję się świeżo. Po za tym pocić i myć się też trzeba. W przypadku Climcoola z ochrony przed poceniem jestem zadowolona. po jego zastosowaniu przez cały dzień czułam się świeżo, nie pojawiało się mokro pod pachami i nie wyczuwałam żadnego niepożądanego zapaszku. Przy intensywnym wysiłku fizycznym też w miarę się sprawdzał, choć czasami czułam wilgoć ale antyperspirant dobrze kamuflował zapach potu.
Wydajność jest duża, spokojnie wystarczy na kilka miesięcy, a cena w granicach 10 zł nie jest jakaś wygórowana.
Podsumowując odpowiada mi forma aplikacji, zapach jest bardzo przyjemny, a działanie ochronne na dobrym poziomie. Od czasu do czasu Climacool pojawi się w mojej higienie antypotnej.
ZALETY: *śliczny kobiecy zapach
*wygodna forma aplikacji
*pokrywa skórę równomierną warstwą
*szybko zasycha , nie pozostawia plam na ciele i na ubraniach
*nie przesusza skóry, nie podrażnia stosowany nawet bezpośrednio po depilacji
*kamufluje nieprzyjemny zapach potu
*daje całodzienną ochronne przed poceniem
*lekkie, poręczne opakowanie z przejrzystą grafiką
*dobrze działający rozpylacz
*duża wydajność
WADY: -ochrona 48 godzin to fikcja
-skład nie powala
-przy dużym wysiłku może zawieść
30 stycznia 2023, o 14:05
Kupiony w: Drogeria Natura
Dobry antyperspirant
Antyperspirant charakteryzuje się bardzo przyjemnym zapachem. Nie jest zapach duszący więc duży plus. Antyperspirant nie brudzi ubrań, nie zostawia białego śladu. Dobrze odświeża oraz chroni przed potem . Produkt jest wydajny jak inne tego typu produkty. Opakowanie wygodne i poręczne.
15 stycznia 2023, o 15:57
Antyperspirant
DOSTĘPNOŚĆ – w wielu drogeriach stacjonarnych i online
OPAKOWANIE – smukła buteleczka
SZATA GRAFICZNA – prosta, przyciąga wzrok
SKŁAD – moim zdaniem nie jest zły
WYDAJNOŚĆ – wystarcza na kilka tygodni regularnego używania
ZAPACH – świeży, idealny dla osób lubiących aktywność, a co dla mnie ważne – nie gryzł się z perfumami
KONSYSTENCJA – mgiełka nie pozostawia śladów ani na ciele, ani na ubraniach
TRWAŁOŚĆ – w ciągu dnia jedna poprawka
EFEKT – maskuje zapach potu, nie pozostawia śladów ani na ciele ani na ubraniach
ZESTAW – kiedyś był, bądź wciąż jest żel o podobnej nazwie, ale jest też kulka
PODRÓŻ – mieści się wszędzie
6 stycznia 2023, o 20:59
Nie wie, czy kupi ponownie
28 września 2022, o 15:21
Antyperspirant Adidas Climacool pomaga w walce z potem
Antyperspirant Adidas Climacool kupilam z czystej ciekawosci, poniewaz na jednej ze stron przeczytalam, ze lepsze dzialanie ma, gdy wokonujemy aktywnosci fizyczne. I tak tez jest. Kupilam go w sieci Biedronka, ale za jaka cene, to dokladnie nie pamietam.
Jestem dosc aktywna fizycznie osoba. Troche biegam, regularnie cwicze na silowni, wiec musialam dobrac sobie taki antyperspirant, ktory zablokuje wydzielanie nieprzyjemnego zapachu potu, a skora bedzie pachnela swiezoscia. I taka role spelnia tez ten antyperspirant.
Zapach ma bardzo delikatny, ale przyjemny, dla mnie troche czuc slodycz ze swiezoscia. Im bardziej aktywni jestesmy, tym lepsze ma dzialanie i bardziej czuc ten zapach. Naprawde pachnie fantastycznie.
Nie musimy martwic sie, ze zostawi biale slady na ubraniach, bo ich nie zostawia, co jest duzym plusem.
ZALETY: -zapach lekko slodki z nuta swiezosci. Im bardziej aktywniejsi jestesmy, tym bardziej czuc zapach antyperspirantu
-wydajnosc
-cena
-nie zostawia bialych plam na ubraniach
1 /5
5 lipca 2022, o 12:57
Nie kupi ponownie
Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania
- Wydajność: 1
- Zgodność z opisem producenta: 1
- Stosunek jakości do ceny: 1
Słaby antyperspirant
Niestety u mnie się nie sprawdził, szczególnie teraz, gdzie lato w pełni. Przy większym ruchu zauważyłam, że produkt nie daje rady. Mokre paszki i nieprzyjemny zapach czuć od razu. Niestety nie jestem zadowolona z takiego efektu.
Antyperspirant ładnie pachnie i nic poza tym, nie polecam dla aktywnych osób, takich jak ja.
3 /5
- Zgodność z opisem producenta: 2
- Zapach: 4
- Stosunek jakości do ceny: 3
- Opakowanie: 5
Antyperspirant kupiłam z czystej ciekawości. Zazwyczaj sięgam po Rexone lub Cien z Lidla, które są bardzo dobre jakościowo i niedrogie.
W okresie letnim wolę spray niż kulkę ze względu na szybsze działanie, nie muszę czekać aż wyschnie.
Climacool ma świetne opinie co mnie przekonało do zakupu jednak ja nie podzielam tego zachwytu.
Produkt spełnia swoje zadanie ale nie przy intensywnym wysiłku czy stresujących sytuacjach. Trochę jestem zawiedziona bo to takie były obietnice producenta. W lecie więcej się ruszam, jestem bardziej aktywna i niestety ten produkt nie daje mi komfortu. Plus jest taki, że nie zostawia plam na ubraniach. Ponownie nie kupię, wrócę do moich stałych ulubieńców.
5 /5 HIT!
12 czerwca 2022, o 00:21
Kupiony w: Drogeria Hebe
Adidas - antyperspirant
Od kilku lat to mój ulubieniec.
Ładnie pachnie, dobrze chroni, jest wydajny i nie zostawia białych śladów. Czyli wszystko to czego oczekuje od takiego produktu.
W promocji można go kupić za około 10 zł
Jeśli jeszcze nie miałaś okazji go wypróbować, to polecam. Moim zdaniem warto ;)
7 marca 2022, o 13:50
Kupiony w: Nie podano
Godny polecenia
Jestem zwolenniczką antyperspirantów w sprayu. Jednak nie wszystkie zapewniają świeżość na cały dzień, nie mówiąc już o aktywnym dniu w letni upalny dzień.
Adidas for Women, Climacool jest jednak jednym z tych które spełnią wymagania każdej aktywnej kobiety, zapewni świeżość na cały długi dzień, zarówno w pracy jak i w czasie treningu. Dodatkowo zapach jest przyjemny i długotrwały. Można go używać niezależnie od koloru ubrań, ponieważ nie pozostawia żadnych śladów. A wszystko to sprawia, że jest bardzo wydajny .
19 lutego 2022, o 23:37
4 /5
11 listopada 2021, o 07:48
Nie wie, czy kupi ponownie
- Stosunek jakości do ceny: 4
- Opakowanie: 5
Cudów nie ma, ale zapewnia podstawową ochronę.
Antyperspirant zakupiony w owadzim dyskoncie wraz z jego mniejszą wersją w kulce. Używałam ich na przemian i właśnie zostały zdenkowane, a więc czas na recenzję :)
Opakowanie standardowo wykonane z lekkiego metalu w górnej części zwężone by było je wygodniej trzymać w ręce. W Biedronce dostępne w pojemności 200 ml przy cenie ok. 12 zł. Szata graficzna jest charakterystyczna dla marki. W górnej części króluje logo i nazwa firmy. Pod spodem oszczędna grafika, a wszystko utrzymane w niebieskim kolorze na białym tle. Wzór przypomina jakby taki powiew, który ma kojarzyć się z powiewem ożeźwienia i chłodu, co zdecydowanie pasuje do nazwy antyperspirantu. Wszystko tworzy harmonijną i stonowaną całość bez zbędnego przepychu. Atomizer został zakryty plastikowym korkiem, który w łatwy sposób się zdejmuje, ale i dobrze zabezpiecza. Brak wyposażonia w blokadę on/off. Działał bez zarzutu przez cały okres użytkowania i rozpylał dezodorant w odpowiedni sposób bez tzw. plucia. Zapach jest przyjemny, z kategorii świeżych, dobrze wyczuwalny i myślę, że trafi w gust niejednej przedstawicielki płci pięknej. Podczas aplikacji nie powoduje powstawania "chmury duszących oparów".
Jeśli chodzi o działanie to już nie łudzę się, że którykolwiek antyperspirant zapewni mi w 100% ochronę przed wydzielaniem potu. Tutaj mamy obietnicę, że im więcej się ruszamy tym bardziej antyperspirant nas chroni dzięki kapsułkom. Efekt ma się utrzymywać 48 h! Wolne żarty, dla mnie zwykły chwyt marketingowy, który i tak ciężko jest sprawdzić. Nie wiem jak oni to testują i w jakich warunkach, że im wychodzą takie wyniki, dla mnie by było zadowalające 12 h, ale żeby to rzeczywiście była ochrona jak z reklamy. Nie należe do osób potliwych ponad normę, ale są dni, że fizycznie rzeczywiście pracuję bardzo ciężko i jestem w intensywnym ruchu. I tutaj niestety nie potwierdzę, że im więcej aktywności tym lepsza ochrona. Climacool nie blokuje całkowicie wydzielania potu czy to w trudnych sytuacjach czy przy większym wysiłku fizycznym czy też upale, ale muszę przyznać, że niweluje jego nieprzyjemny zapach w zadowalającym stopniu. Daje taką podstawową ochronę, a najlepiej sprawdza się w takie zwyczajne dni kiedy wykonuję podstawowe czynności. Antyperspirant aplikowany w odpowiedni sposób nie zostawia białych ani żółtych plam na ubraniach. Nie podrażnił skóry ani nie wywołał uczulenia nawet kiedy używałam go w krótkim czasie po goleniu.
produktów19
recenzji398