Wody perfumowane damskie

Nuxe Prodigieux woda perfumowana 50ml
Nuxe Prodigieux Le Parfum

• 23 kwietnia 2025 o 18:35
    Mój wakacyjny towarzysz
    Perfumy zakupiłam w zestawie z kosmetyczką miniaturek Nuxe, w składzie których był olejek, żel do mycia i balsam do ciała. Nuxe Prodigieux Le Parfum to klasyka marki – pachnie dokładnie tak, jak kultowy olejek Huile Prodigieuse, który chyba każdy kojarzy z luksusem i wakacyjnym klimatem. Perfumy są trwałe i tutaj ogromnie się zaskoczyłam, bo raczej na to się nie nastawiałam. Utrzymują się na skórze przez wiele godzin, ale ich zapach jakoś szczególnie się nie rozwija. Jakim się zaaplikuje takim pozostaje. To zapach bardzo charakterystyczny dla Nuxe – niepowtarzalny, elegancki, głęboki. Jest dość mocny, ciepły w odbiorze i otulający. Dla niektórych może sprawiać wrażenie wręcz duszącego, zbyt ciężkiego. Najczęściej używam ich latem i to w niedużej ilości. Towarzyszą mi głównie podczas wakacji, bo przywodzą mi na myśl słońce i telaks, które tak bardzo kocham. Ten zapach po prostu dobrze mi się kojarzy, głównie z kremami spf od których zaczęłam swoją przygodę z Nuxe. Flakonik jest prosty w gradientowym brązie, co nadaje mu elegancji i dobrze prezentuje się w łazience.
    Zalety:
    • Bardzo trwały zapach
    • Ładny minimalistyczny flakonik
    Wady:
    • Dla niektórych zapach może być zbyt intensywny
  • 22 stycznia 2023 o 15:26
    Coś mi w nich nie pasuje...
    Zdecydowanie nie zgrałam się z tym zapachem. Niby lubię zapach klasycznego olejku Nuxe, ale jednak Edp o tej nucie to już dla mnie za dużo. Opakowanie jest bardzo proste, minimalistyczne wręcz. Natomiast jeśli chodzi o sam zapach - co kto lubi. Tutaj jest dla mnie za ciężko, zbyt "oleiście", by pachnieć tak na co dzień. Ten zapach mnie po prostu przytłacza. Próbowałam do niego wracać co jakiś czas, ale ostatecznie poszedł w świat...
    W perfumerii
    thequre
    1 grudnia 2022 o 10:02
    Okropne...
    Dla mnie zapach jest duszący, "babciny", mocny i przeszkadzający. Teoretycznie mamy tu w opisie połączenie słońca i ciepłego piasku z nutami kwiatu pomarańczy, magnolii i wanilii. Szczerze? Dla mnie równowaga w składzie została zaburzona i mamy nasycenie i przeładowanie duchoty, ciężkości. O ile w olejku i balsamie z tej samej linii zapach nie przeszkadza, to w wodzie perfumowanej jest czegoś za dużo, ale jeśli ktoś lubi mocny orient, to perfumy przypadną mu do gustu. Dwie gwiazdki za moc i trwałość.
    W perfumerii
  • 3 lutego 2022 o 7:38
    Jeśli ktos lubi zapach olejku Prodigieux , to zapach perfum może się spodobać, choć wcale nie musi
    Bardzo lubię zapach olejku Prodigieux. Co jakiś czas mam go w swojej kosmetyczce, chyba głównie ze względu na zapach. Jakiś czas temu udało mi się zakupić perfumy o pojemności 50 ml z zestawem miniatur olejków. Perfumy są zamknięte w minimalistycznym flakonie, który pięknie prezentuje się na łazienkowej półce. Zapowiada on zapach wyjątkowy. I taki właśnie jest. Nie potrafię porównać go do innych perfum, ale może za mało ich jeszcze znam. Zapach jest taki sam jak olejku. Tyle że początek jest dość duszący, a może nawet męczący. Trochę to dziwne, bo nuta głowy to cytrusy. Spodziewałam się więc orzeźwienia. Najbardziej lubię, kiedy perfumy rozwiną się choć trochę. Wtedy najbardziej przypominają mi zapach olejku. Myślę, że dzieje się to po około godzinie od spryskania. Nie jest to zapach lekki i uważam, że nadaje się tylko na jesień i zimę. Latem warto spróbować wersji kwiatowej. Jest także dostępna. Olejek kwiatowy pachnie ładnie, więc i perfumy powinny. Perfumy z miniaturami udało mi się kupić niedrogo, bo za nieco ponad 150 zł. Jedna z miniatur miała 50 ml, pozostałe dwie - z drobinkami i wersja kwiatowa, po 10 ml. Amatorkom olejku Prodigieux, perfumy mogą się spodobać, ale wcale nie jest powiedziane, że muszą. Są one jednak dość mocne, konkretne. Sugerowałbym zacząć przygodę z nimi zimą. Latem czy wiosną mogą mocno rozczarować.
  • 21 grudnia 2021 o 6:39
    Z olejkiem tworzy zgrany duet :)
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Używam olejku od lat, ostatnio kupiłam zestaw do którego dołączone były perfumy o pojemności 15 ml. Oczarował mnie zapach. Długo utrzymuje się na skórze, nie męczy, wystarczy niewielka ilość, a zapach delikatne się roztacza. Do stosowania przez cały rok. Opakowanie gustowne, proste cieniowane odcienie brązu. Bez problemu mieści się w torebce. Skuszona zapachem poszukam wersji 50 ml.
    Zalety:
    • Zapach identyczny jak kultowego olejku :)
    • Zgrabne, gustowne i proste w szacie szklane opakowanie
    • Kilka pojemności do wyboru

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie