Maski do włosów

Davines MINU Hair Mask Rozświetlająca maska do włosów farbowanych

Davines Minu Maska do Włosów Farbowanych 250ml

aniser
    28 listopada 2018 o 9:43
    bardzo dobra maska do przesuszonych, farbowanych na ciemny kolor wlosow.
    Poniewaz od jakiegos czasu na mojej glowie pojawia sie coraz wiecej siwych wlosow, to regularne farbowanie stalo sie koniecznoscia. Z natury jestem ciemna brunetka, ale jak to zwykle u kobiet bywa, marzyly mi sie jasniejsze, bardziej karmelowe wlosy. I tak chodze na glowie z lekkim sombre i na takich wlosach testuje maske. Kosmetyk ma intensywnie niebieski kolor i charakterystyczny dla kosmetykow marki zapach- lekko ziolowy, nieco apteczny. Mnie osobiscie odpowiada, ale fankom slodko pachnacych drogeryjnyh kosmetykow moze nie przypasc do gustu. Konsystencja maski jest gesta, ale tez nieco sliska pod palcami. Trzeba uwazac przy nakladaniu,zeby nie splynela z mokrych palcow wprost do odplywu wanny lub prysznica:) Teraz pewnie zastanawiacie sie czy przy tylu minusach warto w ogole sie na nia skusic? Wedlug mnie, zdecydowanie tak! Maske stosuje regularnie, przynajmniej raz w tygodniu i zostawiam na lekko osuszonych wlosach na co najmniej 15 minut. Dopiero po takim czasie faktycznie widze rezultat jej stosowania. Wlosy sa miekkie, sypkie i zdecydowanie mniej sie pusza, a jednoczesnie nie sa przetluszczone,ani nie sprawiaja wrazenia oblepionych kosmetykiem. Latwo sie rozczesuja,a po wysuszeniu nabieraja blasku. Szczegolnie te, farbowane na ciemno. Stad tez mysle,ze z kosmetyku o wiele bardziej zadowolone beda szatynki/brunetki,anizeli blondynki. Przy wlosach jasnych badz rozjasnianych efekt rozswietlenia jest faktycznie ciezko zauwazalny, podczas gdy na ciemnych wlosach maska sprawia,ze wygladaja one po prostu zdrowo. Przy regularnym stosowaniu maska lekko odzywia wlosy, choc nie jest to dzialanie tak spektakularne jak w przypadku kosmetykow czy nawet serii marki Davines specjalnie przeznaczonych do tego celu. Na duzy plus zaliczylabym tez wydajnosc maski- wystarczy naprawde niewielka ilosc kosmetyku dobrze rozprowadzona na wilgotnych wlosach,zeby uzyskac efekt. Jesli szukacie dobrego jakosciowo kosmetyku, ktory potrzymacie na wlosach co najmniej 15 minut, a w zamian oczekujecie zadbanych, blyszczacych wlosow i zachowania koloru to ja zdecydowanie polecam! Jesli natomiast chcecie odzywki ekspresowej,ktore w minute odzywi Wam wlosy to nie wydawajcie kasy na te wlasnie maske...
    Zalety:
    • wydajnosc
    • zapach (ja go lubie)
    • efekt rozswietlenia na ciemnych wlosach
    • ulatwienie rozczesywania/brak splatanych kosmykow
    Wady:
    • cena (jak to w przypadku Davinesa- zawsze moglaby byc nizsza)
  • 2 kwietnia 2018 o 17:44
    Ok
    Mam generalnie włosy w dość dobrej kondycji, ale chętnie sięgam po wszelkiej maści nowości i dobre kosmetyki do pielęgnacji włosów. Ta maska ma charakterystyczny zapach - taki ziołowy, może być drażniący, ale mi się podobał. Włosy pozostawały po niej nawilżone, odżywione, nieobciążone, jakiegoś rozświetlenia za bardzo nie zauważyłam, w sumie nie wiem czemu akurat taką maskę kupiłam, bo nie liczyłam na takowe działanie. Nie wiem czy jest warta swojej ceny, raczej nie, ale jeśli ktoś lubi testować to jak najbardziej polecam. Z pewnością nie zaszkodziła, a włosy były wyjątkowo miękkie i ładne.
    Wady:
    • Wysoka cena!
  • 5 stycznia 2018 o 16:00
    kaprys
    Minu to taka maska, którą używam naprawdę od czasu do czasu. Dostaję w prezencie i zużywam w ekspresowym tempie. Konsystencja maski jest dość dziwna. Trzeba porządnie nanieść ją na dłonie i delikatnie wcierać we włosy. W przeciwnym razie Minu może wylądować pod prysznicem. Zapach jest specyficzny. Nie potrafię go opisać, To chyba zapach składników. Minu delikatnie oblepia włosy i wnika. Spłukanie Minu zajmuje dosłownie kilka minut. Moje włosy wyglądają dość dobrze i są bardzo lejące. Nie zauważyłam większego rozświetlenia. Odczułam nawilżenie . Kolor został zachowany. Nie wpłynęła znacząco na kondycję moich włosów. Jestem fanką konsystencji Minu i podoba mi się skład tej maski. Wolę otrzymywać w prezencie i nie myśleć ile kosztuje. Uważam, że nie nadaje się do regularnego stosowania.
    Hani_a
    8 września 2016 o 22:04
    Bubel
    Maska ma okropny zapach, bardzo rzadką konsystencję jak na ten typ produktu i właściwie nic specjalnego nie robi. Co prawda ułatwia rozczesywanie, ale nic poza tym nie zauważyłam. Włosy nawilżone były przeciętnie, blasku też nie dodała. Za tak ciężkie pieniądze spodziewałabym się dogłębnego nawilżenia, blasku i fajerwerków, niestety ten produkt tego nie daje. Dodatkowo jest mało wydajny, ale to tylko przyspieszyło moje szczęście, kiedy się skończył.
    EwaFry
    19 lipca 2016 o 18:21
    Rozczarowanie
    Preparat miał zregenerowac moje wlosy i nadac im blasku. Rozczesuja sie fajnie, jednak po tej masce spodziewałam się spektakularnego blasku wlosów. Minus za nieporęczne opakowanie - w trakcie uzywania można nachlapać niechcący wody do środka.