Maski do włosów

Ecolab Nawilżająca maska do włosów

Ecolab Maska Do Włosów Nawilżenie 250ml

• 6 maja 2023 o 19:54
    NIGDY WIĘCEJ!
    Pokładałam duże nadzieje związane z tą maską, bo miała rewelacyjne opinie. Niestety to co się stało, przeszło moje najśmielsze oczekiwania- niestety- w negatywnym tego słowa znaczeniu. Na początku maska działała świetnie, włosy po niej były dobrze nawilżone, ale sypkie, pięknie się układały. W czasie któregoś mycia maska niestety nie dopłukała się idealnie (mam długie włosy), co zauważyłam dopiero w czasie suszenia. Pomyślałam: "trudno, spłuczę dokładnie w czasie następnego mycia". Wiadomo, takie sytuacje czasem się zdarzają, że jakaś maseczka, czy odżywka za mocno obciążą włosy, albo źle się spłuczą- i choć jest to denerwujące, to jednak nigdy nie ma problemu z dokładnym ich dopłukaniem w czasie następnego mycia. Jakież było moje zdziwienie kiedy okazało się że maska nie chce się spłukać!!! Do tej pory nie wiem co się dokładnie stało- czy zareagowała z jakimś innym kosmetykiem i zaszła jakaś dziwna reakcja chemiczna? Dość powiedzieć, że prawie przez pół miesiąca miałam pasma poklejone czymś co przypominało maseczkę- ale taką bardziej o konsystencji lepkiej żywicy- i za cholerę nie mogłam tego domyć żadnym szamponem!! Chociaż prałam te poklejone pasma w najmocniejszych szamponach, okazało się, że ostatecznie pomogło mi dopiero dokładne przetarcie poklejonych pasm włosów spirytusem. Oczywiście włosy były potem w fatalnym stanie, ale to "coś" w końcu zeszło. Jestem nieźle wkurzona, bo w życiu się z czymś takim nie spotkałam. Używałam najróżniejszych masek i odżywek - jedne były lepsze, drugie gorsze, ale jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się żeby w jakiejś masce, czy odżywce zaszła taka reakcja chemiczna, aby wywołać efekt sklejenia włosów. Nie wiem, czy tylko ja miałam takiego pecha, bo trafiłam na jakąś wadliwą partię, a inni są zadowoleni? W każdym razie dało mi to nauczkę żeby zbyt odważnie jednak nie poczynać sobie z produktami spoza rynku UE, gdzie panują po prostu zupełnie inne zasady i te produkty myślę, że nie są odpowiednio kontrolowane. Nigdy więcej. Żałuję że zakupiłam jeszcze kilka sztuk innych masek z tej firmy, bo na pewno nie zdecyduję się na ich użycie. Doprowadzenie włosów do jako takiego stanu używalności, po użyciu tej maski i "praniu" pasm spirytusem zajęło mi bagatela kolejny miesiąc. Never again.
    Zalety:
    • NIC!
    Wady:
    • SKLEJA WŁOSY, ZACHODZĄ W NIEJ DZIWNE REAKCJE CHEMICZNE, NIE MOGŁAM JEJ DOPŁUKAĆ!! POSKLEJAŁA MI WŁOSY!!
  • 13 lutego 2022 o 16:24
    najlepsza maska jaką używałam
    Mam włosy kręcone i po każdym myciu używam jakiejś maski. Ecolab bardzo dobrze się u mnie sprawdza - po nałożeniu tej maski włosy dobrze się rozczesują, są miękkie w dotyku, nawilżone, dociążone ale nie oklapnięte (co zdarzało mi się z innymi maskami). Przy regularnym stosowaniu nie używałam jej jakoś dużo, dzięki czemu jest też bardzo wydajna.
    Zalety:
    • działanie
    • skład
  • 29 lipca 2020 o 10:27
    Używałam lepszych
    Kupiłam maskę zachęcona poprzednimi udanymi zakupami kosmetyków tej marki. Ma naturalny i świetny skład. Pięknie pachnie. Ale niestety skład i zapach nie są dal mnie najważniejsze. Mam rozjaśniane blond włosy, które są przesuszone. Niestety ta maska w żaden sposób ich nie odżywiła ani nie nawilżyła. Może odrobinę lepiej mi się je rozczesywało, ale jednocześnie włosy puszyły się. Ja za swoją maseczkę zapłaciłam ok 30 zł, za niższą cenę używałam lepszych maseczek.
    • skład
    • brak działania
    Drogeria Natura
  • 19 czerwca 2020 o 16:19
    Maska Ecolab
    Używam tej maski za każdym razem, kiedy myję włosy, czyli co 3 dni i szczerze? Nie widziałam żadnych efektów. Włosy mam średnioporowate i używałam na nie tańsze maski, które naprawdę działały. Zapach na plus, ale niestety dla mnie nie jest to najważniejsze, tylko czy są efekty. Skład bardzo dobry, ale niestety mi się nie sprawdził. Każdy ma inne włosy i serio, żałuję że z moimi się nie do końca polubił, ale to nie znaczy, że z innymi włosami się nie polubi. Może inna maska z tej firmy się sprawdzi :)
    Zalety:
    • Skład na wielki plus
    • Zapach jest przyjemny
    Wady:
    • Niestety, nie sprawdził się na moich włosach
  • 7 czerwca 2020 o 20:13
    Spodziewałam się więcej
    Maska, która w gruncie rzeczy ma konsystencje odżywki ma bardzo fajny skład, olejki, pszczele mleczko, nie ma też silikonów.Leista konsystencja sprawia, że czasem ciężko ją zaaplikować i wymierzyć odpowiednią ilość. Zapakowana w plastikowy sloiczek, myślę że inne opakowanie sprawdziłoby się lepiej,kolor biały, zapach całkiem miły. Wydajność jest średnia,po miesiącu zużyłam pół opakowania. Co do najważniejszego, czyli działania, to nawilża i odżywia, ale nie na tyle żeby suche końce wyglądaly dobrze. Na pewno są odrobinę bardziej miękkie i błyszczące, lepiej się rozczesują. Jest dobra do tuningu i po miesiącu regularnego stosowania tak skończyła (dołożyłam jeszcze oleje i hialuron) ;] Straciłam cierpliwość do używania jej solo, moje włosy dawno nie miały do czynienia z nożyczkami, są rozjaśniane, potrzebują więc czegoś mocniejszego. Ogólnie maska jest dobra do codziennego użytku, ale raczej dla średnioporowatych włosów. Sprawdza się też jako podkład pod czyste oleje (u mnie najczęściej to awokado), jeden ze składników maski domowej roboty (np z miodem, dodatkowym ulubionym olejem, hialuronem,jogurtem itd.),czy przy metodzie OMO jako pierwsze O. Maski nawilżające tego typu sprawdzają się też kiedy włosy są przeciążone silikonami i keratyną. Nie wiem czy wrócę, znajdą się tańsze alternatywy.