Under Twenty, Anti! Acne, Matujący krem BB o działaniu antybakteryjnym SPF 10

40 HIT!
45 % kupi ponownie
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiZawarte w kremie BB z serii Under Twenty z serii Anti Acne algi zapobiegają problemom cery tłustej i mieszanej: kontrolują wydzielanie sebum, przyśpieszają regenerację skóry oraz zapobiegają powstawaniu nowych zmian trądzikowych. Kwas hialuronowy i Glicerol są źródłem nawilżenia dla skóry, poprawiają jej miękkość i elastyczność. Krem BB z serii Under Twenty z serii Anti Acne skutecznie matuje skórę, nawilża, wygładza, wyrównuje koloryt oraz redukuje widoczność porów i przebarwień.
- Aqua,
13 lutego 2023, o 08:54
Nie wie, czy kupi ponownie
- Zgodność z opisem producenta: 4
- Opakowanie: 5
Mam lata a i tak go kupiłam
Miewam wzloty i upadki z moją cerą która stała się wybredna po odstawieniu hormonów i zaowocowała w wypryski i zaskórniki szczególnie w okolicy brody i żuchwy. Idąc za ciosem przestałam stosować latem kosmetyki obciążające i szukałam w drogerii czegoś lekkiego żeby tylko w niewielkim stopniu zmienić koloryt skóry i jej nie zapychać. Trafiło na tę linię dla cery problematycznej i jakoś poszło! Kosmetyk spełnił swoje zadanie- nie zapychał, koloryt był lekki ale widoczny. Ładnie się rozsmarowywał i nie odcinał twarzy. Nie podkreślał również suchych skórek ani jakoś szczególnie się nie wyświecał. Kupiłam go w promocji za niewielką kasę i wiedziałam czego mniej więcej mogę się spodziewać także zaskoczenia nie było. Polecam każdemu jeśli chcesz przerzucić się na coś lekkiego i taniego. Okaże się nawet, że kosmetyk jest nie do zajechania bo tubka nie chciała się skończyć:)
ZALETY: Cena, dostępność, lekkość koloru i konsystencji, brak efektu zapchania.
WADY: Skład mógłby być lepszy
12 lutego 2023, o 21:13
Super!
Ten krem bb uratował mi cerę. Jako bardzo młoda osoba z trądzikiem bardzo zwracałam uwagę na cenę, więc kiedy kosmetyczka poleciła mi zmianę podkładu na krem bb postawiłam właśnie na ten produkt. Do dziś czasami do niego wracam. Jedyny minus to bardzo tłusta konsystencja.
ZALETY: Cena
Wygląd
Zapach
Wydajność
Dostępność
WADY: Tłusta konsystencja
29 grudnia 2022, o 18:35
Nie wie, czy kupi ponownie
- Trwałość: 2
- Stosunek jakości do ceny: 4
Średnio polecam:/
Krem łatwo dopasowuje się do koloru skóry twarzy, jednak przy mojej tłustej cerze średnio pomagał - po kilku godzinach zostawiał tłusta warstwę na twarzy, nie maskował przebarwień. Używałam ten krem bb pod korektor i sam na twarz, bez dawania korektora itp. I efekty były te same, czyli tłusta twarz po kilku godzinach.
ZALETY: Łatwa aplikacja
Zapach
Przez chwilę ładnie wyglądał na twarzy
WADY: Tłusta warstwa na twarzy/warzył się
Nie zakrywa przebarwień po trądziku
10 listopada 2022, o 22:44
- Zgodność z opisem producenta: 1
- Trwałość: 3
- Opakowanie: 3
Jak na tani krem BB przyzwoity
W porówaniu do kremu BB Ziaji - o niebo lepszy. Natomiast nie oznacza to, że jest najlepszy. Efektu matującego nie miałam nigdy, jest to glow. SPF 10 to też w sumie żart, bo to żadna protekcja słoneczna. Wyrównanie kolorytu - nawet ok. A działanie antybakteryjne - no cóż, myślę że podstawą są inne składowe niż krem BB czy podkład - zatem jest to chyba górnolotne życzenie producenta
ZALETY: lekka formuła
WADY: brak matu
2 /5
- Trwałość: 3
- Stosunek jakości do ceny: 2
- Opakowanie: 3
Nie lubię go
Tego kremu bb używałam już wieki temu jeszcze za czasów licealnych. Po latach kupiłam ponownie sprawdzić czy coś się zmieniło, bo wtedy nie byłam zbytnio zadowolona.
Krem ma 60 ml więc tyle co 2x normalny podkład i jest bardzo tani - niecałe 20 zł, na promocjach jeszcze bardziej opłacalny. Widuje go często w drogeriach stacjonarnych jak i internetowych. Mam odcień 01, chociaż widziałam kiedyś 00 - ale jak ja kupowałam nie był dostępny. Tak czy inaczej mam bardzo blada cerę i kolor jest dla mnie trochę zbyt ciemny, ale ostatecznie jakoś się dopasowuje do cery i nie odcina od niej mocno. Nakładałam palcami jak i gąbeczką typu beauty blender. Zapach kremu bb mi nie odpowiada, jest dość intensywny, jakby morski - drażni mnie i długo wyczuwam go na twarzy. Krycie jak to na krem bb przystało bardzo lekkie. Jakieś drobne zaczerwienienia przykryje, ale na maskowanie trądziku czy przebarwień po nim nie ma co liczyć. Producent obiecuje matowienie cery - śmiech na sali. Po użyciu tego kremu bb świece się jak choinka w wigilię. Po przypudrowaniu jest w porządku, ale buzia wyświeca się w ciągu dnia znacznie bardziej niż po innych kremach/podkładach. Trwałość taka sobie, u mnie wyciera się z nosa. Nie zapycha mnie, chociaż ciężko stwierdzić bo z racji tego że go nie lubię używam raczej rzadko. Obiecanego nawilżenia oraz zmniejszania widoczności porów także nie widzę. Ot, zwykły krem koloryzujący o mało przyjemnym zapachu i wywołujący świecenie. Nic specjalnego.
ZALETY: pojemność opakowania - 60 ml
cena
dostępność
odcień całkiem dobrze dopasowuje się do karnacji
wyrównuje koloryt
nie zapycha
WADY: intensywny zapach, który mi przeszkadza
nie przykryje trądziku ani przebarwień
nie matowi - wręcz wzmaga świecenie
nie nawilża
nie zmniejsza widoczności porów - nie spełnia obietnic producenta
nie jest trwały
20 lipca 2022, o 22:34
- Trwałość: 2
Krem BB, bardziej zwykły podkład
Miałam zdecydowanie większe oczekiwania. Wydaje mi się, ze trochę ciemniał na twarzy. Poza tym, po użyciu go było bardzo widać suche skórki.. Używałam wiele kremów bb ale ten zdecydowanie nie był trafionym zakupem dla mnie..
ZALETY: Wydajność
Cena
WADY: Utleniał sie.
5 /5
28 czerwca 2022, o 05:43
Kupiony w: Inna drogeria
- Opakowanie: 5
Krem matujący BB z algami morskimi i kwasem hialuronowym występuje w dwóch odcieniach, jedyny dla mnie mankament. Opakowanie wykonane z plastiku, zamykane na kilka. Dodatkowo umieszczone w kartoniku z wszystkimi czytelnymi informacjami. Tubka o zadziwiającej pojemności. Konsystencja jest gęsta i treściwa ale z przyjemnością się rozprowadza, skóra może oddychać, nabiera zdrowego kolorytu i wygląda jak pokryta tafla wody. Produkt idealnie sprawdza się nie tylko latem, stosuje przez cały rok. Czasem odrobinę przypudruję strefę T. Spokojnie przez kilka godzin makijaż trzyma się dobrze. Obietnice producenta zostały spełnione. Dostępność, wydajność i cena również na plus. Krem towarzyszy mi już od lat i z chęcią wracam do niego ponownie.
ZALETY: * wydajny
* delikatnie kryje, bez efektu maski
* nawilża
* wygładza
* działa antybakteryjnie
* nadaje delikatny subtelny blask
* dodatkowo wystarczy niewielka ilość pudru w strefie T
* idealny na każdą porę roku
* duża pojemność
* wygodne lekkie opakowanie
* dostępność
* niska cena
WADY: * dostępny tylko w dwóch odcieniach
30 kwietnia 2022, o 20:47
Jestem mu wierna.
Zacznę od tego, iż uwielbiam zmieniać kosmetyki, a to jest jeden z nielicznych produktów, który od wielu lat jest w mojej kosmetyczce zawsze i sprawdza się w wielu sytuacjach.
Używam go jako kremu BB, ale nakładam też jak podkład i buduję krycie.
Dostępne są dwa odcienie, jak to często bywa w przypadku BB, ale dla mnie - osoby o jasnej karnacji jest to opcja wystarczająca, większość roku używam 1, a gdy się moooocno opalę używam 2.
Serdecznie polecam ten produkt, nie zliczę, ile opakowań już użyłam, a jest bardzo wydajny!
SPF
naturalny efekt
można budować krycie
satynowe wykończenie
nadaje się na co dzień, jak i do poważniejszego makijażu
gęsta konsystencja
standardowe dwa odcienie
2 /5
30 kwietnia 2022, o 17:45
Jednak nie dla mnie
Krem BB Under 20 zakupiłam po raz pierwszy będąc nastolatką, kiedy byłam w szale odkrywania i fascynacji koreańskimi kosmetykami i oczywiście - kremami BB. Jako że nie mogłam sobie pozwolić na wymarzone produkty z azjatyckich krajów, musiałam się zadowolić oto tym kremem. Muszę przyznać, że wtedy byłam nim zauroczona.
Chwilę temu będąc na zakupach wrzuciłam go do koszyka, raz z sentymentu, a i ciekawa byłam czy nadal jest taki super ten krem... W końcu ukazało się, że moja fascynacja tym kremem pochodziła z nieznajomości innych kremów oraz tego że nie miałam dostatecznej wiedzy cd tego jak taki krem ma się zachowywać na twarzy i że jak twarz czerwienieje i robi się gorąco, to wcale nie jest dobry znak.
Okazało się że mam na niego alergię i muszę się go jakoś pozbyć. Rzadko wyrzucam coś do kosza, ale żywcem nie mogę tego używać :(
Nie mówiąc już o tym że krem nie matuje ani nie działa antybakteryjnie - mam wrażenie że właśnie nasila problemy skórne. Ten produkt za dużo obiecuje, gdyby napisali że to zwykły krem z odrobiną pigmentu, który nie jest do zadań specjalnych, może "nerwa" była by mniejsza xd
ZALETY: ✅ cena
✅ dostępność
✅ delikatnie wyrównuje koloryt skóry nadając jej naturalnego wyglądu
❔ może się okazać dobry dla skór nieproblematycznych, bez tendencji do wyprysków, LUB młodej osoby która zaczyna przygodę z makijażem i chce nałożyć sobie ciutke koloru na twarz (bo nie nazwałabym tego typowym kremem BB gdzie poza kolorem mamy funkcję nawilżającą, odżywczą itp)
WADY: ❌ nie matuje
❌ nie nawilża skóry
❌ nie działa antybakteryjnie - może powodować wypryski na skórze
❌ skład nie jest najlepszy
❌ u mnie powoduje alergię objawiającą się uczuciem gorąca na twarzy i zaczerwienieniu widocznym nawet podczas "noszenia"
1 /5
9 lutego 2022, o 13:49
Kupiony w: Drogeria Hebe
- Zgodność z opisem producenta: 2
5 /5
3 stycznia 2022, o 00:35
Daję radę
Gdy po raz pierwszy kupiłam ten krem BB nie dość, że był to mój pierwszy tego typu produkt to był to też pierwszy (oprócz tuszu do rzęs) kosmetyk z kolorówki w moim życiu. Zmagałam się wtedy z trądzikiem, który za wszelką cenę chciałam zakryć, a przy tym nie miałam zbyt wielu pieniędzy.
Mimo, że wybór kolorów był marny to na szczęście udało mi się trafić. Sam w sobie produkt bardzo przyjemny. Świetnie spełnia swoją funkcję. Łatwo się go aplikuje, konsystencja jest jak najbardziej ok. Jedyny jego minus to, że po kilku h uwydatniały się suche skórki, ale po latach gdy do niego wracam i nie mam już ani trądziku, a moja pielęgnacja jest na tyle świadoma, że suche skórki to prawie zapomniany problem jest bardzo dobry. Często kremy BB innych marek, które są droższe i obiecują więcej niestety nie są w stanie dorównać temu od U20
ZALETY: 1. Konsystencja
2. Nie nasila problemów skórnych
3. Bardzo niska cena
4. Od lat jest niezawodny
WADY: Mały wybór kolorów
19 października 2021, o 23:30
Kupiony w: Drogeria Natura
- Zgodność z opisem producenta: 4
Zawsze do niego wracam!
Kremu bb od Under Twenty zaczęłam używać w wieku 13 lat i po 11 latach nadal chętnie po niego sięgam. Kilka razy się z nim rozstawałam, ponieważ miałam wrażenie, że szybko znika z twarzy, ale zawsze do niego wracałam w momencie kiedy moje pory były pozapychane (przez inny podkład) a brodę pokrywały wypryski. Już po tygodniu skóra wygląda zdrowiej a działanie antybakteryjne robi swoje. Skóra jest rozświetlona, czasami aż za bardzo, więc delikatnie pudruję twarz i jest idealnie, znacząco przedłuża to też trwałość produktu. W mojej pracy muszę nosić mocny makijaż i w związku z tym używałam bardzo kryjących, ciężkich podkładów (np HD z Inglota, Revlon colorstay), które po czasie siały spustoszenie na mojej twarzy. Kilka tygodni temu wróciłam po raz kolejny do kremu BB od Under Twenty i tym razem zostaję z nim na dłużej, ponieważ dawno nie miałam cery w tak dobrej kondycji - wszystkie wypryski poznikały, a skóra jest nieskazitelna jak u nastolatki! Wszyscy się zachwycają jak młodo i świeżo wyglądam, a produkt w połączeniu z pudrem (u mnie sensique) utrzymuje się cały dzień! Jestem zachwycona jego działaniem i idę jutro kupić kilka opakowań na zapas! Polecam wszystkim borykającym się z cerą problematyczną oraz przesuszoną, bo produkt świetnie nawilża i subtelnie rozświetla. Mój strzał w dziesiątkę!
ZALETY: Działanie antybakteryjne widoczne, zostawia zdrową, piękną i odżywioną skórę, cudny zapach, cena i pojemność, łatwe rozprowadzanie, niezłe krycie, wtapia się w twarz i nie widać różnicy kolorów
WADY: Bez pudru produkt nie wytrzyma całego dnia, nie jest to krem matujący jak zapewnia producent (dla mnie nawet lepiej, ale jak ktoś chce uzyskać taki efekt, to może być niezadowolony)
produktów70
recenzji1243