Perfecta Skin Drink, Pomarańczowy lekki krem - sorbet nawilżająco - matujący

• 15 lipca 2018 o 22:27
    To nieszczęsne opakowanie...
    Mam cerę tłustą, która bardzo szybko wybłyszcza się nawet pod matującym makijażem, jeśli nie jest dostatecznie nawilżona. Tytułowy krem wydał mi się idealny, bo skład obiecywał sporą dawkę nawilżenia, a lekka konsystencja brak obciążenia. I do tego zachęcające soczyste opakowanie. I właśnie to opakowanie okazało się największą wadą produktu. Forma saszetki, to bardzo fajny pomysł, ale w tym przypadku zawiodła chyba jakość materiału. Ktoś musiał mi docisnąć krem innym kosmetykiem na półce, bo któregoś dnia znalazłam pęknięte na zgrzewie opakowanie. Dało się to jakoś zaklajstrować, ale jednak musiałam pospieszyć się ze zużywaniem z uwagi na dostęp powietrza. Wielka szkoda, bo taka zakręcana saszetka pozwala na zużycie kosmetyku do końca, a poza tym jest z pewnością bardziej higieniczna, niż słoiczek. A sam krem ma bardzo lekką konsystencję musu owocowego, jasnopomarańczowy kolor i pomarańczowy zapach, który fajnie pobudza z samego rana. Sorbet szybko się wchłania bez pozostawiania jakiejkolwiek warstwy na skórze. Cera staje się matowa, ale dobrze nawilżona. Nie gryzie się z kosmetykami do makijażu i przez ładnych kilka godzin trzyma makijaż w ryzach. Nie zapycha i nie podrażnia. Ale nie to jest w tym wszystkim najlepsze. Działanie tego kremu nie jest tylko powierzchowne i chwilowe. Podczas jego stosowania moja cera była w najlepszej formie ever. Idealnie nawilżona, zdecydowanie mniej tłusta, wypoczęta, zdrowa i bez stanów zapalnych, co jest moją bolączką. No, bajka. Skład na pierwszy rzut oka wygląda całkiem fajnie, znajdziemy w nim naprawdę sporo substancji aktywnych, ale ma w sobie kilka czarnych owieczek, jak np. alkohol na początku, czy wątpliwej sławy konserwanty. Cena przy takim działaniu jest naprawdę niewielka, a i dostępność swietna, więc jeśli nie przywiązujesz aż tak dużej wagi do składów (który nie jest wcale zły, o nie), to próbuj śmiało. Ja jednak szukam czegoś bardziej naturalnego, ale zdecydowanie o takim samym działaniu.
  • 1 marca 2018 o 12:21
    Taki nijaki
    Opakowanie Krem znajduje się w saszetce, która jest odkręcana. Na początku wydawało mi się, że jest to produkt na tzw. raz dopóki nie zobaczyłam, że w tym małym i niepozornym opakowaniu znajduje się, aż 50 ml kosmetyku. Sama tubka jest wygodna i poręczna w użytkowaniu. Pozwala z łatwością wydobyć pożądaną ilość kosmetyku, aż do samego końca. Niestety po jakimś czasie w miejscu, gdzie znajduje się zakrętka folijka przedarła mi się, przez co krem wylewał się bokami. Niestety opakowanie nie jest zbyt trwałe. Zapach Krem ma miły zapach przypominający naprawdę sorbet o smaku pomarańczowy. Jest z tych "do zjedzenia". Jest intensywny i długo utrzymuje się na skórze. Konsystencja Krem ma lekką konsystencję, choć jest dość gęsty. Nie określiłabym jej mianem puszystej czy piankowej jak zrobił to producent. Działanie Krem ma pomarańczową barwę i taką po jego nałożeniu widziałam na swojej twarzy. Kolor ten z czasem znika, choć nadal mam wrażenie, że cera jest delikatnie zabarwiona. Krem w miarę szybko się wchłania, aczkolwiek zostawia na powierzchni skóry warstwę, która roluje się po potarciu palcami. Jest ona trochę lepka, jednak nie tłusta. Dobrze matuje skórę, ale nie zauważyłam aby jakoś wyjątkowo ją nawilżał. Pozostawia skórę miękką i gładką w dotyku. Natomiast nie redukuje porów. Odniosłam wrażenie, że produkt nie jest wcale taki lekki jak obiecywał producent. Zabrakło mi też efektu rozświetlenia i świeżej cery.
    Asje
    19 listopada 2017 o 0:26
    Bardzo dobry na dzień
    Wspaniale nadaje się na dzień pod podkład - szybko się wchłania i nie pozostawia tłustości na twarzy (czego na mojej mieszanej cerze nie jestem w stanie przeboleć w dzień). Delikatnie matuje i nie powoduje powstawania nowych niespodzianek. Na noc wolę używać czegoś mocniej nawilżającego. Ma na prawdę ładny, cytrusowy zapach. Myślałam, ze go wycofali, ale jakiś czas temu udało mi się go kupić. Od tamtej pory nie widziałam go w drogeriach.
    Zalety:
    • lekko matuje
    • nie zostawia tłustej warstwy na twarzy
    • nie zapycha
    • żelowa konsystencja
    • cytrusowy zapach
    • podróżne" opakowanie
    Wady:
    malwi73
    7 października 2017 o 12:35
    Nie był zły, ale nie zachwycił.
    Krem zakupiłam trochę bez przekonania, tak z ciekawości. Przyciągnął moje oko szatą graficzna i opakowaniem, którego mało na półkach w drogeri. Krem ma pomarańczowy zapach, troszkę sztuczny, ale ładny. Krem z racji żelowej konsystencji ładnie się nakłada i dość szybko się wchłania. Nie pozostawia lepkiej warstwy na twarzy. Nie zauważyłam, żeby na długo matowił skórę- 4 godzinki to max. Nawilża dość dobrze. Cena jak na 50 ml dobra. Opakowanie, bardzo kolorowe przyciąga wzrok. Jednak pod koniec użytkowania krem zaczął mi przeciekać na górze tuż przy tym twardym plastiku.
  • 2 lipca 2017 o 11:29
    Bardzo dobry
    Moja cera jest tłusta. Ten krem świetnie się na niej sprawdza. Delikatnie matuje,wygładza i nie pozostawia żadnego tłustego filmu na jej powierzchni . doskonały do użytku na co dzień.
    Zalety:
    • Matuje
    • Wygładza
    • lekko rozświtla
    Wady:
    • nie znalazłam żadnych wad