Wody perfumowane damskie

Burberry Body Intense EDP

Burberry Body Rose Gold Woda Perfumowana 60 ml

• 11 września 2022 o 13:46
    Esencjonalne perfumy, mocne, jak dla mnie bardziej na jesień zimę
    Perfumy Body Intense dostałam w prezencie i jest to moja premiera z nimi. Bardzo podoba mi się buteleczka jest podłużna wysoka smukła. Bardzo estetyczna. Na początku jak się nimi spryskalam miałam mieszane uczucia bo zapach jest intensywny. Na trochę je odstawiłam i po pewnym czasie znów do nich wróciłam. I powiem Wam że naprawdę mi się podobają. Najważniejsze że są bardzo trwałe, czuję je przez cały dzień. Zapach jest intensywny także jak ktoś lubi mocne zapachy to nie wiem... Ich woń to połączenie kwiatowo owocowe. Czuć taki pudrowy zapach, no i drzewo sandałowe, wszędzie je wyczuje i bardzo lubię ten aromat. Nie są to moje ulubione perfumy ale są na wysokiej liście których używam regularnie. Stosuje i do pracy i na wyjścia prywatne.
  • 13 grudnia 2021 o 13:11
    Zamienić nazwę koniecznie
    Kilka lat temu, kupiłam próbkę Burberry Body.Najpierw mnie odrzuciło , nie chciałam ich czuć. Po czasie zaczęły intrygować. Chciałam kupić...Ale powstrzymalam się. Miesiąc temu jednak,kupiłam Burberry Body intense- podobno mocniejszy. Niestety ale nie jest mocniejszy. Jest to ten sam zapach ,ale taki jaki jest po noszeniu całodziennym " zwyklego" Body. Czyli lekko znoszony. Przez co ma nieadekwatna nazwę. Body intense powinno być Body , a Body powinno być intense. Intense może być łatwiejsze w odbiorze, ponieważ nie ma tyle tego " pudru " - zapachu starego pudru w kamieniu:) .Jest to zapach średnio projekcyjny. Nie ma ogona - przynajmniej ja tak go nie czuję. W końcu to Body :) .Co nie znaczy ,że nie jest trwały. Jest bardzo trwaly na ciele i ubraniu. Acz kolwiek ,wiele zależy od materiału.Inaczej pachnie na bawelnie inaczej na velvecie- pluszu.Jeszcze inaczej na " włoskach " przy kapturze od kurtki zimowej. Zapach trenczu , beżowych kozaków i apaszki. Zapach nie zmienia się .Do końca pozostaje taki sam.Ma piękne opakowanie. Sam flakon, woreczek i pudełeczko bardzo luksusowe. Bardzo mi się podoba. Na pierwszy raz polecam Body intense, a potem Body ( nie wszystkim może się podobać) . Polecam jako zapach na dzień, jako zapach całoroczny. Latem, jednak w te chłodniejsze dni.Zapach bardzo bezpieczny do pracy.Pudrowy , lekko drzewny minimalnie dymny , ale nie kadzidlany.Jest prosty , a jednocześnie bardzo inny,mało spotykany. Nie jest słodki czy typowo kwiatowy. Jest naprawdę inny.:)
    Zalety:
    • Trwałość, opakowanie
    Wady:
    • Nieadekwatna nazwa, może zmylić.
    syl74
    9 września 2019 o 7:48
    Elegancja we flakonie
    O ile z Body Eau de Parfum nie polubiłam się, to wersja Intense bardzo przypadła mi do gustu. Kompozycja jest kwiatowo-drzewna, lekko pudrowa, w której zdecydowanie czuć frezję, różę i słodką brzoskwinię. Głębi nadają jej drzewo sandałowe, piżmo i drzewo kaszmirowe. Zapach jest przytulny, w sam raz na jesienne, szare dni. Flakon śliczny, smukły, elegancki z ciężkim korkiem. Dodatkowo zapakowany w elegancki, welurowy woreczek. Trwałość bez zarzutu, na mnie pachnie cały dzień.
    Dinulka
    8 stycznia 2019 o 15:52
    Przyjemne
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Wiem, ze Body na forach nie ma dobrej opinii, jednak mi się podoba. Czuć irysy, a zapach w ogólnym odbiorze jest pudrowo-drzewny, suchy, poważny, ale dostępny. Dla mnie to dobra odskocznia od słodziaków, gourmandów, wanilii, które na co dzień noszę, ale potrzebuję czasem odmiany. Dobrze się w nich czuję w takie dni.
  • 22 października 2018 o 15:42
    Odkrycie tego sezonu ;)
    Dla mnie Body EdP Intense to odkrycie! Jak klasycznego Body nie znoszę, bo przypomina rozwodnione nie wiadomo co, tak wersja Intense to dopiero strzał w 10! Drzewo kaszmirowe, róża i dużo brzoskwini... Brzmi dość banalnie jednak na mojej skórze nabiera niesamowitej głębi. Zbiera wiele komplementów, na równi z Alienem edp, choć to zupełnie odmienne zapachy. Idealny na wiosenne i jesienne dni. Skończyłam właśnie 80 ml flakon i już czaję się na następny.
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie