Szampony koloryzujące

Kemon Yo Cond, odżywka koloryzująca, róż, 250ml
Kemon Yo Cond Pielęgnacja Odżywka do Włosów Platyna 250ml

• 9 maja 2023 o 0:11
    Strata pieniędzy
    Zgodnie z poleceniem fryzjerki, zakupiłam tą odżywkę, ponieważ miała zapobiegać żółknięciu rozjaśnianych włosów i odświeżać kolor (kolor beige). Odżywka jest dosyć trudno dostępna, ja swoją zamówiłam na allegro. Jeśli chodzi o cenę, to też jest ona dosyć wysoka, ze względu na to, że jest to kosmetyk profesjonalny. Niestety, mimo świetnych rekomendacji fryzjerki, po zastosowaniu odżywki nie widziałam żadnego pozytywnego efektu. Powiedziałabym nawet, że włosy szybciej żółkły i robiło się z nich siano. Może to zależy od rodzaju włosów (moje to takie pomiędzy srednio- a wysokoporowate), może od tego, jaką techniką włosy zostały wystylizowane, ja na pewno nie sięgnę po tą odżywkę więcej razy. Plus tylko za wydajność, opakowanie i konsystencję.
  • 21 listopada 2022 o 17:04
    Całkiem dobry
    Wybrałam kolor Maron Galace czyli chłodny kasztan aby ochłodzić farbowane włosy na poziomie 7.11, który 2 tyg po koloryzacji zawsze się spłukiwały do złota/ciepłych odcieni. Ta odżywka naprawdę zmienia kolor! Włosy są chłodne, bez czerwonych i złotych refleksów. Idealnie sprawdzi się na włosach o poziomie 5 i 6 i 7. Kilka słów o produkcie. Nakładałam na całość od czubka głowy, w rękawiczkach pod prysznicem. Po kilku minutach (maks 4) spłukiwałam i nakładałam odzywkę/maskę. Ta odzywka koloryzująca nie da rady na długich włosach bez dodatkowe wsparcia. Próbowałam- włosy będą suche, poplątane. Ja na mam suche, łamiące się, plączące końce i przy takim włosie trzeba coś jeszcze dołożyć. Produkt farbuje ręce i paznokcie (na około 2 dni), polecam rękawiczki. Po użyciu używałam dodatkowo fluidu be spłukiwania aby nadać połysk i sprężystość bo miałam wrażenie, że produkt jednak trochę wysusza.
    Zalety:
    • naprawdę działa
    • ochładza kolor tak jak obiecuje producent
    • wypłukuje się stopniowo co daje naturalny efekt
    Wady:
    • na długich włosach nie obejdzie sie bez dodatkowej odżywki/maski nawilżającej
    • w mojej ocenie produkt trochę przesusza włosy na długości
  • 6 lipca 2022 o 20:41
    Naprawdę działa
    Świetna odżywka która naprawdę zmienia kolor włosów. Cudownie nadaje się do rozjaśnionych włosów gdy chcesz ocieplić ich odcień. Moje włosy są po niej miękkie i super się rozczesują. Oczywiście nie jest to farba więc działa tylko do 2-3 myć. Minusem jest małe opakowanie i jego cena.
    Wady:
    • Pojemność
  • 18 marca 2021 o 22:42
    Wysusza włosy.
    W konsystencji przypomina trochę ciągnącą maskę, nie jest idealnie kremowa. Koloryzuje poprawnie, wystarczy niewielka ilość. Plus, że producent określa jasno jaki toner dedykowany jest wybranym odcieniom włosów i co możemy nim osiągnąć. Niestety to na tyle. Włosy po użyciu są spuszone i wysuszone,gdzie nakładam na podkład w postaci sprawdzonej odżywczej maski. Po pierwszym użyciu nie byłam pewna, ale kolejne potwierdziło spostrzeżenia. Nie zakupię ponownie.
    SannaN
    26 lutego 2021 o 9:03
    Zdecydowanie nie!
    Mam odżywke w kolorze - beż. Tak naprawde użyłam ją dwa razy i moje włosy zrobiły się straszne suche i puszące się itd. Po pierwszym użyciu nie skojarzyłam tego z ta odzywka ale za drugim razem bylam juz tego pewna że okropnie wysusza wlosy a kolor ? Praktycznie znikomy beżu to ja nie zauważyłam - niestety. Uważam że nie jest warta swojej ceny.
    Zalety:
    • Jakość