Szampony do włosów

Isana Med, Anti - Schuppen Shampoo Szampon przeciwłupieżowy

rochas
    2 maja 2018 o 14:31
    Na niewielki łupież
    Ten szampon sprawdza się do łagodzenia niewielkiego łupieżu, jak macie szczęście to wam go zlikwiduje, ale może też być wręcz odwrotnie. Ja stosowałam go zapobiegawczo, co drugie mycie. Nie nasilał problemu, ale niekiedy miałam wrażenie, że jest gorzej. Jednak w większości spisał się dobrze. Natomiast raz jeden użył go mój mąż i od razu dostał bardzo mocnego nasilenia łuszczenia się skóry głowy. Także nie dla każdego się ten produkt nadaje. Włosy miałam po nim gładkie, miłe w dotyku, choć ciut szybko się przetłuszczały. Może do niego wrócę, bo jest tani i dostępny prawie w każdym Rossmannie.
    Zalety:
    • łagodzi mały łupież
    • wygładza włosy
    Wady:
    • mało wydajny
    • u niektórych może jednak nasilać problem łupieżu
    • taki sobie zapach
  • 6 listopada 2017 o 20:35
    Może być
    Delikatny, skuteczny , niedrogi i łatwo dostępny szampon. Radzi sobie z niewielkim łupieżem , nie wysusza włosów ani ich nie obciąża. Nie szczypie oczu, co jest dla mnie ważne. Mógłby być trochę bardziej gęsty (byłby wtedy bardziej wydajny, bo póki co jest za rzadki, ale generalnie jestem na tak).
    Zalety:
    • śmieszna cena (w promocji zdarzało mi się kupić za 3 zł).
    • nie szczypie w oczy
    Wady:
    • zbyt rzadki
    Paganae
    23 czerwca 2017 o 13:49
    Nareszcie szampon, który działa (pod jednym warunkiem)!
    Z łupieżem, mniejszym lub większym, borykam się od lat. Odstawienie szamponów bez silikonów pomogło tylko częściowo. Wypróbowałam też wiele marek oferujących szampony przeciwłupieżowe: Vichy Dercos (likwidował łupież, ale włosy wypadały pasmami), Nizoral (skuteczny, ale nawet maski olejowe nie pomagały na przesuszenie), Head&Shoulders (kompletny niewypał), Selsun Blue (zero efektu) i inne, których już nawet nie chcę pamiętać. Dopiero dzięki Isanie skóra głowy jest nawilżona, ukojona i bez śladów białych płatków. Kluczem do sukcesu na pewno jest systematyczność oraz - bardzo ważne - pozostawienie szamponu na włosach na ok. 2 minuty przy każdym użyciu (ja w tym czasie myję zęby, żeby tracić czasu). Brak silikonów powoduje, że moje grube, gęste włosy nie są oklapnięte, tylko naturalnie puszyste i sypkie, a kompleks przeciwłupieżowy naprawdę działa fenomenalnie. Uważam, że szampon jest wart wypróbowania - tani jak barszcz, ogólnodostępny i skuteczny - ale należy pamiętać o tych obowiązkowych 2 minutach. Może Was też zaskoczy tak jak mnie?
    Zalety:
    • DZIAŁA!
    • dobrze się pieni
    • koi i nawilża skórę głowy
    • unosi włosy u nasady i nie obciąża ich
    • przyjemnie pachnie delikatnie mentolową nutą
    • tani
    • szeroko dostępny
    • jeszcze raz: DZIAŁA! :)
  • 12 kwietnia 2016 o 16:16
    dobry
    Potrzebowałam szamponu na pierwsze oznaki łupieżu. Podczas zakupów w rossmannie natknęłam się na niego i postanowiłam go przetestować a z racji niskiej ceny łatwiej byłoby mi zaakceptować fakt gdyby okazał się niewypałem. Na szczęście całkiem pozytywnie mnie zaskoczył. +niweluje oznaki łupieżu, nie wiem jakby sobie poradził z bardzo silnym łupieżem, z moim niewielkim sobie poradził +bardzo dobrze oczyszcza skórę głowy i włosy,które w trakcie mycia aż skrzypią +nie podrażnia skóry głowy +dobrze się pieni +ma treściwą konsystencję +neutralny zapach +wygodne,małe opakowanie +jest dość wydajny +tani i dostępny w rossmannie -jedynym minusem jest to,że trochę plącze włosy i odrobinę wysusza ale po użyciu dobrej odżywki wszystko jest ok.
  • 27 października 2015 o 23:57
    Nasila problem łupieżu
    Chciałam się dzięki niemu pozbyć delikatnego łupieżu ale mam wrażenie, że go nasilił. Plusem jest delikatny skład, mimo braku silikonów włosy łatwo się rozczesują, zapach mi się nie podoba, pieni się dość dobrze ale nie pomógł mi z łupieżem niestety. Na szczęście buteleczka jest mała 200 ml i już prawie się skończył, kosztuje 5 zł w Rossmanie. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno nie do końca