Wody perfumowane damskie

Gucci Bamboo
E-Glamour.pl
Gucci Bamboo Woda perfumowana 50ml
Gucci Bamboo Woda Perfumowana dla Kobiet 50ml

Nasi użytkownicy zostawili 42 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 6 maja 2024 o 7:35
    Kojarzą mi się z smutkiem, przemijaniem.
    Perfumy uwielbiam testować,wyszukiwać i otrzymywać w formie prezentu,doceniam też kiedy marka oferuje różne pojemności a także próbki do testowania,Bamboo trafił do mnie dawno temu w formie prezentu od męża. Na mojej toaletce królują różne zapachy,znajdą się tu zarówno wysokopółkowe jak dyskontowe czy drogeryjne. Moje ulubione zapachy to: Ck Euphoria klasyczna Ysl Black Opium Joanna Krupa Follow The Beauty Givenchy-L'Interdit edp, Lancome-La Vie Est Belle,Idole Aura,Trésor La Nuit Valentino Valentina Versace Noir Dior-Joy Edp, Addict,Poison Girl Roberto Cavalli Edp,Paradiso DKNY-Be Tempted Armani-Code,Mania,She,Because Its You,My Way, CH-Good Girl Bamboo kojarzy mi się ewidentnie ze …smutkiem,przemijaniem,upływem czasu,odchodzeniem…a dlaczego? Bo na mojej skórze wybijają się na cały plan lilie i to takie pogrzebowe w ilościach wręcz hurtowych, i tylko ich zapach czuć,mimo że ylang-ylang próbuje się przedrzeć to nic z tego,lilia na to nie pozwala,jest kwiatowo mocno i to bardzo, żadnej świeżości i bergamotki nie czuć, ani wanilii,nie wspominając o kwiatach pomarańczy,bursztynie czy drzewie sandałowym,nie jest to moja zapachowa bajka. O ile marka Gucci jakoś specjalnie mnie nie porywa swoimi kompozycjami, jedynie Guilty ma u mnie wzięcie, to na dzisiejsze czasy Bamboo jest zdecydowanie inne i nie radzę kupować ich w ciemno.
    izka707
    10 maja 2023 o 17:34
    Gucci Bamboo EDP piękne kwiatowe perfumy na dzień
    Pierwszy raz poznałam ten zapach będąc w podróży, na lotnisku. Przetestowałam te perfumy i przez cały lot, a potem jeszcze w domu czułam ten piękny, orientalno-kwiatowy zapach. Tak mnie zachwycił, że musiałam go kupić. Po paru dniach wybrałam się do perfumerii i już był mój. W tych perfumach czuć zapach orientalnych kwiatów, wanilii, pomarańczy, drzewa sandałowego i ambry. Bardzo go lubię mimo, że po jakimś czasie od zakupu zapach nieco się zmienił. Nie wiem czy po prostu go źle przechowywałam, czy mi się wydaje. Nadal go bardzo lubię i zawsze będzie mi się kojarzył z moim wyjazdem.
    Zalety:
    • piękny, kwiatowy zapach
    • długo się utrzymuje
    • przepiękne i wygodne opakowanie
    • komplementogenny
    Wady:
    • wydaje mi się że po jakimś czasie od zakupu zmienił zapach
    W perfumerii
  • 12 października 2022 o 13:15
    Dla babć polecam
    Dostałam ten zapach w prezencie gwiazdkowym i... no próbowałam ale nie mogłam się przekonać. Jest mydlany, kwiatowy, kojarzy mi się z jakimś środkiem czystości a nie perfumami... Bardzo mnie mdli ten zapach, drażnił mnie, kompletnie nie mój gust, Z góry przepraszam wszystkie zwolenniczki tego zapachu, oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że komuś może się bardzo podobać - w końcu każdy ma inny gust a o gustach się nie dyskutuje. Swoją 100ml butlę oddałam.
    Zalety:
    • trwałość
    • cudny flakon
    Wady:
    • zapach starych kwiatów i mydła
    • duszący, mdlący
  • 22 kwietnia 2022 o 4:01
    Staw w ogrodzie botanicznym
    Z "Gucci Bamboo" nie polubiliśmy się od razu. W pierwszej chwili zupełnie odrzuciło mnie ich mocne, drażniące otwarcie, które skojarzyło mi się z tanimi alkoholowymi zapachami z Avonu czy Oriflame. To wrażenie było silne do tego stopnia, że przez chwilę zastanawiałam się nawet, czy nie trafiłam na podróbkę (perfumy dostałam w prezencie, więc nie mam pewności, gdzie były kupowane). Dopiero po kilku godzinach mój chłopak zwrócił uwagę, że pachnę "delikatnie i ładnie". Mimo to na dłuższy czas perfumy wylądowały na półce, nieużywane. Postanowiłam dać im jednak szansę i bardziej zagłębić się w ten zapach. Po zastanowieniu doszłam do wniosku że pierwsza faza wcale nie jest "alkoholowa", lecz wyczuwam w niej bardzo intensywne nuty drzewno-żywiczne. Przez kilka pierwszych sekund zapach jest bardzo ostry i można się łatwo zrazić. Po chwili to jednak mija. Środka faza jest najładniejsza: zapach staje się subtelny, mam wrażenie jakbym znalazła się nad stawem w ogrodzie botanicznym. Czuję białe kwiaty, zamykam oczy, już wiem - to lilie wodne unoszące się na powierzchni, z mokrymi łodygami i liśćmi, w otoczeniu traw. Niestety, gdy tylko zaczynam lubić ten zapach, on blednie. Przez kilka następnych godzin pozostaje ledwo wyczuwalny. "Gucci Bamboo" to perfumy bardzo ulotne, nietrwałe - ich projekcja poza pierwszym momentem również jest niewielka. Dostałam dwa flakony w prezencie, będę sporadycznie używać, zwracając jednak uwagę na to, by spryskać się nimi odpowiednio wcześniej przed wyjściem z domu, tak by nikogo nie "przytłoczyć" tym początkiem.
    Zalety:
    • w środkowej fazie zapach jest przyjemny, delikatny, przywodzi na myśl lilie wodne
    • perfumy są dyskretne
    • flakon jest całkiem estetyczny
    Wady:
    • w pierwszej chwili zapach jest bardzo ostry, wręcz odrzucający, to zmienia się jednak z czasem
    • trwałość ani projekcja nie są zbyt duże
    Maquina
    12 stycznia 2022 o 13:23
    Hmmm
    Mam problem z tym zapachem, ponieważ w ciągu dnia się zmienia. Zaraz po użyciu mnie denerwuje, jest niby ładny, kwiatowy, ale jest w nim jakaś nutka, która mi nie odpowiada. Z czasem ta nutka ulatuje i pozostaje sam ciepły, przyjemny zapach.
    • Flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie