Wody perfumowane damskie

Gucci Bamboo Woda perfumowana 50ml
notino.pl
Gucci Bamboo woda perfumowana 30ml
Gucci Bamboo Woda Perfumowana dla Kobiet 50ml

Nasi użytkownicy zostawili 42 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 6 maja 2024 o 7:35
    Kojarzą mi się z smutkiem, przemijaniem.
    Perfumy uwielbiam testować,wyszukiwać i otrzymywać w formie prezentu,doceniam też kiedy marka oferuje różne pojemności a także próbki do testowania,Bamboo trafił do mnie dawno temu w formie prezentu od męża. Na mojej toaletce królują różne zapachy,znajdą się tu zarówno wysokopółkowe jak dyskontowe czy drogeryjne. Moje ulubione zapachy to: Ck Euphoria klasyczna Ysl Black Opium Joanna Krupa Follow The Beauty Givenchy-L'Interdit edp, Lancome-La Vie Est Belle,Idole Aura,Trésor La Nuit Valentino Valentina Versace Noir Dior-Joy Edp, Addict,Poison Girl Roberto Cavalli Edp,Paradiso DKNY-Be Tempted Armani-Code,Mania,She,Because Its You,My Way, CH-Good Girl Bamboo kojarzy mi się ewidentnie ze …smutkiem,przemijaniem,upływem czasu,odchodzeniem…a dlaczego? Bo na mojej skórze wybijają się na cały plan lilie i to takie pogrzebowe w ilościach wręcz hurtowych, i tylko ich zapach czuć,mimo że ylang-ylang próbuje się przedrzeć to nic z tego,lilia na to nie pozwala,jest kwiatowo mocno i to bardzo, żadnej świeżości i bergamotki nie czuć, ani wanilii,nie wspominając o kwiatach pomarańczy,bursztynie czy drzewie sandałowym,nie jest to moja zapachowa bajka. O ile marka Gucci jakoś specjalnie mnie nie porywa swoimi kompozycjami, jedynie Guilty ma u mnie wzięcie, to na dzisiejsze czasy Bamboo jest zdecydowanie inne i nie radzę kupować ich w ciemno.
    izka707
    10 maja 2023 o 17:34
    Gucci Bamboo EDP piękne kwiatowe perfumy na dzień
    Pierwszy raz poznałam ten zapach będąc w podróży, na lotnisku. Przetestowałam te perfumy i przez cały lot, a potem jeszcze w domu czułam ten piękny, orientalno-kwiatowy zapach. Tak mnie zachwycił, że musiałam go kupić. Po paru dniach wybrałam się do perfumerii i już był mój. W tych perfumach czuć zapach orientalnych kwiatów, wanilii, pomarańczy, drzewa sandałowego i ambry. Bardzo go lubię mimo, że po jakimś czasie od zakupu zapach nieco się zmienił. Nie wiem czy po prostu go źle przechowywałam, czy mi się wydaje. Nadal go bardzo lubię i zawsze będzie mi się kojarzył z moim wyjazdem.
    Zalety:
    • piękny, kwiatowy zapach
    • długo się utrzymuje
    • przepiękne i wygodne opakowanie
    • komplementogenny
    Wady:
    • wydaje mi się że po jakimś czasie od zakupu zmienił zapach
    W perfumerii
  • 12 października 2022 o 13:15
    Dla babć polecam
    Dostałam ten zapach w prezencie gwiazdkowym i... no próbowałam ale nie mogłam się przekonać. Jest mydlany, kwiatowy, kojarzy mi się z jakimś środkiem czystości a nie perfumami... Bardzo mnie mdli ten zapach, drażnił mnie, kompletnie nie mój gust, Z góry przepraszam wszystkie zwolenniczki tego zapachu, oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że komuś może się bardzo podobać - w końcu każdy ma inny gust a o gustach się nie dyskutuje. Swoją 100ml butlę oddałam.
    • cudny flakon
    Wady:
    • zapach starych kwiatów i mydła
    • duszący, mdlący
  • 22 kwietnia 2022 o 4:01
    Staw w ogrodzie botanicznym
    Z "Gucci Bamboo" nie polubiliśmy się od razu. W pierwszej chwili zupełnie odrzuciło mnie ich mocne, drażniące otwarcie, które skojarzyło mi się z tanimi alkoholowymi zapachami z Avonu czy Oriflame. To wrażenie było silne do tego stopnia, że przez chwilę zastanawiałam się nawet, czy nie trafiłam na podróbkę (perfumy dostałam w prezencie, więc nie mam pewności, gdzie były kupowane). Dopiero po kilku godzinach mój chłopak zwrócił uwagę, że pachnę "delikatnie i ładnie". Mimo to na dłuższy czas perfumy wylądowały na półce, nieużywane. Postanowiłam dać im jednak szansę i bardziej zagłębić się w ten zapach. Po zastanowieniu doszłam do wniosku że pierwsza faza wcale nie jest "alkoholowa", lecz wyczuwam w niej bardzo intensywne nuty drzewno-żywiczne. Przez kilka pierwszych sekund zapach jest bardzo ostry i można się łatwo zrazić. Po chwili to jednak mija. Środka faza jest najładniejsza: zapach staje się subtelny, mam wrażenie jakbym znalazła się nad stawem w ogrodzie botanicznym. Czuję białe kwiaty, zamykam oczy, już wiem - to lilie wodne unoszące się na powierzchni, z mokrymi łodygami i liśćmi, w otoczeniu traw. Niestety, gdy tylko zaczynam lubić ten zapach, on blednie. Przez kilka następnych godzin pozostaje ledwo wyczuwalny. "Gucci Bamboo" to perfumy bardzo ulotne, nietrwałe - ich projekcja poza pierwszym momentem również jest niewielka. Dostałam dwa flakony w prezencie, będę sporadycznie używać, zwracając jednak uwagę na to, by spryskać się nimi odpowiednio wcześniej przed wyjściem z domu, tak by nikogo nie "przytłoczyć" tym początkiem.
    Zalety:
    • w środkowej fazie zapach jest przyjemny, delikatny, przywodzi na myśl lilie wodne
    • perfumy są dyskretne
    • flakon jest całkiem estetyczny
    Wady:
    • w pierwszej chwili zapach jest bardzo ostry, wręcz odrzucający, to zmienia się jednak z czasem
    • trwałość ani projekcja nie są zbyt duże
    Maquina
    12 stycznia 2022 o 13:23
    Hmmm
    Mam problem z tym zapachem, ponieważ w ciągu dnia się zmienia. Zaraz po użyciu mnie denerwuje, jest niby ładny, kwiatowy, ale jest w nim jakaś nutka, która mi nie odpowiada. Z czasem ta nutka ulatuje i pozostaje sam ciepły, przyjemny zapach.

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie