Olejki do ciała

Nivea Smooth Sensation, Wygładzający olejek do ciała z awokado

• 8 kwietnia 2018 o 9:27
    Nie dla mnie
    Olejek zakupiłam aby odżywić przesuszoną skórę. Zapach ma przyjemny, konsystencja rzadkiego olejku. Stosowałam po kąpieli na osuszoną skórę oraz po opalaniu . W każdym z przypadków olejek nie podołał. Bardzo długo się wchłania, i trzeba długo masować aby mu pomóc się wchłonąć. Jeśli zostawimy go bez masażu to już w ogóle ciężko mówić o wchłonięciu. Nie zauważyłam żeby skóra była nawilżona czy odżywiona, jest to efekt natłuszczenia. Nie kupię go ponownie bo nie sprawdził się u mnie a jego aplikacja i wchłanianie jest bardzo uciążliwe
    Zalety:
    • natłuszcza
    Wady:
    • bardzo długo się wchłania
    • nie odżywia
  • 7 stycznia 2018 o 20:39
    miło
    olejek stosuję na lekko osuszoną skórę tuż po kąpieli. Po prostu wmasowuje go i zostawiam do wchłonięcia. Co więcej, używam go na skórę po depilacji i nie wywołuje żadnych podrażnień - a mam skórę wrażliwą na tym punkcie - nie szczypie, nie robi zupełnie nic nieprzyjemnego. Jakiś czas się wchłania, ale skóra jest ładnie nawilżona i miła w dotyku.
    Zalety:
    • efekt nawilżenia
    Wady:
    • butelka
  • 15 września 2017 o 0:28
    Bardzo fajny produkt
    Kupiłam go po wakacjach w Bułgarii, kiedy moja skóra była sucha i dodatkowo chciałam utrzymać swoją opaleniznę na dłużej. Olejek się sprawdził. Fajnie nawilża moją skórę. Jest po nim miękka, odżywiona i bardzo ładnie pachnie. Lubię stosować go samodzielnie, lub podczas kąpieli/prysznica (pełen relaks :) ). O czym również muszę wspomnieć to wydajność tego produktu. Kupiłam go 2 miesiące temu i dalej jest w użyciu :).
  • 22 marca 2017 o 12:24
    Świetny do masażu
    Bardzo przyjemny w dotyku olejek. Nie za rzadki, nie za gęsty. Typowy zapach Nivea, który mi bardzo odpowiada. Bardzo długo się wchłania. Nie zauważyłam właściwości wygładzających wiec w sumie powinna być ocena słaba ale...odkryłam jego zastosowanie do masażu. Daje świetny poślizg dzięki konsystencji i przez to, że długo się wchłania nie trzeba cały czas dokładać nowej porcji. Więc może Producent powinien zmienić przeznaczenie?Do masażu gorąco polecam.
  • 6 stycznia 2017 o 10:13
    Średniak
    Kupiłam go z myślą o wykorzystaniu go do masażu bańkami chińskimi-do tego nie nadaje się wcale. Jest dość suchy, zapewnia mały poślizg i szybko przestaje się nadawać do masażu. Mimo to wcale jakoś szybko się nie wchłania w skórę całkowicie, zostawia jakąś taką nieprzyjemną lepką warstwę. Pomyślałam, więc że zużyję go do masażu pleców, który czasem wynudzę od mojego męża ;) Niestety tu również się nie nadaje-jest wodnisty, rozlewa się z butelki (która swoją drogą jest beznadziejna i wyjątkowo źle przemyślana) zawsze wiąże się to z zatłuszczeniem całej kołdry. Ma dziwną konsystencję, jakby nie oliwkową wcale a jednak tłustą. Do masażu manualnego równie się nie nadaje, gdyż bardzo szybko traci poślizg i masowanie idzie ciężko. Próbowałam zużyć go chociaż pielęgnacyjnie jak balsam do ciała po kąpieli na lekko mokrą skórę ale nie znoszę takiej formuły kosmetyków i tu również musiałam zrezygnować. Na siłę i bez cienia przyjemności zużyłam go zatem do golenia nóg. Jak już wspomniałam, butelka jest wyjątkowo beznadziejna. Wcale tani nie jest. Ma mocny, wkurzający zapach. Właściwości pielęgnacyjne raczej kiepskie, nie wyobrażam sobie stosować go jako ratunek dla suchej skóry,