Kremy uniwersalne

Yves Rocher Sensitive Vegetal, Creme Hydratante Apaisante Krem nawilżająco - łagodzący

• 14 września 2021 o 12:11
    Nic specjalnego
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Mam skórę mieszaną, bez skłonności do alergii czy podrażnień, z widocznymi porami i zaskórnikami. Krem dostałam w postaci próbki jako prezent do zamówienia. Jego konsystencję śmiało można zaliczyć do lekkich. Produkt praktycznie nie ma zapachu, ładnie się rozprowadza, dość szybko wchłania i nie pozostawia tłustego filmu. Stosowałam go jako bazę pod podkład, sprawdził się w tej roli. W ciągu dnia czułam, że skóra jest minimalnie nawilżona i rozluźniona, ale bez spektakularnych efektów, a takich się spodziewałam za tę cenę. Czy kupię pełnowymiarowe opakowanie? Raczej nie, ponieważ nie znalazłam w tym kremie nic, co mogłoby mnie do tego skłonić.
    Zalety:
    • bezzapachowy
    • szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu
    • sprawdza się w roli bazy pod podkład
    Wady:
    • wysoka cena jak na brak spektakularnych efektów
  • 24 marca 2021 o 19:33
    Czysta masakra na twarzy
    To co to pseudo_cudeńko zrobiło z moją skórą na twarzy to nigdy nie zapomnę. Wypaliło mnie do czerwoności, od pierwszej aplikacji. Nie mogłam tego wyleczyć. Uczucie palącego gorąca na twarzy, do tego czerwone plamy. Nie mogłam nawet dotknąć uszkodzonej skóry palcem, nawet czysta woda piekła... koszmar coś nie do opisania. Miałam taką nadzieję, że pomoże mojej skórze, a tu takie zaskoczenie. Od tego momentu boją się w ogóle produktów tej firmy :(
    Zalety:
    Wady:
    • GIGANTYCZNE podrażnienia
    • pali na twarzy
    • powoduje czerwone, piekące plamy
    Aolkenz
    14 grudnia 2020 o 13:21
    mój ulubieniec
    Jeden z najlepszych kremów nawilżających jakie testowałam. Mam cerę wrażliwą, delikatną, ze skłonnością do zaczerwienień/ podrażnień oraz nadreaktywną na czynniki pogodowe. Krem ma bardzo lekką konsystencję, szybko się wchłania, nie zostawia tłustego filmu, nie zapycha porów. Nadaje się pod makijaż czyli można go stosować na codzień, jest multifunkcjonalny, a przy tym wydajny. Zapach jest delikatny, nie drażniący.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • szybka wchłanialność (dobry pod makijaż)
    • nie zapycha
    Wady:
    • mógłby być trochę tańszy i lepiej dostępny
  • 21 maja 2020 o 12:48
    Neutralnie przeciętny
    Kupiłam dwa opakowania w sklepie Yves Rocher w trakcie promocji 1+1. Recenzję piszę po zużyciu obu opakowań po dłuższym czasie stosowania. Krem lekko nawilża, jednak nie wystarczająco w przypadku naprawdę suchej skóry. Nakładam 2 warstwy kremu 2 lub 3 razy dziennie aby uzyskać odpowiednie nawilżenie.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • neutralny, delikatny zapach
    • dobrze sprawdza się pod makijażem
    Wady:
    • zbyt wysoka cena w stosunku do jakości
    • średni stopień nawilżenia
    • nie zmniejsza zaczerwienień
  • 29 kwietnia 2020 o 20:49
    Mój ulubiony!
    Cudowny krem o delikatnie żelowej konsystencji, moja skóra od razu go pokochała! Przy zakupach dostałam próbkę i tak mi się spodobał, że kupiłam sobie pełno wymiarową wersję
    Zalety:
    • lekki
    • szybko się wchłania
    • nawilża
    Wady:
    • niska wydajność