Peelingi do twarzy

Himalaya Herbals Purifying Neem Scrub Peeling do twarzy z modli indyjskiej

Himalaya Peeling z Miodły Indyjskiej do każdego rodzaju cery 75ml

• 7 maja 2025 o 17:18
    Raczej delikatny peeling
    Kupiłam sobie na próbę saszetkę z peelingiem. Składa się ona z dwóch części każda po 6ml. Mnie całość wystarczyła na cztery użycia bo jest go dużo w saszetce i zużycie go naraz to dla mnie byłoby troszkę marnowanie kosmetyku. Znam markę Himalaya bo miałam od nich kilka kosmetyków więc zapachy tej marki bardzo mi się podobają. Tak samo ten scrub. Pachnie delikatnie ziołowo i nie każdemu się spodoba ale dla mnie jest ok. Ja lubię jak naturalne kosmetyki pachną poszczególnymi składnikami a nie sztucznym podrasowanym aromatem Skład - proszek z nasion moreli jako element złuszczający -ekstrakt z kurkumy-łagodzi podrażnienia, rozjaśnia, goi skórę - ekstrakt z neem- ma właściwości oczyszczające i odblokowujące pory, przeciwbakteryjne. Jeśli chodzi o działanie to jest ono raczej delikatne. Drobinki są widoczne i jest ich sporo ale na skórze nie czuć mocnego drapania. Mam wrażenie że ta kremowa tłustawa warstwa w której są one zanurzone sprawia że drobinki nie mogą wydobyć swojego potencjału. Może gdyby baza była bardziej rzadka lepiej by to zadziałało. Wygładzenie skóry jakieś tam nastąpiło więc minimalnie złuszczyło naskórek. Ten scrub najbardziej sprawdzi się cerom mało wymagającym czy delikatnym . Dla cer tłustych do których przeznaczył go producent będzie raczej delikatnym miziakiem . Produkt nie jest zły i znajdzie amatorów ale dla mnie jest troszkę za słaby.
    Zalety:
    • PLUSY
    • wydajność- saszetka 12 ml starczyła mi na 4 użyciach
    • niska cena -ok.1, 50zł za sztukę
    • ciekawy zapach
    • skład
    • delikatnie wygładza,
    • nie wysusza
    • nie podrażnia, nie zapycha
    • fajnie że można kupić mniejszą pojemność na próbę.
    • lubię grafikę na opakowaniach tej marki-taka skromna a przyciągająca uwagę
    Wady:
    • jak dla mnie zbyt delikatnie złuszcza
  • 13 września 2022 o 11:34
    Bardzo dziwny peeling
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Produkt kupiłam w wersji próbnej - 2 saszetki po 6 ml, w zestawie z kilkoma innymi próbkami; licząc średnią zapłaciłam około 1,50 za ten peeling. Wersja pełnowymiarowa kosztuje mniej niż 10 zł. Opakowanie próbki jest grube i ciężko je przedrzeć ręcznie tak, aby było estetycznie. Dodatkowo saszetki są bardzo małe, a produkt mocno napakowany, więc przy otwieraniu peeling ucieka na zewnątrz. Pełnowymiarowy produkt natomiast jest zamknięty w tubce i sądząc po wcześniejszym doświadczeniu z marką Himalaya, jest ona dość miękka i łatwo się z niej korzysta. Propozycja od firmy Himalaya to najdziwniejszy peeling jaki do tej pory spotkałam. Peeling ma formę białej pasty z mniejszymi i większymi drobinkami. Nie jest ich zbyt dużo, wydają się być w ogóle nie ostre. Konsystencja mocno kremowa, wręcz wydaje się być tłusta. Na szczęście bez problemu można rozprowadzać produkt po twarzy i łatwo się go zmywa. Wydaje mi się że brak ostrości drobinek wynika z tej kremowej bazy - drobinki po prostu się po niej ślizgają. Wydajność jest naprawdę niezła - jedna saszetka (6 ml) wystarcza mi na 3 użycia. Zapach dość specyficzny. Kojarzy mi się z pastą do zębów albo jakimś środkiem do utrzymania czystości w łazience, ale o dziwo jest całkiem przyjemny. Na pewno nie każdemu się spodoba, ale mnie zaciekawił. Działanie peelingu jest dla mnie dość zaskakujące. Spodziewałam się oczyszczenia i wygładzenia. Co dostałam? Oczyszczenie może i jakieś się pojawiło, ale chyba nie takie jakie powinien dać peeling. A może po prostu takie mam wrażenie, bo produkt średnio przypominał peeling. Wygładzenie jest i to naprawdę mocne. Tego się nie spodziewałam. Ogólnie mam miękką i gładką cerę, ale jakimś cudem udało się uzyskać jeszcze lepszy efekt. Jak dla mnie spokojnie można używać tego peelingu jako maski wygładzającej. Wystarczy kilkanaście sekund masażu twarzy by uzyskać jedwabistą skórę. Peelingu używałam dwa razy w tygodniu i nie zauważyłam żadnych negatywnych efektów takich jak podrażnienie czy wysuszenie skóry. Podsumowując, dla mnie ten produkt to bardziej ekspresowa maska niż peeling. Ciężko mi go ocenić ponieważ nie za bardzo spełnia swoją podstawową rolę, ale ma inne zalety. Chętnie kupię pełnowymiarowy produkt.
    • Ciekawy zapach
    • Efekt gładkiej skóry
    • Łatwość rozprowadzania produktu i zmywania
    Wady:
    • Średnie oczyszczenie przez nieostre drobinki peelingujące
  • 7 czerwca 2021 o 18:57
    Peeling
    Kosmetyk ma ładny zapach. Drobinki ścierające są bardzo małe więc nie podrażniają skóry i nie dają efektu mocnego ścierania naskórka. Dzięki temu możemy wykonać delikatny i długi masaż twarzy. Na początku sprawia wrażenie tłustej i ciężkiej pasty ale w kontakcie z wodą staje się lżejszy. Po zmyciu peelingu skóra jest doskonale matowa, świeża i miła w dotyku. Peeling również delikatnie nawilża i wygładza. Przy mojej normalnej skórze daje mu dobre 4+.
    • oczyszczenie twarzy
    • masujące, małe drobinki
    • minimalistyczne opakowanie
    Ann_26
    15 lipca 2020 o 13:41
    Przeciętny
    Peeling otrzymujemy w tubce o pojemności 75 ml, wykonanej z miękkiego plastiku i zamykanej na klik - nie ma więc problemów z jej wydobyciem. Pod światło możemy też kontrolować ilość jaka została nam do zużycia. Jego zapach jest dość specyficzny, ziołowy - mi osobiście kojarzy się trochę z męskimi żelami/piankami do golenia :D Nie jest jednak zbyt intensywny, więc nie przeszkadza mi podczas używania, ale też nie podoba mi się jakoś szczególnie. Konsystencja mi bardziej przypomina kremową emulsję z zatopionymi drobinkami. Jeśli chodzi więc o działanie to jak dla mnie jest to taki przeciętniak, nie zdziera jakoś super mocno jak pasta ziaji np, ale lepiej od wielu produktów dostępnych na rynku. Ot taki całkiem przyjemny przeciętniak - nie jest zły, bo całkiem nieźle peelinguje, ale nie przebił moich ulubionych peelingów :)
  • 26 stycznia 2019 o 12:14
    Słaby
    Bardzo lubię produkty tej f-my za jej naturalne składniki. Ale ten peeling jest dla mnie za słaby. Po użycie nie widzę, nie czuję żadnej różnicy. Jest za delikatny.
    Zalety:
    • Skład.
    Wady:
    • Za słaby