Szczotki do włosów

Michel Mercier Travel, Podróżna szczotka do włosów (różne rodzaje)

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
    Hope_24
    16 października 2021 o 16:26
    Idealna
    Szczotka najlepsza ze wszystkich jakie miałam, pierwszą kupiłam niebieską do grubych i gęstych włosów, była ze mną długi czas, sprawdzała się idealnie. Przez problemy z wypadaniem włosów i zmianą ich struktury na cienkie i rzadkie zostałam zmuszona do zmiany szczotki na różową do włosów cienkich, więc na ten moment posiadam dwie. Szczotka bardzo dobrze rozczesuje włosy i nie wyrywa ich, poradzi sobie z łatwością nawet z bardzo poplątanymi włosami. Mycie szczotki jest bezproblemowe i dobrze leży w dłoni przez swój kształt. Nie radze sugerować się kolorem szczotki przy zakupie, na zasadzie "mam cienkie włosy, ale podoba mi się niebieski kolor to kupie niebieską" to jest błąd, posiadam niebieską (włosy grube) i różową (włosy cienkie) końcówki obu szczotek różnią się od siebie miękkością i elastycznością, więc na przykład niebieska szczotka użyta przy cienkich włosach może być zbyt twarda i mogą się pojawić problemy przy czesaniu.
    Wady:
    • Wygląd
    • Nie wyrywa włosów
    • Łatwa w myciu
    • Kompaktowa
    • Bardzo dobrze rozczesuje
  • 24 lipca 2021 o 11:20
    Super
    Podróżna szczotka jest dość praktyczna, Szczotka idealnie mieści się do torebki oraz do plecaka specjalne zamknięcie zabezpiecza ząbki szczotki przed uszkodzeniem i wyginaniem. Cena jest ok
  • 2 kwietnia 2020 o 11:07
    Jest okej, umiejętnie używana się sprawdza jednak ma wady
    Mam grube i plątające się włosy więc nie każda szczotka im podoła a szukałam czegoś nowego, już miałam kupować tą sławną tangle teezer kiedy będąc w rossmannie jakiś czas temu natknęłam się na te w wersji podróżnej, która też mi się przydaje w torebce, (jednak używam jej też w domu) a że były akurat w promocyjnej cenie skusiłam się baz wahania. Wybrałam wersję niebieską dla włosów grubych. Wizualnie szczotka wygląda okej, nie mam do czego się przyczepić, bardzo podoba mi się dołączona do szczotki plastikowa pokrywka dzięki, której nie dostają się nie do niej jakieś paproszki czy inne zanieczyszczenia i jest to bardziej higieniczne. Plastikowe "włoski" szczotki są gęsto rozmieszczone i mają zróżnicowaną długość. Nie wiem czy wpływa to jakoś na szybkość rozczesywania włosów czy jest to taki sobie ot bajer, trudno stwierdzić. Szczotka mi się ogólnie sprawdza, nie znalazłam póki co jej następcy ma swoje zalety jednak nie jest bez wad, jak już wspomniałam. Sama szczotka nieco rozczarowuje tym, że jej plastikowe "włosie" wcale nie jest elastyczne, jest niestety nieco twarde i gdy często potrzebuje dość szybko rozczesać (suche) włosy potrafi nieźle wyciągać. Zawsze szczotkuje włosy najpierw od dołu rozczesując poplątane końcówki pasm jednak i wtedy potrafi nieprzyjemnie ciągnąć. Mimo to porównując ją do zwykłych tradycyjnych szczotek z rączką np. Donegal muszę z ręką na sercu przyznać, że ta dużo lepiej radzi sobie z rozczesaniem włosów niż gdybym robiła to tradycyjną szczotką. Bez wątpienia ta szczotka ratuje mi życie do rozczesywania wilgotnych/osuszonych ręcznikiem włosów, ale też włosów z olejem, czy maską. Wówczas tylko ona radzi sobie zdecydowanie lepiej niż te tradycyjne czy grzebień, choć te włosie tak czy siak mogłoby być bardziej elastyczne, miękkie. Choć mam ją już jakiś czas to nadal nie polubiłam się z jej kształtem w formie łezki. Często podczas szczotkowania kiedy już się zamahnę do rozczesywania wypada z ręki i z niezłym hukiem wylatuje z rąk. Mi ten kształt w formie łezki po prostu nie leży. Do plusów szczotki zaliczam fakt, że jest w 100% plastikowa. Przez co dużo łatwiej ją umyć i utrzymać jej higienę niż tradycyjną szczotkę do z materiałem do którego umocowane jest włosie i którą co jakiś czas muszę wymieniać. Tą myję średnie co 2-3 tygodnie i pod względem jej żywotności nic jej się nie dzieje. Podsumowując szczotka dużo lepiej sprawdza mi się do rozczesywania wilgotnych włosów z maską, czy olejem i po myciu niż do suchych. Ma kilka minusów, które wpływają na fakt, że jeśli mi się zniszczy nie wrócę do niej ponownie. Ciąga włosy więc na rozczesywanie trzeba poświęcić trochę czasu, jednak robi to dużo lepiej niż tradycyjna szczotka. Mimo to nie zrobiła na mnie efektu wow i używam jej bardziej z przyzwyczajenia.
    Zalety:
    • w całości wykonana z plastiku, co ułatwia jej higienę i mycie
    • plastikowa pokrywka, która nadaje tej szczotce sens, bez problemu można ją nosić w torebce
    • lepiej rozczesuje włosy niż zwykła szczotka
    Wady:
    • twarde plastikowe "włosie"
    • nie polubiłam się z kształtem tej szczotki, który jest słabo dopasowany do ręki, często mi wypada
    Jaga94
    9 października 2019 o 14:25
    Bardzo słaba szczotka
    Szczotka bardzo słabo rozczesuje, jest twarda, nieprzyjemna dla skóry głowy, ciągnie włosy. Cały czas wypada z ręki ciężko nią rozczesać włosy dłuższe niż od ramion w dół. Jest bardzo nieporęczna i nie lubię jej używać, ponieważ wiem, że pracą z nią nie jest przyjemna. Oddałam chłopakowi, który ma krótkie włosy i czasem jej używa. Jednak szczotka głównie leży w szafie.
    Zalety:
    • mała, kompaktowa, łatwa do transportowania, ma specjalną osłonkę, która ją chroni.
    Wady:
    • Nieporęczna, niewygodna, twarda, ciągnie włosy, nie rozczesuje dobrze, nieprzyjemna w użytkowaniu.
  • 20 lipca 2019 o 21:48
    Najlepsza przenośna szczotka jaką miałam!
    Nie wyobrażam sobie wyjścia z domu bez szczotki w torebce. Nieważne gdzie bym szła szczotka przenośna do rozczesania włosów musi być! :) Jakiś czas temu moja przenośna tangle teezer nie nadawała się już do użycia i otrzymałam od Męża szczotkę firmy, której do tej pory nie znałam! Michel Mercier stworzyło naprawdę ładne i praktyczne szczotki! Posiadam wersję różową do włosów cienkich i delikatnych. Ostatnio zauważyłam,że można je dostać w superpharm! :) Bardzo podoba mi się oryginalny kształt szczotki niczym kropelka wody :) Górna część służąca do zabezpieczenia grzebyka jest przezroczysta i mimo częstego stosowania nie pęka. Różowa część to typowa część szczotki z grzebykiem. Igiełki są wykonane z delikatnego, miękkiego plastiku, który jest dość elastyczny. Zakończone są bardzo gładko, dzięki czemu nie szarpią włosów. Po kilku miesiącach regularnego stosowania nie zauważyłam by jakakolwiek igiełka uległa odkształceniu. Moje cienkie włosy ją naprawdę pokochały! Błyskawicznie rozczesuje włosy bez ich wyrywania czy szarpania. Przy jej użyciu wypada mi znacznie mniej włosów niż przy tangle teezer. Co istotne nie łamie i nie niszczy włosów! Jeżeli macie problem z puszeniem to ta szczotka jest dla Was. Szybko i skutecznie wygładza włosy. Szczotka świetne sprawdza się w każdej sytuacji poza domem. Zabieram ją na każde wyjście i każdą podróż, jest niezastąpiona! Jedynym minusem jaki widzę jest to,że czasami ciężko usunąć z niej zalegającego włosy bez użycia specjalnego grzebyka. Można za to szybko ją oczyścić wodą i cały czas wygląda jak nowa. Serdecznie polecam tę szczotkę wszystkim posiadaczkom cienkich i delikatnych włosów. Jest stworzona by nie niszczyć i rozczesywać wymagające włosy. Według mnie to najlepsza szczotka przenośna!
    Zalety:
    • ładny design
    • miękkie igiełki grzebyka
    • zgrabne, małe opakowanie
    • nie wyrywa włosów
    • wygładza włosy
    • dobrze rozczesuje
    • idealna dla cienkich włosów
    • ząbki grzebyka nie wyginają się
    Wady:
    • czasami ciężko oczyścić ją z włosów