Tangle Teezer, The Original Detangling Hairbush (Szczotka do włosów)

Tangle Teezer, The Original Detangling Hairbush (Szczotka do włosów)

Średnia ocena użytkowników: 4,2 /5

• Polecił(a) bym ten sklep znajomym

REKLAMA
Pojemność 1 szt
Cena 40,00 zł

Tangle Tezeer The Original to oryginalna szczotka zaprojektowana przez fryzjera gwiazd Shauna P. Szczotka umożliwia rozczesywanie włosów od nasady aż po końce, nawet przy mokrych włosach. Tajemnica jej skuteczności tkwi w ząbkach zrobionych z niezwykle elastycznego tworzywa i ustawionych na szczotce w wyjątkowy sposób. Dzięki temu włosy nie elektryzują się i są zdrowsze. Jej wyjątkowy kształt sprawia, że pasuje idealnie do ręki jak i kształtu głowy. Perfekcyjnie rozczesuje włosy, nie ciągnąć ich i nie wyrywając. A te kolory! Dostępna w różach, fioletach, marmurkach, czerniach i czerwieniach!

Cechy produktu

Kupiony w: Inna drogeria

• Zgodność z opisem producenta: 4
  • Stosunek jakości do ceny: 4

Delikatnie szarpie

Pierwszą szczotkę dostałam w prezencie gdy były bardzo popularne. Kolejną kupiłam sama. Szczotka dobrze radziła sobie z moimi gęstymi i długimi włosami. Nie zauważyłam żeby szczególnie niszczyła włosy jednak pod wpływem negatywnych opinii zmieniłam ją na inną i zauważyłam różnicę. Szczotka bardziej gładzi włosy niż je rozczesuje i delikatnie szarpie, jednak gdy używałam tylko jej nie mając porównania nie zwracałam na to uwagi. Myślę, że przy cieńszych włosach lepiej by się sprawdziła. Zaletą na pewno jest jej wielkość, że zmieści się nawet do małej torebki

Kupiony w: Drogeria internetowa

• Trwałość / wykonanie: 3
  • Zgodność z opisem producenta: 3
  • Stosunek jakości do ceny: 2
  • Design produktu: 3

hit czy kit

Ta szczotka sama w sobie jest okej, jest wygodna w przechowywaniu, mała i poręczna . Ma ładny design i wiele kolorów do wyboru. Szczotka dobrze rozczesuje, ALE na moich cienkich włosach przynosi więcej szkód niż pożytku. Strasznie niszczy włosy, łamiąc je oraz zastawiając rozdwojone końcówki.

Kupiony w: Drogeria internetowa

• Trwałość / wykonanie: 4
  • Zgodność z opisem producenta: 3
  • Stosunek jakości do ceny: 3

Pół na pół

Swego czasu była to moja ulubiona szczotka do włosów.
Niestety po dłuższym czasie użytkowania zauważyłam, że szczotka ta powoduje na moich włosach uszkodzenia. Dodatkowo nie rozczesuje ich dostatecznie dobrze.
Plusem szczotki jest to, że jej rozmiar pozwala na to, abym mogła ją spokojnie zmieścić do torebki, więc wykorzystuje ją do poprawki fryzury w ciągu dnia.
Szczotka ma też wiele opcji kolorystycznych co może być dla niektórych osób dużym plusem.
Jej cena pozostawia w moim odczuciu wiele do życzenia i w tym przedziale zdecydowanie można znaleźć dużo lepsze produkty.
Podsumowując raczej nie zdecyduję się na jej ponowny zakup.

5 /5 HIT!

Super szczotka :)

Szczotkę zakupiłam parę ładnych lat temu, z uwagi że zapomniałam o koncie na wizaż opinii nie wystawiłam wcześniej---> Przepraszam.
Szczotaka jest poręczna mieszczę ją nawet w swojej małej torebce, mam tez inne modele mniejszą i większą :) Czyli jak widać, bardzo dobrze się nią pracuję. Z uwagi na to że posiadam włosy do pasa, szukałam szotki która nie będzie mi wyrywac włosów podczas gdy napotka solidny kołtun, ona radzi sobie świetnie przy suchy jak i mokrych włosach. Dźwięk jaki usłyszałam gdy czesałam córkę, wydawać by się mogło że robię jej krzywdę, ale oczywiście tak nie było. Mało tego córka nie zraziła się od małego do czesania włosów i teraz posiada piękne długie włosy do połowy ud <3

Kupiony w: Drogeria Hebe

• Trwałość / wykonanie: 2
  • Zgodność z opisem producenta: 2
  • Design produktu: 3

słabizna

Tangle Teezer obiecuje być rewolucyjnym narzędziem do rozczesywania włosów, ale niestety moje doświadczenia z nią były niezadowalające. Po pierwsze, choć ta szczotka jest reklamowana jako łatwa w użyciu i delikatna dla włosów, to moje włosy często się w niej plątały, co powodowało ból i uszkodzenia. Włosy wydawały się być bardziej skomplikowane do rozczesania niż wcześniej, a to nie było dla mnie ani komfortowe, ani efektywne.

Poza tym, jakość materiałów użytych do produkcji pozostawia wiele do życzenia. Szczotka wydaje się być delikatna i plastikowa, co sprawia, że nie jest trwała ani solidna.

5 /5

Wykorzystała: kilka opakowań

Mój mały klasyk

Szczotki używam od bardzo długiego czasu i miałam przyjemność mieć ją już w różnych kolorach. Do moich włosów sprawdza się bardzo dobrze - nie szarpie włosów i ich nie wyrywa, a wręcz dobrze rozczesuje. Jest mała, dzięki czemu poręczna i zawsze mam ją w swojej torebce.

5 /5 HIT!

Ulubiona od lat

Bardzo polecam tę szczotkę, szczególnie do włosów kręconych lub ze skłonnością do plątania się.
Mam długie, kręcone, farbowane (przez to wysuszone) włosy, a szczotka Tangle Teezer doskonale radzi sobie z ich rozczesaniem. Czesanie trwa niecałą minutę, a to dla mnie bardzo krótki czas!
Jakość wykonania produktu również rewelacyjna - kupiłam moją tangle teezer ok. 7 lat temu i nie potrzebuję wymieniać jej na nowy egzemplarz. Kolce nie wypadają, są może lekko pokrzywione, ale nie przeszkadza to w czesaniu i po takim czasie jest jak najbardziej wybaczone ;)
Dodatkowo jest dosyć mała, dzięki czemu mieści się do kosmetyczki lub torebki.

5 /5

Nie wie, czy kupi ponownie

• Design produktu: 5

Szczotka, którą każdy chciał mieć

Szczotkę Tangle Teezer dorwałam w rossmannie na promocji jak jeszcze byłam na studiach (2013 r.). Używałam ją naprawdę bardzo długo, bo z tego co pamiętam wyrzuciłam ją może z 3-4 lata temu.
Szczotka jest poręczna, nie ciągnie naszych włosów i nie wyrywa ich w takim stopniu jak zwykłe szczotki. Łatwo się ją czyści, Dzięki temu, że jest mała to zmieści nam się do torebki. I te piękne kolory :D ja byłam posiadaczką egzemplarzu w kolorze różowo-fioletowym

Kupiony w: Otrzymałam w prezencie

• Design produktu: 4

Kiedyś hit, teraz kit

Pamiętam ten szał wiele lat temu. Chyba każdy chciał mieć szczotkę Tangle Teezer. Została okrzyknięta hitem i przełomem w pielęgnacji włosów, ale z perspektywy czasu mogę powiedzieć jedynie, że little do we know.

Szczotka zrobiona jest z plastiku. W teorii wydaje się być średnio trwały, jednak zaliczając miliony upadków z toaletki na podłogę szczotka dorobiła się jedynie rys. Więc za to należy jej się plus. Nie jest też aż taka droga - średnio można dostać ją za około 30 zł z małym hakiem, więc porównując to z moją ukochaną Olivią Garden to gdybym miała kierować się jedynie ceną na bank bym na nią postawiła. Jednak działanie... To już inna historia.

Już w liceum (czyli dawno, dawno temu, za górami, lasami, 10 lat temu) zaczęłam interesować się raczkującym wtedy włosomaniactwem i wszędzie słyszałam opinie, że to genialny produkt i must have każdego, kto chce mieć włosy jak Roszpunka. Cóż, młoda i głupia dałam się tym omamić. I po około roku stosowania Tangle Teezera z włosów w dobrej kondycji przeszłam do rozdwajających się końcówek przypominających choinkę (serio, jedno rozdwojenie rosło z drugiego tworząc coś w stylu pokrytej igłami gałęzi, brrrr). Włosy stały się łamliwe, zaczęły się puszyć i elektryzować. A w pielęgnacji nie zmieniłam nic. To był średnio udany eksperyment. Do tej pory jest ukryta w moim domu rodzinnym jako awaryjna szczotka, kiedy zapomnę wziąć ze sobą swojej, jednak staram się nie popełniać tego błędu, bo wciąż po tylu latach po jednym wyczesaniu włosów (które nie jest też proste, bo szczotce zdarza się że tak to ujmę 'wyrywność) bardzo się elektryzują i ciężko je ułożyć, bo ciągle po próbie ogarnięcia i tak jakieś pojedyncze włoski zaczynają zaprzeczać prawu przyciągania i wędrują do góry. Jeśli życie Ci miłe i chcesz, by Twoje włosy pozostały zdrowe to mam jedną radę - nie kupuj Tangle Teezera. Serio.

3 /5

Używa produktu od: rok lub dłużej

Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania

Kupiony w: Otrzymałam w prezencie

• Trwałość / wykonanie: 4
  • Stosunek jakości do ceny: 3
  • Design produktu: 4

Całkiem okej

Nie zauważyłam, żeby szczotka zniszczyła mi włosy, choć widziałam dużo komentarzy, które zarzucały szczotce taki efekt. Sprawdzała się u mnie raczej dobrze, choć chyba wolę jednak takie, które mają rączkę, bo tak jednak wygodniej mi się czesze

Używa produktu od: kilka miesięcy

• Trwałość / wykonanie: 1
  • Design produktu: 1

Szczotka nazywana hitem, która niestety jest kitem

Szczotka ta na pierwszy rzut oka może sprawiać iluzję dobrej, jednak skutki jej prawdziwego działania widać jak już zniszczy ci włosy.
Wydaję się być przyjemna, ponieważ gładko jeździ po włosach i nie szarpie. Niestety przez to, że posiada igiełki o dwóch różnych długościach- długie i krótkie, to jak długie przebijają się przez włosy i rozczesują, to te krótsze pocierają ciągle włosy, niszcząc je.

Używa produktu od: kilka miesięcy

• Trwałość / wykonanie: 1
  • Design produktu: 1

masakra z perspektywy czasu

kiedyś byłam wielką fanką była to moja ulubiona szczotka i używałam ja do wszystkiego ale przez to bardzo szybko rozdwajały mi się końcówki i częściej musiałam ścinać włosy przez co nie mogłam ich zapuścić potem całe włosy zaczeły mi się puszyć i wykruszać i uratowały mnie maski i wcierki

nigdy więcej!!!!!! na sam widok tej szczotki mam dreszcze i wracaja do mnie nie miłe wspomnienia

Najaktywniejsze recenzentki
  1. 1