Wody perfumowane damskie

Max Mara Max Mara EDP

Nasi użytkownicy zostawili 64 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 3 marca 2014 o 15:51
    zakończenie bardzo ciepłej przyjaźni
    Dziś wypsikałam resztki z flakonu 60ml, który miałam od 3 lat. A ponieważ bardzo miło wspominam ten zapach, piszę recenzję. Wprowadzony na rynek w 2004 roku jako pierwszy z zapachów sygnowanych logiem włoskiego domu mody - tyle mówi Fragrantica. Zdziwiłam się, bo... ten zapach wcale nie jest taki nowoczesny jakby się mogło wydawać. Mnie kojarzy się bardziej z lekko duszącymi kompozycjami z lat 90-tych. Choć zapach duszącym nie jest. A jaki jest? Ogólnie rzecz biorąc - słodki. Cukrowo-kwiatowo-piżmowy, czyli mieszanka, którą bardzo lubi mój nos. Imbirowo-cytrusowy początek bardzo szybko znika, jest raczej "przygrywką" dla cukrowo-piżowego zakończenia. Pomiędzy początkiem, a końcem pierwsze skrzypce gra magnolia w dość ocukrzonej otoczce. Zakończenie, tak jak wspomniałam, cukier z piżmem, które jest bardzo trwałe. Zaś w tej trwałości jest subtelne, kobiece i niemęczące. I tak jak nie lubię słodkich perfum, ani włoskiej szkoły perfumiarskiej (francuska nade wszystko), tak ten zapach jest tak miły i przytulny, że jestem w stanie dla niego zdradzić francuskie "nosy". Był jednym z moich ulubionych zimowych zapachów. Używam tego produktu od: 3 lata Ilość zużytych opakowań: jeden flakon 60ml
  • 25 maja 2013 o 20:02
    Jeden z ulubionych
    To jeden z moich ulubionych rozgrzewających zimowych zapachów. Ja w nim czuję wanilię ;-) Taką, jak lubię - przełamaną kwaśnym aromatem (tu akurat) cytryny i imbiru, a do tego nierafinowany cukier trzcinowy. Słodka, ale nie przesłodzona kuchnia - takie pyszne ciasto, z którego wyłazi ostrzejszy pazur imbiru i piżma. Wszystko w doskonałych proporcjach. To właśnie moja bajka: eleganckie i stylowe, subtelne i harmonijne, otulające i kobiece ale z pazurem. Wielowymiarowy, "idealnie wyważony, rasowy zapach", jak napisała jedna z recenzentek. Zakochałam się od razu jak tylko ekspedientka w perfumerii psiknęła mi nadgarstek i kupiłam Maxa w komplecie z żelem pod prysznic i balsamem do ciała. Flakon prosty - jak dla klasycznych, uniwersalnych perfum. Trwałość dobra - jak większość słodziaków na mnie. Używam tego produktu od: kilka lat Ilość zużytych opakowań: 1. flakon + balsam zużyty
  • 15 maja 2013 o 12:50
    zrównoważona słodycz, kobiecość i bukiet kwiatów
    Postawiłabym go na półce wśród tych, które często czuć na innych i na półce absolutnie bezpiecznych. We mnie nie wzbudza jakichś nieokiełznanych emocji. Spoko połączenie - kwiaty, cukier, trochę męskości, trochę esencji kobiecości. Nuty są dobre - to znaczy: nie śmierdzą, nie drażnią, nie świdrują... Używam tego produktu od: 2012 Ilość zużytych opakowań: 5ml
  • 12 lutego 2013 o 11:36
    Szlachetny zapach
    Kiedyś kupiłam te perfumy przez przypadek na promocji. Sam zapach trwały a przy tym nie nachalny, niezbyt słodki, ale i nie zajezdżający chemią. Nie jest ciężki, ale i nie lekki -wypośrodkowany i idealny. Co dla mnie ważne, nie bolała mnie po tych perfumach głowa, co się wcześniej często zdarzało. Perfumy sa trwałe i wydajne, wystarcza odrobina na nadgarstkach. Jest to zapach idealny na codzień dla osób które lubią sie wyróżniać, ale przy tym nie drażnic nosów otoczenia. Używam tego produktu od: dwóch lat Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 12 stycznia 2013 o 18:11
    Subtelny i piękny
    Próbkę tego zapachu otrzymałam na 18 urodziny wraz z buteleczką Ricci Ricci. Nie jest to mój hit, jednak mimo to bardzo mi się podoba. Jest bardzo subtelny, kobiecy, ale dość trwały (ok. 6-7 godzin). Faktycznie wyczuwam w nim cytrynę, piżmo i przede wszystkim cukier (jednak jest to cukier w miłej, nienachalnej i nieprzesłodzonej postaci). Jest to zapach, który raczej nadaje się do kupienia w ciemno, o ile ktoś lubi zapachy lekkie :) Moim zdaniem nadaje się na każdą porę roku. Zdecydowanie zapach do stosowania za dnia ;) Nie wiem czy kupię, ponieważ mam jeszcze mnóstwo zapachów do przetestowania, ale możliwe, że w końcu pokuszę się o pełny flakon tych perfum. Jest w nim coś, co mnie przyciąga :) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: próbka 2 ml