Schwarzkopf Live Ultra Brights Krem koloryzujący (stara wersja)

Stara wersja produktu

Bodyland.pl
Schwarzkopf Color Live 92 ostra czerwień
Schwarzkopf farba LiveUltraPastel L120 Lilac Crush
Schwarzkopf Live Ultra Brights Pretty Pastels Krem Koloryzujący R123 Rose Gold
Live Pretty Pastels

• 25 lutego 2021 o 21:22
    nie zmywa się
    Z natury mam włosy ciemnego blondu. Pofarbowałam je ową farbą w kolorze czerwonym. Złapała mocno. Po pierwszych myciach dalej wyglądałam jak Wiśniewski. Zmywała się na bordowy. Bynajmniej na początku. Z koloru próbowałam zejść na wszystkie możliwe sposoby. Sodą, naparem z rumianku a nawet octem - i nic. Mój chłodny blond przerodził się w wiśniowy z rudymi refleksami. Nijak nie da się tego zmyć. Jakieś rady??
    Wady:
    • osłabia strukturę włosa
    Miroku
    29 października 2020 o 17:56
    Słabo
    Chciałam na urlopie w lato zaszaleć i kupiłam sobie tę farbę z myślą o kolorowych końcówkach(lubię kolorowe włosy, ale z racji pracy nie szaleję z trwałymi koloryzacjami ;)). Oglądając na pudełkach obiecywane efekty kolorystyczne zdecydowałam się na farbę Live w kolorze Shocking Pink. Moje włosy są w naturalnym kolorze średniego brązu z nieco jaśniejszymi refleksami na wierzchu(od słońca). Nie licząc zabaw szamponetkami(które wymywały się u mnie po dwóch myciach) nigdy nie farbowane czy rozjaśniane. Według pudełka miał wyjść na nich kolor wiśniowo-burgrundowy i rzeczywiście tak jest-na moich włosach to bardziej nadanie takich tonów niż wyraźniej barwy, zaś tam gdzie włosy są od słońca jaśniejsze wyszedł mi mocniejszy róż. Jednak sam efekt to nie wszystko. Farba chwyta bardzo słabo. Pierwsze dwa razy trzymałam na samych końcówkach po kilka minut(bałam się za mocnego efektu i trzymałam krócej, nigdy wcześniej nie traktowałam włosów produktem tego typu), jednak tylko gdzieniegdzie na refleksach miałam jakiś poblask różu. Normalna kobieta by się poddała, ale ja koniecznie chciałam mieć różowe końcówki i jednocześnie zużyć pozostałe pół opakowania. Więc gdy siedziałam na chorobowym poszłam na całość-umyłam włosy zwykłym szamponem oczyszczającym, odcisnęłam w ręcznik, rozczesałam i związałam w kitkę. Całą kitę pokryłam konkretnie farbą i trzymałam to ok. 15 minut pod folią. Wtedy coś rzeczywiście chwyciło choć też nierówno-te grubsze i mocniejsze włosy od karku praktycznie nic nie znać, barwny efekt uzyskałam po jednej stronie z wierzchu. Mi jednak ten chaotyczny miszmasz całkiem się spodobał, takietroszkę szalone messy hair, choć bardziej bym się cieszyła jakby po obu stronach ładniej załapało, a nie tylko po jednej. Ogólnie spodziewałam się, że trwałość nie będzie do obiecywanych 15 myć, ale oczekiwałam około 7-8, tymczasem ta farba wymyła mi się praktycznie do czysta po dwóch. No bardzo szkoda. Ale to bym jeszcze wybaczyła i potraktowała jako kolorową zabawkę na chwilową poprawę humoru. Ale nie mogę wybaczyć temu kosmetykowi jednego. Bardzo nadwyrężył moje włosy-zdrowe, zadbane i praktycznie bezproblemowe, mogłam je umyć samym szamponem i były ładne, nie pamiętam jak to mieć rozdwojone czy połamane włosy. A po tej koloryzacji końcówki mam praktycznie do ścięcia-suche, sianowate, podczas mycia dziwnie się ciągną(zrozumiałam pojęcie włosów ciągnących się jak guma), ledwo mogę je rozczesać. Ładuję w nie tony odżywek, masek i kremu wygładzającego, aby oblepić, zapobiec temu, aby zniszczenia nie poszły dalej, bo przez obecną sytuację ciężko jest umówić się do fryzjera ;) Jednak dla chwilowego efektu to wolę kupić kolorowe pasemka na odpuście i doczepiać, za bardzo lubię moje naturalne, zdrowe i ładne włosy :) Z plusów mogę dodać, że krem koloryzujący ma fajną konsystencję-gęstą, nic nie ścieka. Nie śmierdzi. Szybko i łatwo wszystko idzie, nie trzeba nic mieszać czy rozrabiać, z tubki wyciskamy od razu gotowy do koloryzacji krem. Mocno barwi skórę i wannę, jeśli zabrudzicie się to jak najszybciej wyszorować, bo dosyć mocno się wżera :) Bałam się, że będzie brudzić ręczniki, ale jeśli dokładnie się wypłukuje włosy to nic takiego się nie zdarza. Odżywka(i to dwie saszetki, miło) dołączona do farby to na pewno jakiś Gliss Kur, pewnie ten czerwony. Moje włosy nie lubią odżywek Gliss Kura, tej także nie polubiły, ale, że to dodatek to nie będę uznawać tego za wadę.
    Drogeria Natura
    domkep
    26 września 2020 o 6:52
    Przeciętny
    Szampon kupiłam dla osiągnięcia krótkotrwałego efektu na ciemnych włosach nastoletniego dziecka. Opinia dotyczy koloru niebieskiego nakładanego na włosy cienkie, gęste kręcone i długie. Krem jest wydajny- opakowanie wystarczyło by pomalować całe włosy. Utrzymuje się krótko- po ok 10 dniach i codziennym myciu włosów w zasadzie już go nie było. Sam kolor po nałożeniu jest na ciemnych włosach dość widoczny- przyciemnia je i nadaje ton niebieskiego, nie jest to kolor super niebieski, ale tego nikt bez dekoloryzacji się po tego typu produkcie przecież tego nie spodziewa. Kolor spłukuje się do zielonego. Niestety krem niszczy włosy. Włosy po farbowaniu i spłukaniu kremu były matowe i wysuszone. Trochę sianowate, straciły swój blask.
    Zalety:
    • Trwałość koloru zgodna z opisem.
    • Wydajność.
    • Wygodna nakładanie, jasna instrukcja.
    Wady:
    • Niszczy włosy.
    • Brzydko się wypłukuje.
    Enviya
    4 sierpnia 2020 o 12:07
    Bubel
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Jedna wielka porażka. Kupiłam kolor 0-96 Turquoise Temptation. Farbowanie przeprowadzone zgodnie z instrukcją dodatkowo na rozjaśnionych włosach. Na celu miałam odświeżenie koloru po poprzedniej koloryzacji na kolor morski (kolory niestety szybko się wypłukują). Efekt mnie zaskoczył, ale negatywnie. Włosy przed jak i po koloryzacji były takie same. Produkt nie wart zachodu.
    Zalety:
    Wady:
    • gęsta konsystencja, ciężko nakłada się na włosy,
    • brak jakiegokolwiek efektu koloryzującego nawet na rozjaśnianych włosach, jak proponują w instrukcji
    M_R_
    24 lipca 2020 o 11:55
    Zero efektów
    Zapragnęłam zamiany koloru na wakacje, jednak nie chciałam na trwałe farbować włosów na różowy kolor, nie wiedząc jak będę wyglądać w takim kolorze. Idealnym rozwiązaniem wydawał mi się zakup kremu koloryzującego, który zmyje się po kilku myciach głowy. Kupiłam kolor P123, Rose Pink - jasny, pastelowy odcień różu. Moje włosy są naturalnie blond, z rozjaśnionymi końcówkami. Według informacji na opakowaniu, kolor powinien wyjść na moich włosach jak u modelki znajdującej się na opakowaniu. Nałożyłam produkt zgodnie z informacjami na ulotce i zmyłam go po 15 minutach. Po spłukaniu rozczarowałam się, ponieważ moje włosy ani trochę nie były różowe, nie posiadały nawet różowej poświaty, nic. Włosy wyglądały tak jak wyglądały przed nałożeniem kremu koloryzującego. Nigdy wcześniej nie spotkałam się z tak nie skutecznym produktem koloryzującym. Wiadomo, że kolor rzadko wychodzi jak na opakowaniu ale zawsze miałam przynajmniej jakiekolwiek efekty koloryzacji a tu nic. Szkoda wydanych pieniędzy, mimo że produkt nie jest zbyt drogi.
    Wady:
    • zero efektów koloryzacji