Wody perfumowane damskie

Jil Sander Jil EDP

Nasi użytkownicy zostawili 22 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Vanilla
    25 lutego 2016 o 12:00
    kopia wersji Manifesto
    Tak jak wspomniała Szarada Manifesto (a bardziej Manifesto L\'eclat) jest kopią Jil - kto nie poznał jeszcze Jil i być może nie pozna, bo z tego co widzę mi się udało ostatnio upolować ostatnią resztę istniejącą w polskim internecie - nie musi żałować, wystarczy , że powącha Manifesto L\'eclat - są niemalże identyczne. Jil pachnie słodkawo (pod koniec bardziej słodko), pikantnie i pieprznie (uwielbiam pieprz w perfumach). Dzięki czemu zapach wibruje, wierci. Nie jest absolutnie niemrawy, jest tańczący, żywy i wciąż pulsujący. Porównując go do Manifesto L\'eclat wypada oczywiście na niekorzyść, bo dość szybko osiada, staje się jednostajny (po jakimś czasie oczywiście, Manifesto L\'eclat mieni się różnymi barwami do samego końca jednak), ale wciąż pozostaje piękny i bardzo ciekawy. Szkoda, że już nie jest dostępny, bo to naprawdę bardzo sensowny zapach w swojej klasie. Używam tego produktu od: krótko Ilość zużytych opakowań: resztki w flakonie
    Pat2345
    28 września 2013 o 15:06
    No mam. I co z tego...?
    Ależ ja polowałam na te perfumy - przypominało to przemyślaną akcję taktyczno-logistyczną, która zakończyła się sukcesem tj. własnym flakonem, pojemność 75. I... właściwie na tym powinnam zakończyć tę recenzję, bo całą akcję i napięcie zawarłam w pierwszym zdaniu. Sam zapach jest jakiś taki niemrawy (określenie zapożyczone od Mamy). Gdybym miała Jil zakwalifikować do jakiejś konkretnej kategorii zapachowej, to miała bym problem. Pierwsze słowo jakie przychodzi mi do głowy to "pudrowy". Postawiłabym go w tym samym rzędzie co Guerlain L\'Instant Magic, z zastrzeżeniem, że Jil adresowana jest do młodszego targetu. Dziwny to zapach, chociaż po reakcjach otoczenia wydaje m się, że może się podobać. Zwłaszcza tym kobietom, które lubią zapachy z kategorii słodkich. Dodam tylko, że twórcą zapachu jest Olivier Polge, autor m. in. La vie est belle Lancome, Flowerbomb V&R, Jimmy Choo by Jimmy Choo czy Miracle Forever Lancome. W każdym z tych zapachów czuć charakterystyczną nutę właściwą dla tego perfumiarza, który zdecydowanie lubuje się w słodkich kompozycjach. Jak dla mnie jednak żaden z ww. zapachów nie dorasta do pięt innemu "dziecku" Oliviera tj. Pure Poison Dior. Liczę, że Pan Polge po okresie eksperymentów z nutami gourmand wróci do źródła i zacznie tworzyć zapachy godne swojego nazwiska... Używam tego produktu od: 1,5 roku Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie
  • 31 sierpnia 2013 o 15:04
    Lot najwyższą klasą
    To jest zapach sukcesu. Twardy, silny i zdecydowany, a jednak słodkie kwiaty w piękny sposób łamią te cechy. Uwielbiam go, bez względu na wszystko. Jest trwały, bardzo ładny i zasługuje na swoją cenę. Jest też łatwo dostępny, a prostota flakonu jest wielkim plusem. Nie widzę w nim żadnych negatywnych cech. Są i na dzień, i na wieczór. Sprawdzają się przez cały rok. Polecam. Używam tego produktu od: 3 lata Ilość zużytych opakowań: Dwa, 75ml
  • 14 marca 2013 o 11:33
    Dyskretne kwiaty
    Wycofany zapach kreatorki mody słynącej z wysokiej jakości, minimalistycznych ubrań. Sam zapach delikatny, orzeźwiający i lekko słodki. Flakon nieciekawy. Czekamy na reedycję.
    Szarada
    29 stycznia 2013 o 11:41
    Manifesto YSL pojawiło się już w 2009!
    Na rynku pojawił się nowy zapach YSL - Manifesto. Nie ma go jeszcze w polskich perfumeriach, nie wiem zresztą skąd to opóźnienie. W każdym bądź razie Manifesto jest DOKŁADNĄ i WIERNĄ kopią Jil. Oczywiście nie odwrotnie, gdyż Jil EDP pojawiła się w 2009 roku. Niestety nie mogę tu jakoś bardzo rozgrzeszyć Jil, gdyż ona sama jest z kolei kopią złotego Emporio Armani. Ten sam rodzaj pudru, z tą różnicą, że Emporio jest bardziej wytrawne i metaliczne, a Jil jest słodsza, w związku z czym bardziej męczy przy globalnym noszeniu. Podobną nutę posiada jeszcze Heavenly Victoria\\\'s Secret i wiele innych perfum dostępnych na rynku. To skłania mnie do niewesołych rozmyślań, jak bardzo żenujący się stał rynek perfumiarski. Nie sposób już oczekiwać od jakiejkolwiek firmy, nawet z wieloletnią tradycją, żeby zaoferowała originalny koncept. Kopia kopii kopii.

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie