Szampony do włosów

Dove Quench Absolute for wavy, curly hair Szampon do włosów falowanych i kręconych

• 29 maja 2020 o 10:53
    Słaby
    Znalazłam ten szampon w promocji za niecałe 9 zł, więc skuszona niską ceną zdecydowałam się na zakup,tym bardziej,że mam włosy kręcone. Jak dla mnie szampon dość słaby,zapach dość słodki ,mdły -mi kompletnie nie przypadł do gustu. Szampon dobrze się pieni i na tym jego zalety się kończą.Nie zauważyłam,żeby skręt moich loków był jakiś mocniejszy,dodatkowo mam wrażenie że trochę przetłuszcza włosy. Tubka sama w sobie jest ok,można szampon zużyć do końca,ja jednak jestem zwolenniczką tradycyjnych butelek. Z moimi włosami ten szampon się nie polubił,więc kolejnego zakupu nie będzie.
    Zalety:
    Wady:
    • Słabe działanie
  • 18 listopada 2019 o 13:58
    Najlepszy
    Jak dla mnie absolutny hit! Niestety, od dłuższego czasu nie widzę go w żadnej drogerii :( Jedyny szampon, które moje kręcone włosy tak polubiły. Dobrze oczyszcza, nawilża i przede wszystkim nie obciąża. Loki faktycznie są mega podkreślone. Super pachnie. Stosowałam razem z maską i odżywką, efekt wow!
  • 8 marca 2018 o 20:59
    ciekawy produkt
    Szampon znalazł się u mnie przez przypadek ja mam włosy proste jak druty, jedynie kiedy przez kilka godzin są spięte w warkocza to lekko się falują. Używam szamponu Pure Care Dry Oil, który również jest marki Dove i który ma bardzo podobne opakowanie... Ten ma dół butelki bardziej wpadający w kolor miedzi a ten mój jest złoty i kiedyś jak byłam na zakupach to wrzuciłam do koszyka przez przypadek ten zamiast tego, którego używam. Więc miałam okazję wypróbować nowy produkt. Szampon dobrze się pieni i dokładnie myje włosy nie przeciążając ich. Włosy po nim łatwo się rozczesują i są miękkie, nie wiem czy ma jakikolwiek wpływ na ich skręt bo moje włosy nie mają tendencji do kręcenia się i po używaniu tego szamponu również nie miały. Jego konsystencja jest dość rzadka a zapach zaliczam do przyjemnych, jest delikatny i nie zostaje na włosach po myciu. Opakowanie, w którym się znajduje jest wygodne w użyciu, łatwo wycisnąć z niego odpowiednią ilość produktu a fakt, że stawiamy je na zakrętce sprawia, że kosmetyk spływa po ściankach w dół i nawet z wydobyciem jego końcówki nie ma problemów.
  • 31 maja 2017 o 23:08
    Dobry
    Sam szampon całej "roboty" w walce o piękne włosy nie zrobi. Dobrze oczyszcza, więc podstawową funkcję jak najbardziej spełnia. Wystarczy niewielka ilość do wytworzenia gęstej piany i umycia włosów, więc jest wydajny. Po umyciu włosy są w odrobinę lepszej kondycji i lepiej się prezentują niż po wielu innych szamponach, jednak do efektu "wow" nieco im brakuje. Nie są spuszone ani też wywijają się na wszystkie strony. Odżywka z tej serii świetnie uzupełnia działanie szamponu.
    Zalety:
    • Włosy lepiej po nim wyglądają niż po wielu innych szamponach
    • Wydajny
  • 22 października 2016 o 12:41
    zawiodłam się
    chciałam kupić szampon z tej samej serii, ale z olejkami. niestety przez moją pomyłkę, wzięłam z półki ten. w sumie... mam kręcone włosy, więc pomyślałam, że to nie żadna tragedia, ale po kilku zastosowaniach zaczęłam żałować, że nie wczytalam się dokładnie w etykietę produktu. Szampon nawilża włosy, więc spoko. Nie przetłuszczają mi się szybciej ALE ... wyszedł mi taki łupież, że szkoda pisać ... walczyłam pół roku, żeby nie mieć łupieżu, a tu nagle znowu to samo. masakra... odstawiam więc szampon. wydam go komuś. pozostaje mi kupienie czegoś innego i nie zabieranie faceta na zakupy kosmetyczne, bo przez jego pospieszanie, wzięłam nie ten szampon, który chciałam :-)