Szampony do włosów

Barwa Ziołowa, Szampon tataro - chmielowy do włosów łamliwych i zniszczonych

Barwa - Barwa ziołowa - Szampon tataro-chmielowy 250ml
Barwa Szampon tatarakowo-chmielowy do włosów łamliwych i zniszczonych - Herbal Shampoo Szampon tatarakowo-chmielowy do włosów łamliwych i zniszczonych - Herbal Shampoo

Nasi użytkownicy zostawili 188 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Miroku
    30 marca 2025 o 23:47
    Za słaby dla moich włosów
    Moje włosy-długie, w dobrej kondycji, nie mam problemów z przesuszaniem czy łamliwością, z natury są proste, gładkie i niskoporowate. Niefarbowane, w naturalnym kolorze(średni brąz), jedynie czasami traktowane tonerami . Dosyć gęste, ale niezbyt grube, skłonne do obciążania oraz strączkowania. Skóra głowy przetłuszczająca się(włosy myję codziennie wieczorem) i dosyć wrażliwa na czynniki typu stres, zmiana wody/klimatu. Uwielbiam szampon tataro-chmielowy z Polleny, a ten recenzowany z Barwy kupiłam z czystej ciekawości-by móc porównać oba produkty. I według mnie Barwa wypada tutaj dużo słabiej. Problemy zaczynają się już na etapie mycia-produkt jest dosyć lejący, ale przy tym strasznie jakby lepki i tępy. Ciężko go rozprowadzić oraz spienić na włosach, spłukiwanie także jest toporne. Zapach nie jest jakiś przyjemny czy odświeżający, taki mydlano-mdły. Już po umyciu oraz wysuszeniu włosy są dosyć smętne oraz ciężkie, nawet przy dwukrotnym myciu oraz rozwadnianiu szamponu. Nie mają żadnej lekkości, puszystości czy uczucia odświeżającej czystości, a do tego w ciągu dnia zaczynają się strączkować i szybko przetłuszczać. Moja skóra głowy także się z tym produktem nie polubiła-po zużyciu dwóch małych butelek(wydajność nie powala, zużyłam je w niecałe 3 tygodnie) pojawił się świąd, ewidentnie z podrażnienia oraz słabego oczyszczenia. Z ulgą wróciłam do swoich ulubionych włosowych myjadeł.
  • 14 października 2024 o 23:07
    Mocna czwórka
    Szampon na mnie nie zrobił wielkiego wow. Uważam, że dobrze oczyszcza, utrzymuje świeżość włosów przez standardowe 3 dni, włosy dobrze się rozczesywały, nie powodował podrażnień, ale też nie zauważyłam efektu poprawy kondycji włosów czy zmniejszenia wypadania. Choć fryzjerka powiedziała, że włosy są ładnie nawilżone, jedynie na końcach lekko suche. Stąd po opinii profesjonalisty mocna czwórka, ale raczej nie kupię ponownie. Subiektywnie twierdzę, że miałam już szampony lepsze, lepiej się pieniące i przyjemniejsze w zapachu.
  • 25 marca 2024 o 21:44
    Typowy rypacz
    Opakowanie szamponu stanowi butelka o pojemności 250 ml. Została ona wykonana z wytrzymałego, ciemnego plastiku. Jej plusem jest poręczność - nie wypada nawet z mokrej ręki i wygodnie dozuje produkt. Dzięki kilkumilimetrowej przerwie w etykiecie można kontrolować tempo zużycia kosmetyku. Opakowanie wieńczy korek z klapką na klik. Jedynym mankamentem jest fakt, że etykieta pod wpływem wody łuszczy się na brzegach, ale jestem w stanie to przeżyć. Zapach szamponu określiłabym jako ziołowo-leśny. Jest to woń trochę męska, chociaż mi osobiście nie przeszkadzało to w stosowaniu tym bardziej, że nie zostaje na włosach. Szampon jest bezbarwny. Ma konsystencję wodnistego żelu, ale nie na tyle, aby przeciekać przez palce. Łatwo, szybko i obficie się pieni. Bez problemu się spłukuje, nie zostawiając żadnej warstwy na skórze głowy czy włosach. Dodam kilka słów o mojej skórze głowy. Jest ona przetłuszczająca się, muszę myć włosy co 2 dni. Borykam się także z nawracającym łupieżem. Zazwyczaj wybieram szampony o średniej i dużej mocy, ponieważ te łagodne raczej mi się nie sprawdzają. Szampon bez najmniejszego problemu pozbywa się wszelkich zanieczyszczeń ze skalpu. Czy to nadmiar sebum, czy to resztki produktów stylizacyjnych - usuwa wszystko :D Już podczas mycia odczuwalne jest dogłębne oczyszczenie, co bardzo cenię, niestety jednak nie przedłuża ich świeżości. Nie powoduje łupieżu. Natomiast w ogóle nie wpływa na wypadanie włosów, jak również nie posiada innych właściwości pielęgnacyjnych. Ponadto zalecam ostrożność, ponieważ u mnie stosowany przy każdym myciu lekko wysuszał włosy. Najlepiej sprawował się stosowany zamiennie z nieco łagodniejszym szamponem. Jest to całkiem dobry produkt. Dzięki zapachowi powinien sprawdzić się również panom. Robi wszystko, co powinien robić szampon - swoje zadanie oczyszczające spełnia w 100%, jest to "rypacz" w pełnym tego słowa znaczeniu :D Natomiast brak mu chociaż odrobiny właściwości pielęgnacyjnych. Osobom z suchą bądź wrażliwą skórą głowy zalecałabym jednak ostrożność.
    Zalety:
    • usuwa wszelkie zanieczyszczenia ze skalpu i włosów,
    • daje uczucie dogłębnego oczyszczenia,
    • nie plącze włosów,
    • nie powoduje łupieżu,
    • dobrze się pieni,
    • cena.
    Wady:
    • nie ogranicza wypadania włosów,
    • nie posiada właściwości pielęgnacyjnych,
    • przy regularnym stosowaniu może wysuszać włosy.
  • 25 lipca 2023 o 17:59
    To nie dla mnie
    Kupiłam ten szampon z myślą, że odbuduje moje suche, wiecznie łamliwe, puszące się kręcone włosy. No, może i miałam wątpliwości, czy za taką cenę serio to zadziała, ale kupiłam, aby się przekonać. Produkt zamknięty jest w plastikowej butelce. Pachnie, jak typowy ziołowy szampon. Łatwo wylewa się z butelki, ma praktyczna nakretkę. Dobrze się pieni, nie szczypie w oczy. Szampon sam w sobie to dobry produkt, jest typowym rypaczem, dobrze oczyszcza skórę głowy. I tyle. Nie działa przeciw wypadaniu włosów, nie wzmacnia ich jakoś szczególnie, moje obciążył i lekko skleił. Jest też bardzo mocnym szamponem, moja skóra głowy, po stosowaniu dwa razy dziennie, stała się bardziej sucha, podrażniona. Także radzę uważać, z jego stosowaniem, bo może zrobić krzywdę. Oczyszcza. To pewne, I za tą cenę nie spodziewałabym się nic więcej.
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza skórę, jest wydajny, dobra cena, opakowanie, naturalne składniki
    Wady:
    • Zapach +/-, typowy rypacz, brak innych efektów, obiecanych przez producenta, obciążenie i sklejenie włosów, lekkie podrażnienie skóry podczas stosowania co 2 dni.
  • 12 września 2022 o 21:13
    Oczyszcza i to by było na tyle
    Opakowanie to plastikowa, ciemna butelka z zamknięciem na klik. Szampon ma dosyć lejącą konsystencję, która jest bezbarwna. Posiada delikatny ziołowy zapach, który raczej nie przeszkadza. Mamy tu ekstrakty z tataraku i chmielu, które zapobiegają wypadaniu włosów oraz hydrolizat keratyny, który nadaje połysk i przywraca zdrowy wygląd. Szampon dobrze się pieni, ale nie jest zbyt wydajny. Sporo trzeba go nałożyć. Po użyciu włosy jak i skóra głowy są oczyszczone, ale występuje problem plątania się włosów przez co ciężko je rozczesać. Tak więc radzę się wspomóc jakąś odżywką w spray'u, aby te włosy rozczesać. Nie zauważyłam aby włosy mniej wypadały, ani by były połyskujące. Jeśli chcecie, aby szampon umył włosy i nic poza tym to się sprawdzi. W innym wypadku niekoniecznie. Nie polecam.