Kremy na dzień

Clinique Pep-Start HydroBlur Moisturizer Krem nawilżający

Clinique PepStart Hydroblur Moisturizer nawilżającomatujący krem do twarzy 50ml

• 27 stycznia 2024 o 12:17
    Polubiliśmy się
    Dostałam go w prezencie. Krem miał przygotowywać buzię pod makijaż i moim zdaniem z tego zadania wywiązywał się znakomicie. Trochę nawilża (ale bez przesady), a przy tym koi, matuje, zwęża pory, po prostu sprawia, że wizualnie skóra wygląda lepiej. Po jego nałożeniu miałam wrażenie, że moja twarz wygląda zdrowiej i jakby była zdecydowanie bardziej wypoczęta. Jest przy tym wydajny i doskonale współgra z makijażem. Sama konsystencja faktycznie jest lekko tępa, ale mnie to zupełnie nie przeszkadzało. Nie uczulił mnie. Widziałam opinie, że zapycha, ale u siebie takiej reakcji zupełnie nie dostrzegłam. Wydaje mi się, że problemem są obietnice - to po prostu nie jest krem nawilżający, a nawilżająca baza pod makijaż (choć i bez makijażu twarz po nim wygląda po prostu lepiej ;)). Ja dostrzegam tylko jedną jego wadę - dostępność. Chciałam kupić drugie opakowanie i niestety to mi się nie udało, podejrzewam, że jest już wycofany...
    Zalety:
    • zwęża pory, twarz po nim wygląda na wypoczętą
    • koi i matuje, leciutko nawilża
    • ciekawa konsystencja
    • bezzapachowy
    • nie uczulił, nie zapchał
    • bez problemu pod makijaż
    Wady:
    • dostępność, chciałam drugie opakowanie, a niestety już nie byłam w stanie go kupić...
  • 24 stycznia 2022 o 16:04
    Bardzo przydatny kosmetyk
    Całkiem spory słoiczek ( 20ml) tego kosmetyku dostałam kiedyś w gratisie podczas zakupów. Towarzyszył mi głównie w podróżach ale kilka razy użyłam go również będąc w domu. Zacznę od tego ,że nie jest to dla mnie krem w rozumieniu tego słowa. Konsystencja i faktura kosmetyku przypomina bazę pod podkład a nie krem pielęgnacyjny, i ja również używałam go głównie jako bazy. Rozumiem więc negatywne opinie, że nie nawilża dostatecznie dobrze . Natomiast moim zdaniem jest bardzo przydatny właśnie jako produkt 2w1 w trakcie wyjazdu, lub kiedy się spieszymy i nie mamy czasu na pielęgnację . Konsystencję ma jak typowa baza, podkład sunie po nim bezproblemowo i całkiem długo trzyma makijaż. jest mega wydajny.
    Zalety:
    • wydajność, działa jak dobra baza
  • 16 maja 2021 o 14:51
    Dobry efekt matu
    Krem ma gęstą i treściwą konsystencję. Bardzo dobrze rozprowadza się na skórze, pozostawiając ją gładką, wyrównaną i dobrze zmatowioną. Jest to idealny produkt pod makijaż, sprawia, że podkład jest trwalszy. Na pewno jest to dobry produkt do cery mieszanej i tłustej. Pory są mniej widoczne. Nie roluje się pod żadnym innym kosmetykiem i dobrze wchłania sebum. Jaj pozostałe kosmetyki clinique, produkt jest bezzapachowy, odpowiedni dla skór wrażliwych i alergicznych. Opakowanie jest dość masywne. Wydajność dobra. Jedyny minus, że aktualnie trudno dostępny, możliwe, że firma już go wycofała lub będzie nowa formuła.
    Zalety:
    • efekt matu
    • idealny pod makijaż
    Wady:
    • opakowanie zbyt masywne, mało poręczne
    Femina
    8 stycznia 2021 o 0:09
    Bez zachwytu
    Krem poleciła mi konsultantka w Sephorze jako remedium na wysuszoną zabiegami dermatologicznymi cerę. Wersja z "blurem" dodatkowo działa wygłądzająco na pory czyli to przy okazji baza pod makijaż. Trzeba przyznać, że swe zadanie spełnia poprawnie. Makijaż dobrze przylega do skóry potraktowanej tym kremem-bazą. Cera jest gładka, przyjemnie śliska w dotyku, a tzw. suche skórki są zniwelowane. Krem starcza na długo ponieważ jest niezwykle wydajny.
    Zalety:
    • Dobrze się rozprowadza
    • Całkiem skuteczny
    • Dobra baza pod makijaż
    • Wydajny
    Wady:
    • Cena zbyt wysoka
    • Nie matuje
    canbria
    22 listopada 2020 o 16:30
    Krem o konsystencji tępej, silikonowej bazy pod makijaż, może i jest to ukłon w stronę cer mieszanych/tłustych, ale nie za taką cenę...
    Krem ten kupiłam już jakiś czas temu pod wpływem rekomendacji Red Lipstick Monster, polecała go kiedyś u siebie na kanale właśnie dla cer mieszanych/tłustych i co? I tak trochę średniawo, bo jak za taką cenę to rewelacji niestety nie ma. Krem dostaniemy w Sephorze lub Douglasie, za standardową pojemność 50 ml przyjdzie nam zapłacić około 120 zł, więc zdecydowanie warto polować na promocje. Krem pięknie wygląda z zewnątrz. Przychodzi do nas zapakowany w niebieskim, kartonowym pudełeczku. W środku znajdziemy wielojęzyczne info dot. stosowania. Sam krem znajduje się w ładnym, elegnacko wyglądającym niebiskim słoiczku z białą zakrętką. Słoiczek optycznie sprawia wrażenie, że produktu, jest więcej. Krem jest włożony w jeszcze jeden słoiczek znajdujący się w środku. Czyli taki słoiczek w słoiczku. Sprytny zabieg producenta, mający na celu ciut oszukać konsumenta. Po otwarciu krem jest zabezpieczony w środku białą wkładką, którą każdorazowo ściągam i zakładam ponownie. To akurat uważam za duży plus, zwłaszcza gdy pakujemy krem do torby i nie stoi on pionowo. Wkładka zabezpiecza przed umazaniem wieczka. Krem jest bezzapachowy, producent pisze też, że nie uczula i nie podrażnia i z tym jak najbardziej się zgadzam. Szkoda, że nawet jakoś delikatnie nie pachnie, ale to już taka moja mała fanaberia. Krem jest bardzo gęsty i ma tępą konsystencję. Jego formuła przypomina mi silikonowe bazy pod makijaż. Trzeba nabrać trochę wprawy i nauczyć się, jak go rozprowadzać na twarzy. Zalecam najmniejszą potrzebną ilość. Krem Clinique ma biały, delikatnie zaróżowiony kolor, ale po rozprowadzeniu jest on totalnie nazauważalny na skórze. Krem wygładza, lekko bluruje, pewnie to w dużej mierze przez swoją nietypową konsystencję, która wręcz wchodzi w pory. Po nałożeniu kremu cera jest matowa, wygładzona i przygotowana pod makijaż. Na mojej mieszanej cerze ciutkę przedłuża on efekt matu, ale nie jakoś spektakularnie. W dni kiedy nie nakładałam makijażu, a jedynie sam ten krem, zauważyłam, że mat został przedłużony o jakieś 2-3 godziny. Krem nawilża, ale jakoś dziwnie inaczej - po prostu przy tak tępej konsystencji jest to nieco inne uczucie niż w przypadku zwykłego, aksamitnego kremu. Makijaż trzyma się i wygląda przez cały dzień dobrze na tym kremie. Wspomnę jeszcze, że mam cerę mieszaną, w strefie "T" tłustą. Podczas aplikacji krem nie roluje się. Szkoda, że nie ma SPF-a, uważam, że w tej cenie powinien on go mieć. Krem Clinique zużyję do końca. Mimo dziwnej, tępej konsystencji, jest on całkiem gęsty, a przez to także bardzo wydajny. Nakładając go tylko rano, wystarczy mi pewnie jeszcze na chwilę. Tak jak mówię, zużyję go do końca, ale z takim lekkim rozczarowaniem w stosunku do niego. Za tę cenę i gdy rekomenduje go jedna z najbardziej znanych polskich influencerek, po prostu liczyłam na coś więcej.
    Zalety:
    • nie uczulił, ani nie podrażnił
    • ładne opakowanie
    • nadaje się pod makijaż
    • przy dłuższym stosowaniu nie zauważyłam, żeby mnie zapchał
    • wydajny
    • nawilża, ale przez tak specyficzną konsystencję jest to dziwne uczucie
    Wady:
    • cena, obecnie na rynku za dużo niższe pieniądze znajdziemy o wiele lepsze kremy!
    • dziwna, tępa, jakby silikonowa konsystencja
    • do aplikacji trzeba się przyzwyczaić, bo krem nie sunie gładko po twarzy
    • kompletnie bezzapachowy
    • brak SPF