Podkłady

Manhattan Fresher Skin Foundation Podkład matujący

• 8 listopada 2020 o 14:36
    Badziew
    Podkład miałbyś kryjący przy czym nie obciążać skóry, niestety nie był. Nakładałam go na różne sposoby ( palcami, pędzlem czy gąbeczką ) za każdym razem wyglądał bardzo ciężko . Robił maskę na buzi nawet przy jednej cienkiej warstwie udawało mu się ją wysuszyć. Potrafił się zwarzyć i wytrzeć bardzo szybko od nałożenia, a efektu matowej skóry nie było nawet po przypudrowaniu, tak jak producent obiecywał. Zdecydowanie nie
    Zalety:
    • ładny zapach
    Wady:
    • robł maske
    • warzył sie
  • 2 kwietnia 2020 o 16:33
    Szału nie ma
    Podkład średnio kryje, pozostawia nie naturalny efekt na twarzy. Po użyciu należy nałożyć puder matujący, ponieważ skóra twarzy mocno się świeci. Bardzo źle się rozprowadza pędzlem, lepiej jest go wklepać. Trwałość również jest średnia. Opakowanie jak dla mnie nie poreczne - nakładka cała mi się zamoczyla w fluidzie i tylko brudzi powierzchnię jak ja zdejmuje. Jedynie co mi się podoba to zapach. Nie kupię więcej tego produktu.
    Zalety:
    • Ładny zapach
    Wady:
    • Krycie
  • 27 grudnia 2019 o 21:25
    Nie polecam
    Kupiłam go ponieważ byłam bardzo zadowolona z pudru z tej serii, ale zawiodłam się. Podkład roluje się na twarzy i dodatkowo ją wysusza. Daje mocno nienaturalny efekt i tworzy maskę na buzi. Mam wrażenie że ciemnieje po nałożeniu i dodatkowo jest niewygodny w użyciu. Zdecydowanie nie polecam.
  • 5 sierpnia 2018 o 12:10
    Nienaturalny, chory efekt.
    Podkład ten bardzo nienaturalnie wygląda na twarzy, sprawia wrażenie nienaturalnej bladości a o macie czy kryciu możemy zapomnieć. Mój odcień to 30 soft porelain. Przede wszystkim podkład ten już podczas rozprowadzania robi okropne prześwity, widać gdzie twarz była stemplowana podkładem, produkt odrywa się od twarzy, ponieważ lepi się niemiłosiernie! Rozprowadzanie go pacami nie ma sensu, ponieważ wtedy całkowicie znika z twarzy. Do tego ten efekt chorej twarzy, paskudny. Dzieje się tak dlatego, że gdy nałożymy małą warstwę- nie widać nic, nałożyć sporo- efekt sztucznej tapety jak cyrku. Konsystencja rozwarstwia się, widać w opakowaniu wodę. Jeśli uda mi się go zużyć to jedynie na wyjścia po przysłowiowe bułki.
    Zalety:
    • szklane opakowanie
    Wady:
    • daje efekt chorej twarzy
    • lepi się i odrywa od gąbki
    • nie matuje i nie kryje
    • konsystencja rozwarstwia się
    kamoni7
    24 czerwca 2018 o 20:20
    Zerowe krycie
    W słoiczku kolor nr 33 czyli True Ivory wydaję się być ciemny, ale ładnie wtapia się w cerę. Może powoduje to jego lekkość, bo jest to bardziej krem tonujący niż podkład. Krycie ma praktycznie zerowe, nie zakryje przebarwień, ani zaczerwienienia skóry. Nie wyczuwalny na skórze, która pod oddycha, a nie dusi się. Podkład ma konsystencję musu. Zapach ma ledwo wyczuwalny, pudrowo - kwiatowy. Dobrze rozprowadza się palcami. Nie smuży i nie wchodzi w pory. Nie ciemnieje. Nie zapycha, nie przyczynia się do powstawania wyprysków. Daje na skórze efekt satyny, leciutko się świeci i wymaga delikatnego zmatowienia pudrem. Niestety szybko się ściera i znika. Moim zdaniem słoiczek to mało higieniczny i niepraktyczny pomysł na opakowanie dla podkładu, który dodatkowo ma tendencję do rozwarstwiania się. Plus za banderolkę na opakowaniu, której przerwanie sygnalizuje, że produkt był otwierany. Zaletą, też jest filtr SPF15. Ogólnie bardzo lekki podkład dla bezproblemowych cer.