Fixery i utrwalacze makijażu

Smashbox Photo Finish Primer Water Baza pod makijaż

• 17 marca 2025 o 13:03
    bardzo polecam
    Ten produkt to trochę taki kosmetyczny kameleon – niby woda, ale jednak baza, niby fixer, ale też działa jak odświeżająca mgiełka. Na początku byłam sceptyczna, bo co może zrobić coś, co wygląda dosłownie jak zwykła woda w butelce? Ale szybko się przekonałam, że to naprawdę działa. Atomizer jest genialny – superdrobna mgiełka, zero mokrych plam na twarzy, tylko delikatne otulenie skóry. Można używać na kilka sposobów: jako bazę pod makijaż, żeby skóra była bardziej nawilżona i gładka, jako fixer, który scala warstwy i niweluje pudrowość, albo jako odświeżenie w ciągu dnia. I w każdej z tych ról sprawdza się naprawdę dobrze. Skóra po spryskaniu jest fajnie przygotowana do makijażu, wygląda zdrowiej i bardziej promiennie, a podkład lepiej się rozprowadza i nie osadza na suchych skórkach. Nie jest to produkt, który przedłuży trwałość make-upu jak klasyczne silikonowe bazy, ale na pewno sprawia, że wszystko wygląda bardziej naturalnie i świeżo. Jeśli ktoś lubi lekkie, wielozadaniowe kosmetyki i nie cierpi uczucia ciężkiej warstwy na twarzy, to to jest świetna opcja. Dla mnie must-have zwłaszcza latem, kiedy skóra potrzebuje odrobiny nawilżenia, a klasyczne bazy mogą być za ciężkie.
  • 10 sierpnia 2020 o 15:36
    Ta jedyna
    Ta mgiełka to istne cudo! Skórę mam raczej normalną, czasem pojawi się jakaś sucha skórka, czasem się "ściągnie", w ciągu dnia się wyświeci, ale zazwyczaj tak... nieestetycznie. Z tą bazą wyświecenie jest piękne! Glow, jak u gwiazd. Primer aplikuję po nałożeniu kremu oraz po pudrze. Pięknie scala makijaż, dzięki czemu twarz wygląda zdrowo, niezbyt pudrowo, no po prostu wygląda dobrze i to przez cały dzień, bez poprawek! Czasami lubię się nim psiknąć w ciągu dnia, doznając pięknie pachnącego odświeżenia. Smashbox zamknął to cudo w buteleczce z atomizerem, który się nie zacina, dozuje odpowiednią ilość produktu, a kropelki są idealne. Do tego jeszcze estetycznie wygląda, buteleczka jest wygodna ze względu na swoją niewielką wielkość. Bajka! Dodam jeszcze, że jestem wrażliwcem i zawsze obawiałam się baz/fixerów, aby nie zrobić sobie krzywdy. Ten produkt mogę z czystym sumieniem polecić.
    Zalety:
    • pomaga w "naturalnym" wykończeniu makijażu
    • przedłuża trwałość produktów
    • wygodna buteleczka
    • piękny zapach i uczucie odświeżenia
    wolena
    1 kwietnia 2020 o 2:21
    Lubię ten produkt
    Tak jak wyżej- lubię go. Produkty smashbox zdecydowanie mi się sprawdzają dlatego nad zakupem tej bazy nawet się nie zastanawiałam i się nie zawiodłam. Mgiełka przygotowuje skórę do dalszych etapów makijażu, posiada bardzo przyjemny atomizer a dodatkowo u mnie sprawdza się pod koniec makijażu do "scalenia" wszystkiego co już zostało nałożone. Produkt jest bardzo wydajny.
  • 8 sierpnia 2019 o 18:06
    Doceciłam ten kosmetyk zbyt pózno
    Moja przygoda z tym produktem zaczęła się zimą. Kiedy dostałam ten produkt bylam bardzo ciekawa jego mocy. Niestety nie siegalam po niego zbyt czesto, gdyz uzywalam go zazwyczaj przed makijazem- co skutkowalo w sumie niczym.. Po spryskaniu twarzy produktem odczuwalam po prostu ulge, gdy moja twarz byla sucha i sciagnieta, bylo to fajne przygotowanie twarzy na makijaz, chodz nie widzialam pozniej efektow dzialania tego kosmetyku, gdyz moj makijaz wygladal i utrzymywal sie tak jakby zadnej bazy nie bylo. Od pewnego czasu uzywam tego produktu przed makijazem i po makijazu,przed rozswietlaczem- w dosc sowitej ilosci. Widze ogromna roznice teraz w makijazu. Mgielka ta przepieknie scala podklad z pudrem, zabiera efekt pudrowosci, wygladza, utwala, a nalozenie rozwietlacza na mokra skore powoduje ze efekt jest 2x mocniejszy. Przepieknie wyglada makijaz utrwalony tym produktem. Bardzo go polubilam gdyz zauwazylam ze przedluza trwalosc makijazu i sprawia ze przestajemy czuc na twarzy ze mamy makijaz. Produkt ma idealny dozownik, ktory rozpyla subtelna delikatna mgielke o neutralnym zapachu, wiec nie ma mowy o zrobieniu sobie dziur i plam. Produkt jest wydajny, nie uczula, nie zapycha. Bardzo mocno sie polubilismy.
    Zalety:
    • Scala makijaz
    • Zabiera nadmierny efekt pudrowosci
    • Nawilza skore i zapobiega uczuciu sciagniecia
    • Idealny dozownik
    • Wydajny
    • Dobrze utrwala makijaz
    Wady:
  • 27 czerwca 2019 o 23:16
    Idealna przed i po makijażu
    Zużyłam całe opakowanie tej mgiełki. Uważam że świetnie nadaje się pod makijaż, jako lekka baza oraz na koniec makijażu dla scalenia i utrwalenia. Atomizer jest przyjemny robi fajną mgiełkę. Produkt jest bardzo wydajny. Jedyne co mi w nim nie odpowiadało to zapach, dlatego wolę jego zapachową wersję.
    Zalety:
    • Dobry atomizer robiący mgiełkę, utrwalenie, ściągnięcie "pudrowości" z twarzy, przygotowanie buzi do nałożenia podkładu
    Wady:
    • Zapach - sztuczny, nieprzyjemny. Dosyć wysoka cena