Fixery i utrwalacze makijażu

Bielenda Make-up Academie, Magic Water Pink Baby Doll Skin Mgiełka 3 w 1

Nasi użytkownicy zostawili 92 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

crayola
    3 kwietnia 2025 o 13:14
    Bardzo lubię
    Bardzo lubię! Mgiełka, zgodnie z opisami producenta, ma przygotowywać skórę pod makijaż, utrwalać go i odświeżać w ciągu dnia. Za taką cenę nie spodziewałam się rewelacji, ale skubana daje sobie całkiem fajnie radę. Atomizer, w końcu jak na drogeryjne mgiełki, jest świetny - rozpyla mgiełkę, a nie deszcz, przez co bez obaw można go używać na makijaż. Zapach jest cudowny. Słodki, lekko kokosowy, dla mnie to zapach wakacji i ciepłych wieczorów. Nie jest bardzo intensywny, niestety nie utrzymuje się, ale zdecydowanie uprzyjemnia aplikację. Formuła produktu jest lekka, nie zostawia żadnej wyczuwalnej warstwy ani na skórze twarzy ani na skórze ciała. Fajnie nawilża i odświeża. Na spryskanej twarzy podkład przyjemniej się rozprowadza i nie wygląda sucho ani pudrowo. W łątwy sposób dostajemy glow na dzień dobry. Na wykonany makijaż spryskuję mgiełką z odległości i mam przepiękny, mocniejszy glow, idealne na wyjścia i na wieczór. Nie jest to żaden fixer i nie sprawi, że makijaż będzie trzymał się mur beton, ale daje piękne wykończenie i naturalny efekt. W ciągu dnia używam go do odświeżenia, bo przyznaję, że prócz wizualnych efektów stosowania mam frajdę z jego używania ze względu na zapach ;) Lubię też używać go na ciało, bo nic tak pięknie nie podkręca pierwszej opalenizny. Drobiny zatopione w mgiełce są na tyle subtelne, że nie dają tandetnego efektu. Produkt ładnie wyrównuje koloryt i dodaje zdrowego wyglądu skórze. Bardzo fajny produkt za gorsze. Polecam.
    Zalety:
    • świetny atomizer
    • zapach lata
    • piękny blask
    • tani
  • 17 marca 2025 o 13:01
    UWIELBIAM
    To jest jeden z tych produktów, które na pierwszy rzut oka wydają się trochę zbędnym gadżetem, ale jak już się je wypróbuje, to trudno się z nimi rozstać. Mgiełka ma robić trzy rzeczy – przygotowywać skórę pod makijaż, utrwalać go i odświeżać w ciągu dnia. Brzmi ambitnie, ale faktycznie daje radę. Przede wszystkim atomizer – superdelikatna chmurka, zero wielkich kropli, które mogłyby narobić plam na twarzy, więc już na starcie duży plus. Zapach? Przyjemny, lekko słodki, ale nie nachalny, raczej taka subtelna nutka, która znika po chwili. Formuła jest leciutka, nie obciąża skóry i nie zostawia żadnej lepkiej warstwy. Nałożona przed makijażem daje skórze dodatkowy poziom nawilżenia i sprawia, że podkład lepiej się rozprowadza, a spryskana na gotowy makijaż fajnie scala wszystkie warstwy, dzięki czemu twarz nie wygląda sucho ani pudrowo. Co do utrwalenia, to nie jest to typowy fixer, który sprawi, że make-up przetrwa upały i deszcz, ale na pewno przedłuża jego trwałość i dodaje takiego naturalnego, zdrowego glow. Świetnie sprawdza się też w ciągu dnia – jak skóra zaczyna wyglądać na zmęczoną i potrzebuje szybkiego odświeżenia, kilka psiknięć załatwia sprawę. Jeśli ktoś lubi wielofunkcyjne kosmetyki, które realnie coś robią, a nie tylko ładnie wyglądają na półce, to to jest bardzo fajna opcja.
  • 26 czerwca 2023 o 11:53
    Pięknie pachnie, delikatnie rozświetla i nawilża
    Bardzo przyjemny produkt, ja używałam go na makijaż, lub w dni bez makijażu do nawilżenia skóry. Po pierwsze pięknie pachnie, niczym perfumy. Po drugie delikatnie rozświetla, nie jest to jakiś intensywny efekt, bardziej subtelne rozwidlenie twarzy. Bardzo fajnie nawilża i jest idealne by wciągu dnia gdy jest gorąco właśnie sobie skórę odświeżyć.
    Ilia 9
    2 kwietnia 2023 o 18:45
    Naturalny efekt glow
    Mgiełki do utrwalania makijażu to jeden z produktów, które muszę mieć zawsze w kosmetyczce, ponieważ wtedy mam pewność, że wszystko wygląda dobrze. Mgielka od Bielendy jest bardzo ale to bardzo dobra i baaaardzo wydajna. Używałam jej codziennie przez kilka miesięcy i nadal mam pół butelki gdzie nie oszczędzałam jej podczas używania. Utrwala makijaż, scala go i co najważniejsze zdjemuje pudrowosc z twarzy oraz przedłuża trwałość makijażu. Drobinki dodatkowo rozświetlają skórę ale nie robia efektu dyskoteki, a dzienny elegancki glow. Stosowałam ją tylko do utrwalenia makijazu bo pod makijaż mam inne bazy, które muszę wykorzystać. Atomizer jest bardzo dobry, nie zacina się i daje przepiękna delikatna mgielke, która nie zepsuje nam makijażu i nie da kropel na twarzy, sama mgielka szybko się wchłania. Swietnie nadaje się do spryskania gąbeczki i dodatkowego punktowego utrwalenia makijażu. Zapach ma całkiem przyjemny, który szybko znika więc nie meczy. Ten produkt to hit, którego chociaż raz trzeba spróbować, gwarantuje nie zawiedziecie się. Zagości u mnie na dłużej.
  • 17 stycznia 2023 o 10:44
    Świetna
    Jestem zadowolona z tej mgiełki, pierwsze opakowanie dostałam na prezent i zdecydowanie trafiony prezent! Od tamtej pory używam jej bardzo często. Dobrze nawilża, poprawia koloryt cery, dość szybko się wchłania.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania, wystarcza na długi czas
    Wady: