Fixery i utrwalacze makijażu

E-Glamour.pl
Clarins Fix Make Up Brume Fixante 50 ml

• 21 kwietnia 2024 o 8:19
    Moje najnowsze odkrycie
    Nie wiem jakim cudem nie wpadłam wcześniej na ten produkt, jako makijażowa maniaczka, skoro jest na rynku od ładnych paru lat. W końcu lepiej późno niż wcale :) Utrwalająca mgiełka Clarinsa oczarowała mnie absolutnie! Bije na głowę wszystkie inne fixery, których dotąd próbowałam. Przede wszystkim to nie jest zwykły utrwalacz makijażu ale jego "upiększacz". Moja twarz po spryskaniu tą mgiełką wygląda jeszcze lepiej niż zaraz po skończeniu makijażu. Skóra jest wygładzona, napięta, z pięknym, delikatnym i nienachalnym glow. Co więcej ten efekt utrzymuje się przez wiele godzin. Makijaż jest nie tylko perfekcyjnie utrwalony ale dodatkowo "podkręcony". I do tego ten błędny, luksusowy, różany zapach! Po prostu uwielbiam ten produkt i nie wiem jak mogłam dotąd obejść się bez niego.
    Zalety:
    • Cudowny zapach
    • Daje dokładnie to co obiecuje producent a nawet więcej
    Wady:
    wha
    30 września 2016 o 14:07
    bardzo przyjemny & bardzo niewydajny
    Określiłabym ten kosmetyk mianem raczej subtelnego - lekko zwilża twarz, lekko odświeża, lekko przedłużając trwałość makijażu. Nie ma skutków ubocznych, ale w mojej ocenie jest raczej miłym dodatkiem do codziennego makijażu niż typem fiksera betonującego. Miałam wersję jeszcze w poprzedniej, podłużnej buteleczce. Takie opakowanie jest ładne i eleganckie, ale niestety dość ciężkie. Osobiście niechętnie wrzucam do torebki solidne, szklane flakony. Atomizer porównałabym do takiego, który znajdujemy przy perfumach: rozpyla delikatną chmurkę, która równomiernie otula buzię, zdecydowanie nie „oblewa”. Produkt w momencie aplikacji pięknie pachnie (kwiatowo - różanie - wyczuwalnie, ale nie męcząco), szybko wysycha na twarzy, nie pozostawia jakichś plam czy zacieków. W mojej ocenie efekt jest neutralny - nie ma żadnego zmatowienia ani rozświetlenia. Wolę aplikować takie mgiełki na wykończenie makijażu i takie użycie oceniam. Czy przedłużył trwałość mojego makijażu? Trochę. Podkład mniej się ścierał na nosie i przy nim - czyli tam, gdzie u mnie znika w pierwszej kolejności. Wydaje mi się też, że kosmetyki mniej „wędrowały” na palce czy np. telefon. Jednak i tak po paru godzinach strefa T wymagała poprawek - czyli tak, jak bez mgiełki. Nie wiem, czy to siła sugestii, czy tak może być naprawdę, ale miałam wrażenie, że mgiełka lepiej współpracowała z podkładem i pudrami tej samej marki (podkładem i mineralnym pudrem Skin Illusion oraz sypkim pudrem Multi Eclat). Wiadomo, że po fikserach mogą się zdarzyć niespodzianki, ale tutaj nic takiego nie miało miejsca. Nie miałam ani poczucia ściągnięcia skóry, ani też codzienne używanie nie spowodowało niedoskonałości. Dochodzimy tutaj do zdecydowanego minusa tego produktu, czyli jego wyjątkowo niskiej wydajności. Przy częstym stosowaniu (4-5x w tygodniu), bynajmniej nie przy oblewaniu się mgiełką w nadmiarze, ot, przy kilku psiknięciach, wystarczył mi na plus minus miesiąc. Pewnie dla wielu pań cena (zależnie od źródła 100-130 złotych) nie jest jakaś bardzo zaporowa, ale w podobnych pieniądzach można ustrzelić skuteczniejszy utrwalacz, który wystarczy na miesiące, nie dni (MUFE Mist & Fix - patrzę na ciebie;)). Czy polecam? Owszem. Myślę, że taki subtelny i elegancki kosmetyk przypadnie do gustu wielu Wizażankom, zwłaszcza tym nie noszącym ciężkiego makijażu i szukającym produktu wykańczającego codzienny rytuał, a niekoniecznie utrwalającego na mur-beton. Spryskanie twarzy tym różanym eliksirem to naprawdę czysta przyjemność :) Weźcie jednak pod uwagę, że ubywa go w mgnieniu oka!
  • 16 stycznia 2015 o 11:22
    Lipa...
    Niestety u mnie się nie sprawdził...głównie ze względu na to,że zostawiał dziwnie świecącą się warstwe. Co z tego,że się przypudrowałam jak po uzyciu tego utrwalacza od nowa zaczynałam się świecić. Mam cere mieszaną więc może dla cer suchych będzie ok. Jeżeli chodzi o samo utrwalenie makijażu nie zauważyłam żeby coś pomógł. Używam tego produktu od: nie uzywam Ilość zużytych opakowań: 1 niezużyte
  • 10 maja 2014 o 23:27
    dobry utrwalacz
    solidny utrwalacz, przy zakupie drogich kosmetyków sugeruje się przeważnie opiniami z kwc więc tak też było tym razem .Utrwalacz pięknie pachnie ,raczej minusem jest słaba wydajność-używam okazjonalnie a już mi ubyło 1/4 opakowania .Pięknie pachnie no i oczywiście przedluża trwałośc do 12 h spokojnie. Jedyne co mi się średnio podoba to ,że jestem posiadaczką cery mieszanej i raczej staram się matowić cerę a utrwalacz ją delikatnie rozświetla;) Używam tego produktu od: od roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    jokke
    31 października 2013 o 21:35
    G E N I A L N Y !
    Używam wielu produktów z kolorówki Clarinsa, ale jakoś do tej pory nie zwróciłam uwagi na Fix. Kupiłam go dzieki Wam, moje drogie Wizażanki. Produkt jest po prostu genialny. Używam go na codzień, aby nie musieć myśleć o makijażu bedąc w pracy. Psikam na twarz (2-3 psiknięcia) po nałożeniu podkładu i pudru... i nie muszę się pudrować do bardzo późnego popołudnia! Oprócz tego twarz wydaje się gładsza, nawet w dotyku. Nie można oczywiście się spodziewać, że makijaż bedzie cały dzień dokładnie taki jak tuż po nałożeniu, ale w moim przypadku różnica w wytrzymałości jest spektatularna. Dodatkowa zaleta to piękny zapach. Polecam!!! Używam tego produktu od: 3 tygodnie Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie