Fixery i utrwalacze makijażu

Golden Rose Make Up Fixing Spray Spray utrwalający makijaż

84 hity!

Golden Rose Make Up Fixing Spray Spray Utrwalający Makijaż 120ml
Golden Rose Make Up Fixing Spray Mgiełka utrwalająca

Nasi użytkownicy zostawili 381 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 24 listopada 2025 o 9:38
    utrwala na mur beton!!
    Używałam tego sprayu w czasie, gdy moja cera przechodziła przez prawdziwą burzę hormonów i zmieniła się z suchej w mieszano‑kapryśną. Produkt świetnie pomagał w utrzymaniu makijażu, szczególnie na nosie, gdzie wcześniej podkład praktycznie się nie trzymał i szybko spływał. Spray mocno utrwala makijaż i delikatnie ściąga skórę, dlatego nie polecałabym go cerom suchym, które potrzebują większego nawilżenia. Dla cer mieszanych i tłustych sprawdza się fantastycznie – makijaż pozostaje w nienaruszonym stanie przez cały dzień. Teraz, gdy moja cera się wyregulowała jest dla mnie zdecydowanie zbyt mocny, więc nie mam potrzeby do niego wracać, ale gdy znowu będzie jakiś epizod w moim życiu, że będę potrzebować utrwalenia, pewnie sięgnę po tą sprawdzoną i niedrogą propozycję.
  • 16 sierpnia 2025 o 22:31
    Przyjemna w stosowaniu
    Spray utrwalający makijaż jest wydajny, ma atomizer który znacznie ułatwia pracę i psikanie. Ma delikatny zapach który nie odpycha. Fajny jest bo makijaż trochę dłużej się utrzymuje ale nie jest to efekt wow. Cena trochę zawyżona. Ale daje na plus.
  • 12 sierpnia 2025 o 19:12
    Jest ok
    Jest to moja druga mgiełka utrwalająca makijaż, nie mam więc zbyt dużego porównania. Wybrałam ją ze względu na skład i brak w nim alkoholu. Mgiełka zamknięta jest w butelce wykonanej z fioletowego plastiku. Samo opakowanie niestety jest kiepskie, mało estetyczne i niskiej jakości, a zakrętka zbyt luźna i spada z butelki. Atomizer działa natomiast bardzo dobrze i rzeczywiście daje delikatną mgiełkę, nie ma tutaj żadnego pryskania kroplami, przeciekania itp. Mgiełka ma różany zapach, w mojej opinii ładny. Czuć go tylko podczas aplikacji. Mgiełki używam na makijaż, czasami codziennie, czasami co kilka dni. Nie spowodowała u mnie żadnych problemów z zapychaniem czy wysuszaniem, co bardzo mnie cieszy. Jeśli chodzi o jej najważniejsze działanie, czyli utrwalanie makijażu, to jest tak sobie. Czasami mam wrażenie, że makijaż faktycznie lepiej się trzyma, a czasami że po chwili znika. Generalnie na wyjścia sprawdza się dobrze, czyli wtedy, kiedy używam też bazy, większej ilości podkładu i dużo pudru. Wtedy makijaż rzeczywiście trzyma się długie godziny. Na co dzień jednak, kiedy rezygnuję z bazy, a podkładu i pudru jest dużo mniej, bywa już różnie. Na plus fakt, że bardzo fajnie zdejmuje efekt pudrowości z twarzy. Podsumowując, jest ok i raczej do niej wrócę. Jest naprawdę bardzo wydajna, a jej cena jest niska. Minusem jest natomiast dostępność, niestety nie można jej kupić w najpopularniejszych drogeriach. Polecam przetestować na sobie, szczególnie na początek przygody z utrwalaczem makijażu.
    Zalety:
    • Niska cena.
    • Bardzo wysoka wydajność.
    • Dobrze działający atomizer.
    • Nie zapycha.
    • Nie wysusza.
    • Brak alkoholu w składzie.
    • Dobrze zdejmuje efekt pudrowości z twarzy.
    • Ładny zapach.
    • Dobre utrwalenie makijażu wyjściowego, takiego cięższego, z bazą i dużą ilością pudru.
    Wady:
    • Kiepskie opakowanie, mało estetyczne i słabej jakości.
    • Na co dzień, gdy nie używam bazy, a podkładu mniej niż na wyjścia, to słabo utrwala.
    • Słaba dostępność.
  • 14 maja 2025 o 13:44
    Moja codzienna mgiełka utrwalająca
    Właśnie zrobiłam ostatnie psiknięcie tym fixerem na twarz i to idealny moment, żeby podzielić się opinią. Jestem zadowolona – spray nie przedłuża jakoś mocno trwałości kremu BB czy podkładu, ale świetnie scala makijaż i usuwa nieprzyjemne uczucie pudrowości. Już na stałe włączyłam go do mojego makijażowego rytuału. Zalety, które zauważyłam: • Lekka konsystencja, która nie obciąża skóry • Nie wysusza, nawet przy codziennym stosowaniu • Bardzo wydajny – jedno opakowanie starczyło mi na ponad rok • Ładna, drobna mgiełka – nie „pluje” jak wiele innych fixerów • Delikatny, przyjemny zapach • Estetyczne opakowanie Teraz testuję fixer z Claresy i od razu widzę różnicę – niestety pompka tam pluje i nie rozprowadza mgiełki tak równo jak Golden Rose. Mgiełka zawiera między innymi: Methylpropanediol, Pentylene Glycol – nawilżające i wygładzające składniki PVP – tworzy delikatną warstwę utrwalającą makijaż Biosaccharide Gum-1 – składnik łagodzący i nawilżający, często spotykany w pielęgnacji Podsumowując – to bardzo fajny produkt do codziennego użytku. Nie robi rewolucji, ale spełnia swoje zadanie i sprawia, że makijaż wygląda lepiej i naturalniej. Jeśli szukacie lekkiego, odświeżającego sprayu, który ładnie wykończy makijaż – Golden Rose jak najbardziej warto wypróbować.
    Zalety:
    • łatwa aplikacja
    • lekka konsystencja
    • nie wysusza
    • ładna mgiełka, nie pluje
    • przyjemny zapach
    • ładne opakowanie
    • wydajność (ok. 12 miesięcy)
    • dobrze scala makijaż
    • usuwa uczucie pudrowości
    Wady:
    • mogłaby utrwalać makijaż mocniej i na dłużej
  • 28 marca 2025 o 17:32
    Mój faworyt
    Robi wszystko, co powinien robić - ściąga pudrowość, scala makijaż i solidnie utrwala. Nie pozbywa się jednak matu zupełnie i nie daje efektu świecenia się. Mój idealny setting spray na codzień i na większe wyjścia