Szampony do włosów

Dr. Duda Szampon uzdrowiskowy mineralny z biosiarką SPA (nowa wersja)

Wert123
    19 lutego 2025 o 12:47
    Ooo tak
    Ten szampon jest fantastyczny. Kupiłam go ze względu na skład. Jeżeli jakiś szampon Was uczula i swędzi po nim głowa, to wybierzcie ten. Włosy po nim są miękkie i takie ,,zadbanedne". Wadą tego szamponu jest jego wydajność i małe opakowanie ale można go użyć tylko do drugiego mycia. Bardzo polecam.
  • 23 marca 2024 o 17:34
    i tak i nie, trudno ocenić
    Moje włosy są falowane, wymagające i rozjaśniane. Na długości są znacznie bardziej wymagające niż przy samej ich nasadzie gdzie są zdrowe z powodu odrostu. Szata graficzna ani opakowanie nie porywa, ot zwykła butelka z plastikowym zamknięciem. Szampon jest przezroczysty, bardzo wodnisty, dość dobrze się pieni, jednak mimo wszystko trzeba go trochę zużyć zanim zacznie się pienić co czyni go bardzo ale to bardzo mało wydajnym. Nie czułam żadnego zapachu podczas stosowania, nie wiem czy jakiś ma . Szampon należy do kategorii tych mocnych szamponów. Ślicznie doczyszcza włosy, są one po użyciu sypkie, bardzo mocno błyszczące i co ważne nie są poplątane. Jednak kompletny brak wydajności sprawia, że nie wiem czy do niego ponownie powrócę,
    Ariessa
    18 listopada 2023 o 0:29
    Bardzo interesujący z kiepską wydajnością
    Do zakupu tego szamponu skłoniła mnie jego nietuzinkowość, nigdy wcześniej nie widziałam takiego z wodą siarczkową i solą. Do tego olejki eteryczne z lawendy i rozmarynu, trudno się nie skusić. Zasadniczo, nie żałuję. Prosta graficznie butelka zawiera przezroczysty żel o cudownym, lawendowym zapachu, co bardzo umila czynność mycia. Samo opakowanie otwiera się dość ciężko. Jeśli chodzi o substancje myjące szampon uzdrowiskowy mineralny z biosiarką zawiera sodium laureth sulfate (sles), ale pomimo tego pieni się raczej słabo. Szoruję skórę głowy i włosy dwukrotnie i dopiero za drugim podejściem szampon wytwarzał odpowiednią ilość pianki. Oczywiście niekorzystnie przekłada się to na wydajność. To spory minus, ale na dobrą sprawę jedyny. Działanie oceniam zdecydowanie pozytywnie. Skóra głowy porządnie oczyszczona, włosy sypkie i błyszczące. Producent obiecuje odżywienie włosów, wzmocnienie cebulek i działanie przeciwłojotokowe. Trudno mi się wypowiedzieć na temat wzmocnienia kosmyków, ponieważ jedna niewielka butelka to zbyt mało, aby zauważyć zmiany, ale moja tłusta skóra głowy polubiła się z tym szamponem, miałam wrażenie, że włosy dłużej wyglądają świeżo. Słaba dostępność produktów marki Dr Duda i niska wydajność trochę psują zabawę, ale uważam, że warto dać szansę szamponowi rodem z uzdrowiska.
    Zalety:
    • Interesujący, niecodzienny skład
    • Piękny zapach
    • Włosy dłużej utrzymują świeżość
    Wady:
    • Słabo się pieni, jest mało wydajny
  • 13 lutego 2022 o 12:03
    Bardzo dobry produkt
    Wydaje mi się, że recenzje tego szamponu są krzywdzące. Szampon nie jest bardzo pieniący i jest to jego zaleta (im bardziej pieniący i 'wydajny', tym większa ilość składników uczulających). Na opakowaniu jest napisane, że szampon trzeba po nałożeniu potrzymać kilka minut na włosach. Stosując się do tych wskazówek efekt jest fantastyczny. Włosy są oczyszczone, pachnące i świeże. Dla mnie dodatkowym plusem jest, że szampon mnie nie podrażnia - co tylko pokazuje jakie znaczenie ma krótka lista składników.
    • oczyszczanie
    • efekt końcowy
    • nie podrażnia
    Wady:
  • 14 listopada 2020 o 20:22
    Dla mnie bomba
    Dla mnie bomba. Ślicznie pachnie - jak szampony dla dzieci Johnson Baby! Włosy mam po nim gładkie i miękkie (mam włosy średnioporowate). Pieni się OK, znam gorsze szampony. Skład jest krótki: woda mineralna siarczkowa, SLS, sól, gliceryna, sodium benzoate, olejek rozmarynowy, olejek lawendowy, kwas mlekowy.
    Zalety:
    • zapach,
    • wygładza włosy,
    • Pudełko HDPE, zatem potencjalnie pójdzie do recyklingu