Kremy uniwersalne

Garnier Czysta Skóra Kontra Trądzik, Korygujący krem matujący

tiruru
    4 października 2020 o 23:00
    Ok
    Kem używałam podczas czasów nastoletnich kiedy miałam problemy z niedoskonałościami. Działanie kremu jak najbardziej na plus. Byłam bardzo zadowolona z działania kremu, bo matował na długo. Dobrze się na niego nakładało krem. Krem też dobrze się wchłania. Opakowanie tubka, z którego dobrze wydobywało się krem i do samego końca go wykorzystałam. Zapach takiego "domestosu", ale mi to osobiście nie przeszkadzało, bo działał i były efekty. Sam krem wydajny, pomimo, że opakowanie jest małe. Ja polecam. 4/5
    Zalety:
    • działanie
    • szybkie wchłanianie
  • 3 września 2020 o 9:31
    Stara wersja tego czegoś zrobiła mi duzo krzywdy.
    Kiedy jeszcze nie wiedziałam nic o składach używałam kremu Garnier z kwasem salicylowym. W składzie alkohol, kwas, nie mogło się to skończyć dobrze. Dał mi bolące czerwone głębokie pryszcze. Skóra trądzikowa nie jest ze stali, ze można w nią pakować takie mocne składniki bez konsekwencji, a na pewno nie można czegoś takiego stosować codziennie. Nie polecam. Widzę, że tutaj też kwas i alkohol denaturat :)
    Zalety:
    • nie ma
    Wady:
    • skład
    • działanie
  • 12 kwietnia 2020 o 18:01
    Lubię go bo on nie lubi niedoskonałości
    Tego kremu nie używam na całą twarz, mam cerę tłustą, ale nie trądzikową. Fajnie matuje, ale to nie tylko. Zdarza się, że na mojej twarzy zawita niechciany przyjaciel. Wtedy używam go punktowo. Daję grubą warstwę na to, co chcę aby znikło, przeważnie jest to okropny wielki pryszcz jakby mi kto guza nabił. I czekam aż się wchłonie. Swędzi ale muszę to przeżyć, a na drugi dzień jest już wiele wiele mniejszy.
  • 2 listopada 2019 o 23:00
    Matuje nie powodując przesuszenia
    Krem znajduje się w poręcznym podłużnym opakowaniu zakończonym dziubkiem dzięki czemu łatwo wydobyć odpowiednią ilość produktu. Konsystencja lekka , która dobrze się rozprowadza i szybko wchłania . Nie pozostawia lepkiej warstwy co mi osobiście bardzo odpowiada . Dobrze matuje skórę . Mimo matowienia jednak nie przesusza skóry za co duży plus . Zapach mi osobiście nie bardzo odpowiada jest taki cytrusowo-alkoholowy . Krem pozostawia skórę gładką a niedoskonałości są zmniejszone .
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • Brak lepkości
    • Matowienie
    • Nie wysusza
    • Zmniejszenie niedoskonałości
    Wady:
  • 18 października 2019 o 10:45
    Może być
    Krem nawet jest fajny, mam tłustą skórę a on naprawdę fajnie matowi skórę nie czuć tłustej warstwy. Nie wysusza skóry, jest gładka ale niestety nie widzę poprawy z niedoskonałościami, są strasznie uparte. Aplikacja jest bardzo wygodna, a opakowanie jest wydajne.