Kremy uniwersalne

Uriage Hyseac 3-Regul, Soin Global Krem do twarzy

Uriage Hyseac 3-Regul Krem do twarzy 40 ml

• 5 czerwca 2024 o 21:35
    Dobry
    Dobry krem do mojej mieszanej cery. Nie wysusza jej ale też nie tworzy się na twarzy taka tłusta warstwa. Wchłania się do zera, praktycznie go nie widać na skórze. Dla mnie bezzapachowy
    KardiaM
    15 listopada 2022 o 9:19
    Koi podrażnienia, daje efekt wygładzonej skóry
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Przy okazji innych zakupów otrzymałam próbkę tego kremu, dlatego nie będę oceniać opakowania i wydajności. Pierwsze, co od razu zwróciło moją uwagę podczas użytkowania produktu to jego przepiękny zapach. Krem ma odpowiednią konsystencję (nie rozlewa się i łatwo rozprowadza) i barwę białą, ale po nałożeniu nie bieli skóry i staje się transparentny. Przypuszczam, że dzięki konsystencji może to być wydajny kosmetyk. Stosowałam go na noc, ponieważ na dzień stawiam na kremy z wysokim filtrem. Ładnie się wchłonął, pozostawił skórę nawilżoną, wygładzoną, a niedoskonałości i podrażnienia szybciej się zagoiły. Należy jednak uważać z ilością, bo ma tendencję do "rolowania się", co jest istotne zwłaszcza, jeśli ktoś zdecyduje się go stosować pod makijaż. Nie spowodował u mnie uczulenia i nie podrażnił skóry. Ze swojej strony polecam i poważnie się zastanowię nad zakupem pełnowymiarowego opakowania :)
  • 13 października 2021 o 19:02
    Mat przez cały dzień!
    Kupiłam ten krem na dużej promocji w Superpharm za około 20 zł więc się opłaciło go kupić i wypróbować. To jest mój pierwszy kosmetyk tej marki więc byłam ciekawa efektów. Kremik znajduje się w małej tubeczce którą można spokojnie zabrać ze sobą wszędzie do kosmetyczki czy torebki, do pracy czy na wakacje. Krem jest zabezpieczony sreberkiem pod zakrętką co jest bardzo fajnym pomysłem zapobiegającym testowaniem tego kremu w sklepie i w konsekwencji kupienie zamiast całej tubki tylko połowy. Krem ma gęstą białą konsystencję która bardzo szybciutko się wchłania. Nie jest on ciężki co jest bardzo ważne dla osób które borykają się z niedoskonałościami niestety też znajduję się w tym gronie od dłuższego czasu. Skóra po nim staje się mięciutka i gładziutka w dotyku, kaszka na czole i policzkach praktycznie znika bez śladu. Co dla mnie najważniejsze w matowych kremach to to aby efekt matu utrzymywał się przez cały dzień a nie tylko rano a potem skóra świeci się jak choinka i właśnie w przypadku tego kremu tak jest cały dzień ma się piękną i gładką skórę. Co też bardzo ważne to fakt że ten krem nie wysusza skóry ani jej nie zapycha. Przy dłuższym stosowaniu tego kremu powstaje troszkę mniej niespodzianek typu zaskórników, wągrów co jest zdecydowanie na plus. Na pewno jest to bardzo fajny kremik szczególnie dla osób którym zależy na matowym efekcie i gładkiej skórze przez cały dzień warto go wypróbować szczególnie jak jest w promocji :)
    Zalety:
    • efekt mat przez cały dzień
    • szybko się wchłania
    • nie zapycha
    • nie podrażnia
    • nie wysusza
    • cena w promocji
    • przy dłuższym stosowaniu mniej niespodzianek
  • 17 lutego 2021 o 10:30
    Bardzo dobry produkt
    Mam skórę mieszaną (bardziej tłustą latem i skłonność do suchej zimą), także jestem alergikiem i w związku z tym moja skóra jest również wrażliwa. Ten krem używam już od pary tygodni. Obietnicy producenta nie zawsze pokrywają się z rzeczywistością, ale w przypadku tego kremu akurat są prawdą. Rzeczywiście zauważyłam, że liczba zaskórników się zmniejszyła oraz są tak jakby "miększe". Najważniejsze natomiast jest to, że krem pomaga regulować nadwyżkę sebum. Czoło i nos pozostają matowe przez cały dzień, natomiast skóra nie jest przesuszona. Jedynie co muszę dopowiedzieć, używam tej kuracji pomiędzy dwoma warstwami nawilżającymi. Mam skórę wrażliwą, więc jest to dla mnie standardowa praktyka w przypadku kuracji z aktywnymi składnikami (takimi jak AHA/BHA). Czyli 1. warstwa jest nawilżającym żelem aloesowym, 2. - Uriage, 3. lekki krem nawilżający (obecnie Iwostin). Wywołuje lekkie pieczenie, ale trwa nie dłużej niż 5-10 min. Moim zdaniem nie jest to wadą ze względu na składniki aktywne.
    Zalety:
    • spełnia obietnicy
    • reguluje nadwyżkę sebum
    • wydajny (używam już kilka tygodnie i nadal jestem na pierwszym opakowaniu)
    • neutralny zapach
    Wady:
    • dla mnie nie ma
    kiinii
    8 stycznia 2021 o 17:41
    Dobry krem
    Używam produktu od ponad roku i cera się do niego szybko przyzwyczaiła. W. tym momencie nastąpił koniec efektu WOW, a szkoda bo krem jest skuteczny i często można go kupić na promocji w Superpharm. Na początku używałam go codziennie rano i wieczorem, na początku było widoczne działanie oraz lekkie zmatowienie skóry, jednak skóra się przyzwyczaiła i skuteczność się trochę zmniejszyła a co najgorsze krem pozostawiał tłusty film na skórze i twarz się świeciła. Obecnie używam go raz w tygodniu jak potrzebuję dobrze nawilżyć skórę po stosowaniu kosmetyków z kwasami :)
    Zalety:
    • bardzo dobrze nawilża,
    • cena,
    • wydajność,
    • skuteczność,
    Wady:
    • skóra się przyzwyczaja do produktu przez co skuteczność się zmniejsza,
    • używany codziennie pozostawia tłusty film na skórze ( przy rzadkim stosowaniu się tak nie dzieje),
    • roluje się,
    • nie nadaje się pod makijaż