Dezodoranty i antyperspiranty

Adidas Adipure, Dezodorant roll- on dla kobiet

• 19 lipca 2020 o 3:37
    Nie działa
    Nie spełnia swojego podstawowego działania - nie chroni przed nadmiernym poceniem. Dodatkowo długo wysycha, nieprzyjemnie się klei. Plusem jest to, że nie zostawia białych plam. Ma też całkiem przyjemny, neutralny zapach. Nie wrócę do niego więcej.
    Zalety:
    Wady:
    • nie chroni przed nadmiernym poceniem
    • długo wysycha
    • lepi się
  • 5 marca 2020 o 18:14
    nieskuteczny
    Kupiłam ten dezodorant żeby nie męczyć delikatnej skóry pod pachami mocnymi antyperspirantami, które często podrażniają mi skórę, a poza tym uznałam, że w okresie zimy nie jest mi potrzebna mocna ochrona. W tym dezodorancie najbardziej spodobało mi się opakowanie, które dobrze leży w dłoni. Produkt ma przyjemny, nie męczący zapach, który nie kłóci się z perfumami. Jest delikatny dla wrażliwej skóry pod pachami, nie wywołuje podrażnień nawet po depilacji. Niestety produkt bardzo długo wysycha, przy zbyt szybkim nałożeniu ubrania możemy narazić się na plamy pod pachami. Najgorsze jest to, że dezodorant w ogóle nie maskuje zapachu potu. Już po paru godzinach od aplikacji czułam się niezbyt świeżo i niekomfortowo. Dodam, że nie jestem zbyt obficie pocącą się osobą, ani nie podejmowałam żadnej intensywnej aktywności kiedy używałam tego produktu, który okazał się w najwyższym stopniu nieskuteczny. Produkt ma standardową wydajność, niestety okazał się bublem. Nie ratuje go w moich oczach podobno przyjazny skład, ponieważ nie spełnia swego podstawowego zadania.
    • skład
    Wady:
    • nie maskuje zapachu potu
    • długo się wchłania
    • powoduje dyskomfort
    94mag
    23 lutego 2020 o 10:38
    nie polecam
    Producent zapewnia, że jest to antyperspirant zapewniający ochronę 24h, jest delikatny dla skóry i nie zawiera alkoholu. Ma dość kremowy, słodki zapach. Jest wydajny, ale czy warto tak naprawdę go używać? U mnie się nie sprawdził. W rzeczywistości obietnice producenta nie zdały egzaminu. Przede wszystkim po zastosowaniu produktu na skórze pozostaje lepka warstwa gdyż sam produkt długo się wchłania. Ponadto nie zapewnia długotrwałej ochrony przed potem. Po pewnym czasie od zastosowania wchodzi w reakcje z potem tworząc nieprzyjemny zapach. Nie polecam.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    Wady:
    • długo się wchłania
    • nie chroni przed potem
    • po zmieszaniu z potem tworzy się brzydki zapach
  • 22 listopada 2017 o 12:56
    Niezbyt skuteczny nawet dla "nie - sportowca"....
    Dezodorant ma przyjemny kremowo-pudrowy, nie nachalny zapach, który jest na tyle neutralny, że można go łączyć z dowolnymi perfumami. Nie pozostawia śladów na czarnych ubraniach. Jest delikatny, nie podrażnia wrażliwej skóry pod pachami. Niestety skuteczność chronienia przed potem oceniam na poniżej przeciętnej. Jestem osobą, która ogólnie poci się raczej mało i wiele antyperspirantów sobie spokojnie radziło, nawet tych z dolnej półki. Niestety po ledwie kilku godzinach od użycia Adidas Adipure (bez uprawiania sportu, bez dużego wysiłku fizycznego, w zimniejszy dzień) miałam mokre pachy. Cena za to wysoka jak na taką "skuteczność" działania. Mierny, bierny (nie zapezpiecza przed potem), ale wierny ( nie robi krzywdy, nie podrażnia, przyjemny zapach).
  • 16 listopada 2017 o 12:22
    ma wady
    Wydajny o dość przyjemnym pudrowym zapachu. Zapach nie koliduje z perfumami. Nie podrażnia i nie uczula mojej skóry. Wysycha niby szybko ale w ciągu dnia zdarzają mi się malutkie mokre plamy pod ubraniami i nie jest to pod tylko tak jakby ten antyperspirant jednak nie do końca sie wchłaniał. Nie robi białych plam. Jednak ma wady i raczej do niego nie wróce
    Zalety:
    Wady:
    • nie wchłania sie do konca