Wody toaletowe damskie

Christian Dior Poison Girl EDT

• 1 grudnia 2023 o 17:50
    Cudowne
    Jest to bardzo słodki zapach. Czuć tutaj głownie migdały połączone z różą i przełamane kwaskowością cytryny i pomarańczy. Połączenie daje przyjemne olfaktoryczne doznania. Zapach jest otulający i rozgrzewający, przez co najlepiej wybrzmiewa w chłodne dni. W zimie na mnie pachnie najładniej. Ma świetną trwałość oraz projekcję. Są dość uniwersalne, w mojej opinii nadają się zarówno na dzień jak i na okazje wieczorowe.
    • flakon
  • 10 lutego 2022 o 23:36
    Piękne
    Kolejna perełka z mojej kolekcji. Te perfumy są fantastyczne. Dziewczęce, delikatne, seksowne, subtelne, niedrażniące. Zapach, orientalny kwiatowy, na początku kusi soczystą pomarańczą otuloną wenezuelskim bobem tonka by na koniec rozpiescic zmysły róża grasse. ???? Trwałe i tajemnicze. ✨???? Dla mnie idealne.
    morelle
    10 stycznia 2021 o 13:26
    Pomarańczowe wiśnie
    Ta wersja "trucizn" nie powinna być w moim guście, bo lubię nie słodkie lecz słodkawe zapachy. A tymczasem przepadłam i jestem właścicielką 100 ml flakonu. Ja czuję w otwarciu nie pomarańczę, lecz wiśnię, może za sprawą dodatku migdałów. A może to moje ph, które pięknie wybija wiśniowe akordy? Ten zapach nie jest mdląco słodki. Na szczęście nie czuję w nim ani wszędobylskiego karmelu, ani waty cukrowej. Jest owocowo i migdałowo, bardzo przytulnie i intymnie. Te perfumy nie mają zabójczych parametrów, nie grzeszą wielką trwałością ale ich używanie jest tak przyjemne, że wybacza się tę wadę. Można ich używać zimą, wiosną, a nawet chłodniejszym latem. są niezobowiązujące. A przy tym, wbrew nutom, potrafią być nawet dość eleganckie. Odpowiada za to wytworny migdał, w niczym nie przypominający tego z olejku do ciasta. Odkąd wycofano mój ukochany Angel Innocent (markę należałoby za to wytarzać w smole i popiele), wciąż szukam idealnego migdała. Jego całkiem sporą namiastkę znalazłam w Dior Poison.
    Zalety:
    • 1. Finezyjne połączenie owoców z migdałem
    • 2. Intymność zapachu, który łatwo poprawia nastrój
    • 3. Śliczny flakonik, który jest przezroczysty, ale widać w nim delikatnie wiśniową zawartość.
    Wady:
    • Niewystarczająca trwałość.
    khy
    25 grudnia 2020 o 15:26
    Drapiezna konfiturka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Drapiezna konfiturka przelamana zapachem gorzkiej pomaranczy. Jest zarowno dziewczeca, jak i seksowna (zbiera mase komplementow, szczegolnie od mezczyzn). Nosi sie Poison Girl EDT naprawde przyjemnie, chociaz wolalabym, zeby byla trwalsza - a tak szybko przechodzi w faze delikatnego, zmyslowego obloczku i tak sobie trwa na mojej skorze az do wieczora. Ogolnie polecam i pewnie sprawie sie sobie w koncu jakas niewielka pojemnosc ;-).
    Kaisja
    9 listopada 2020 o 23:21
    Karmelowo rozkoszne
    W mroczne dni, rozpoczynające się atmosferycznymi niedogodnościami, lub wówczas, gdy niezbędne jest wykrzesanie z siebie pozorów sex appealu, sięgam po migdałowo-zmysłową wodę perfumowaną "Poison Girl" Diora, która - choć cudna - w ciepłe dni mogłaby swą upojną mocą spłaszczyć zarówno użytkowniczkę, jak i jej otoczenie. Do letnich, ulubionych stylizacji we wzory czerwonych i różowych kwiatów, potrzebowałam zatem równie zmysłowych, aczkolwiek nie aż tak "purpurowych" perfum, i - również "Poison Girl", jednak w lżejszej wersji wody toaletowej - o naprawdę różowej barwie - okazała się idealna. Ingrediencje w tej wodzie toaletowej są w zasadzie te same, co w perfumowanej, ale w znacznie niższych stężeniach, co wywołuje - przynajmniej na mojej skórze - zaskakująco odmienny efekt. "Ciemniejsza" woda perfumowana najpierw pachnie różą i pomarańczami, przechodząc płynnie w oszałamiająco migdałową woń, a woda toaletowa - jak bukiet kwiatów unurzany w delikatnym, i ani trochę nie mdlącym, rozkosznym karmelu. Słodko, uwodzicielsko, równie zmysłowo i seksownie, a znacznie lżej, delikatniej i bliskoskórniej, niż EDP, za to równie elegancko i trwale, a co się z tym wiąże - równie wydajnie, bo obie wody wymagają jedynie oszczędnej aplikacji, dla uzyskania już wyraźnego, upojnego efektu. Wdzięczne, subtelne i ultrakobiece perfumy w sam raz do płomiennie kwiecistych sukienek na słoneczne dni. Moje...
    Zalety:
    • całokształt kompozycji,
    • karmelowa nuta - upojnie słodka, ale nie mdląca,
    • świeżość,
    • lekkość,
    • zmysłowość,
    • elegancja,
    • świetna projekcja,
    • trwałość - niezwykła, przy subtelności zapachu
    Wady:
    • cena - obłędna, jak zwykle u Diora, choć sporo niższa, niż w przypadku Poison Girl EDP, a co warte podkreślenia - obie wody dzięki wspaniałej projekcji, są równie trwałe i wydajne, co wysoką cenę nieco neutralizuje