Szampony do włosów

Amazon Keratin Satin Smooth, Szampon po zabiegu keratynowym

• 29 maja 2021 o 10:55
    po zabiegu keratynowym idealny
    nic tak nie wygładza dodatkowo po zabiegu keratynowym jak szampon keratin smooth. Zawsze jak umyję nim włosy czuję się, jakbym po prostu wyszła od fryzjera - efekty przedłużają się i włosy są lśniące i gładkie. Bez efektu "przyklapania" do skóry.
    • efekt lekkości
    • wygładzenie
    Wady:
    • cena, ale w proporcji do wydajności dajemy radę
  • 22 czerwca 2020 o 12:05
    Wydłuża efekt
    Szampon Amazon Keratin to świetny sposób na wydłużenie efektu po keratynowym prostowaniu, jednak najlepsze efekty daje razem z odżywką, moim zdaniem bez sensu jest używanie tylko samego szamponu; fakt, ładnie wygładza włosy i nie obciąża ich ale zawsze po umyciu włosów tylko szamponen czegoś mi brakowało. Potwierdzam, ze przy regularnym stosowaniu szamponu, wlosy są znacznie dłużej gładkie i proste, minusem dla mnie jest maly format i cena, jako, ze wlosy myje co 2 dzień, starcza na naprawde niewiele. Niestety jak dla mnie tez mało się pieni przez co musze nakładać go wiecej bo mam wrażenie, że nie domyje włosów. Podsumowując jest to dobry kosmetyk po keratynowym prostowaniu jednak mało wydajny
    • Wygładza
    • Wydłuża działanie po keratynowym prostowaniu
    • Słabo się pieni
    • Mało wydajny
  • 3 marca 2019 o 17:46
    Uwielbiam :D
    Szampon jest doskonałą decyzją po zabiegu keratynowego prostowania. Efekt utrzymuje się conajmniej dwa razy dłużej niż po użyciu zwykłego szamponu. Cena jest wysoka jednak patrząc na cenę zabiegu bardzo się to opłaca. Włosy są dociążone i gładkie, a keratyna się tak nie wypłukuje.
  • 1 marca 2019 o 9:13
    Amazon keratin
    Z szamponu korzystam po zabiegu keratynowego prostowania, ponieważ tak jak obiecuje producent przedłuża trwałość zabiegu keratynowego. Szampon jest bardzo drogi, u swojej fryzjerki płacę za niego cenę hurtową 60 zł, natomiast w sklepie prawie 80 zł. Znacznie przedłuża trwałość zabiegu. Włosy są po nim delikatne, sypkie i dociążone. Ma bardzo dobre działanie na włosy. Minusem jest cena, mała pojemność produktu. Szampon słabo się pieni, ja go rozcieńczam z wodą i dopiero aplikuje. Czasem myje włosy zwykłym szamponem, ponieważ mam wrażenie, że ten ich nie domywa a moje włosy często się przetłuszczają. Polecam po zabiegu, nie ma lepszego. Tym bardziej, że jak wyda się te 300 zł na zabieg, to fajnie cieszyć się nim dłużej :) W komentarzu wstawiam aktualne zdjęcie produktu.
    Zalety:
    • przedłuża trwałość zabiegu
    • ładnie pachnie
    • mimo małej pojemności jest ekonomiczny
    • włosy są gładkie, lśniące, dociążone
    Wady:
    • słabo się pieni
    • mała pojemność
    • wysoka cena
    • włosy się szybciej przetłuszczają
  • 1 listopada 2018 o 10:22
    Szampon po keratynowym prostowaniu włosów
    Tak jak obiecuje producent, włosy po zastosowaniu tego szamponu są błyszczące i miękkie. Nawet kiedy parę razy nie użyłam po nim odżywki, włosy w dalszym ciągu dawały się łatwo rozczesać i były gładkie. Szampon jest delikatny dla włosów, ma za zadanie przedłużyć działanie zabiegu keratynowego. Jeśli ktoś ma bardzo przetłuszczające się włosy, to co jakiś czas może istnieć konieczność użycia trochę silniejszego szamponu, który oczyści skórę głowy. Produkt jest delikatny dla włosów i może być mało wydajny. Przed użyciem, dobrze jest rozcieńczać ten szampon z wodą (np. w mniejszej butelce) - wtedy starczy nam na dłużej.
    Zalety:
    • tak jak obiecuje producent włosy po zastosowaniu kosmetyku pozostają gładkie i błyszczące, dobrze się rozczesują
    • przedłuża działanie keratynowego zabiegu na włosy
    Wady:
    • cena :(
    • uwaga na oczy - może szczypać
    U konsultantki