Palety do makijażu

Too Faced Sweet Peach, Glow Kit Paleta rozświetlająca

• 13 stycznia 2022 o 13:08
    Dobrze współgrające kolory
    Paletkę dostałam od koleżanki, której ona nie podpasowała. Gdy tylko wzięłam ją w ręce, zachwyciło mnie opakowanie. Solidne wykonanie, które utwierdza że nie mamy tu do czynienia z tanim produktem. Kolorystyka pudełka utrzymana w brzoskwiniowych kolorach, nawiązująca do nazwy i barwy kosmetyków. W środku mamy trzy pięknie tłoczone produkty - rozświetlacz, róż i bronzer. Fakt, po jednym pociągnięciu nie otrzymamy od razu efektu wow na twarzy ale dla mnie to akurat zaleta- nie zawsze potrzebujemy przecież mocnego makijażu, właściwie to wieczorowe opcje zdarzają mi się raczej sporadycznie a najczęściej wykonywany makijaż to ten dzienny, do którego paleta nada się idealnie. Kolory świetnie współgrają, więc nie muszę zastanawiać się jaki róż czy rozświetlacz dobrać by wszystko do siebie pasowało. Rozświetlacz to dla mnie w ogóle ideał, nie mogłam przestać przeglądać się w lustrze, tak pięknie odbija światło i ma cudowny, różowo-brzoskwiniowy odcień, z którym do tej pory nie spotkałam się w przypadku innych tego typu produktach. Co do trwałości - nawet w przypadku nałożenia na "pustą" twarz, bez podkładu, bez bazy, kosmetyki były widoczne przez kilka godzin, pozostały na swoim miejscu tak, jak je nałożyłam. Co do zapachu - innym może się podoba, akurat dla mnie jest trochę przeszkadzający ale w sumie później już go nie czuję. Według mnie ta paletka to super wyrób, aczkolwiek samej pewnie byłoby mi trochę szkoda pieniędzy ;)
    Zalety:
    • Kolory produktów
    • Piękne, solidne opakowanie
    • Tłoczenie na kosmetykach
  • 27 października 2019 o 15:15
    Taka sobie
    Paletka urzekła mnie swoim wyglądem i zapachem i kupiłam ja z myślą o wyjeździe, aby mieć wszystko w jednym i nie brać milion bronzerów itp. Rozświetlacz jest przepiękny, ale nie jest to efekt widzialny z kosmosu. Jest bardziej subtelny, na codzień, ale daje ładny zdrowy efekt i osobiście mi się podoba. Nie rozumiem trochę, dlaczego różu jest najwiecej, ponieważ większość (moim zdaniem) używa więcej bronzera a niektórzy nawet nie używają różu... co więcej róż ma ciepły odcień i jest dość trudny, tzn kiedy nałożę go za mało to w ogóle nic nie widać, a gdy nałożę odrobinkę więcej to już mam matrioszkę na twarzy. W dodatku na mojej skórze daje jakiś dziwny czerwonawy ton. Co do bronzera to nie poleciłabym go osobom o bladej karnacji, ponieważ wpada w bardzo ciepły wręcz pomarańczowy ton. Ja zaczęłam go używać dopiero jak się opaliłam i nigdy nie solo tylko ze stickiem do konturowania na mokro, ponieważ robił mi brzydkie plamy i ciężko się nabierał na pędzel, ponieważ miał ni to kremową, niż to pudrową konsystencję. Jedyne do czego się w palecie nie mogę przyczepić to rozświetlacz i opakowanie.
    Zalety:
    • piękny rozświetlacz
    • praktyczny na podróż
    • ciężki
    • okropny odcień różu
    • bronzer robi plamy i jest pomarańczowy
    Holly91
    19 maja 2019 o 18:15
    Uwielbiam :)
    Kupiłam paletkę w Sephorze. Jest ona idealna do makijazu dziennego. Pigmentacja w porównaniu z innymi paprykami too faced jest słabsza ale przez to możemy uzyskać naturalny Look. Należy uwazac bo na Allegro i Olx jest tona podróbek.
    Zalety:
    • Naturalny efekt
    • Bronzer nie wpada w pomarancz
    • Małe wymiary- zmieści się do każdej torebki
    • Zapach, Oh i ah :)))
    • Lusterko jest bardzo praktyczne
    Wady:
    • Cena dość wysoka za małe opakowanie
    kuki9
    3 kwietnia 2019 o 17:03
    Zawiodłam się
    Tak bardzo chciałam mieć tę paletkę, nie wiem dlaczego powodowała u mnie szybsze bicie serca i w ogóle same "ochy". Nawet komentarze o słabej pigmentacji nie robiły na mnie wrażenia a ona niestety jest słabo napigmentowana i niestety jest to minus. Opakowanie oczywiście niesamowicie urocze, dobrze wykonane, po prostu fajnie się je trzyma w dłoni. W środku lusterko. Pachnie cudownie, słodka brzoskwinią. Po paletce cieni Tickled Peach spodziewałam się, że to trio będzie super, że będzie takie mięciutkie jak tamte cienie (które są naprawdę super jakościowo), no o słabej pigmentacji wiedziałam więc tu się cudów nie spodziewałam. Niestety wszystkie trzy kosmetyki poza słabą pigmentacją są jakieś twarde? Mocno sprasowane? Nie ma, że się lekko muśnie pędzlem i już. O nie, tutaj trzeba porządnie potrzeć, żeby coś nabrać. Róż jest chyba najlepszy z całości, brzoskwiniowy, o satynowym wykończeniu. Wygląda ok. Nie robi szału, po nałożeniu go pierwszy raz moją myślą nie było niestety "o wow" tylko raczej "no...ok". Tak jakby trochę nie tego się spodziewałam. Wygląda po prostu ok, bez szału. Bronzer jest jak dla mnie dziwny ale to może ja nie umiem go obsługiwać bo nie jestem fanką bronzerów. Używam czasem Hooli, nałożona dużym, miękkim pędzlem daje efekt lekkiego muśnięcia słońcem. Ten bronzer jakoś nie chce działać w tren sposób, chyba kolor jest dla mnie nieodpowiedni (a jestem blada). Wygląda po prostu dziwnie, robi plamy. Dlatego używam go raczej w formie różu, czasem solo, czasem mieszając z różem. Rozświetlacz to istna porażka. Bardzo drobinkowo-brokatowy, wygląda jakoś tanio, muszę się bardzo przyłożyć do jego nakładania bo potrafi zrobić smugi i plamy. Trwałość kosmetyków w sumie bez zarzutu, wytrzymują u mnie jak inne, niemal cały dzień. Jestem zawiedziona tą paletką, naprawdę. Kosztuje niemało, marka Too Faced przecież robi całkiem spoko kosmetyki a tu takie coś. Zużyję ale bez entuzjazmu i raczej plując sobie w brodę, że nie wybrałam palety Sugar Peach albo Natural Face.
    Zalety:
    • Opakowanie, kolorystyka kosmetyków
    Wady:
    • Cena, słaba pigmentacja, zbyt mocne sprasowanie
  • 26 stycznia 2019 o 15:08
    Może byc
    Czaiłam się długi czas na zakup tej paletki. Tysiące recenzji youtuberek oraz czytanie wszelakich opini na internecie sprawiło ze miałam nie małe wątpliwości. Nie jest tania a chciałabym żeby była to naprawdę dobra decyzja. Pewnego dnia mąż po powrocie z pracy sprawił mi prezent ta peleton. Cała paletka jest dość słabo napigmentowana co jest dobre dla początkujących, nie zrobią sobie krzywdy. Jeśli chodzi o mnie hmmm jest fajna ale pierwsze co to trzeba się namachać żeby osiągnąć swój efekt. Bronzer jest ciepły czyli nadaje się idealnie na lato jako opalanie twarzy, róż jest w pięknym kolorze i nim jestem najbardziej zauroczona, rozświetlacz natomiast już nie chodzi o słaba pigmentację ale ma on małe drobinki, które mi troszkę nie ukrywam przeszkadzają. Szukałam paletki, w której będę używała absolutnie wszystko Ale efekt mnie nie zachwyca. Jako ze lubię glow i satynowe wykończenie moim zdaniem przy użyciu 3 rzeczy trochę na dużo na tej twarzy się dzieje. Nie żałuje, ze ja mam jest to fajna paletka przyjemna dla oka jak i nosa (pięknie pachnie) nie pokuszę się już o kolejne opakowanie)
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • piękny zapach
    • róż w idealnym kolorze
    • nie zrobimy sobie nią krzywdy można stopniować efekt jaki chcemy uzyskać
    Wady:
    • rozświetlacz zawiera maluteńkiej drobinki
    • przy użyciu trzech produktów na raz możemy nie być zadowolone z efektu błysku na twarzy

Zobacz także inne Palety do makijażu