Eyelinery

Kobo Professional Perfect Gel Eyeliner Wodoodporny eyeliner żelowy

• 3 października 2023 o 15:49
    Oj nie, nie, nie
    Cześć! Odkąd pamiętam maluję kreski i w swoim życiu przetestowałam tysiące już eyeliner na eyeliner z Kobo kusiłam się ze względu na promocję w jednym z drogerii internetowych. Produkt zamknięty jest w szklanym, małym i zgrabnym słoiczku. Już niejednokrotnie testowałam takie eyelinery i zazwyczaj mi się sprawdzały. Już przy pierwszym użyciu wiedziałam,że sie nie polubimy. Produkt był słabo napigmentowany, nie dał się budować tzn nie dało się nałożyć drugiej warstwy,ponieważ się nie przylepiała do poprzedniej. Trzeba było być precyzyjnym, bo rzeczywiście o poprawki było trudno.Trwalosc miał , bo nawet te jasno-szare kreski ciężko było zmyć. Ogólnie to nie jest dobry eyeliner. Suchy, kruszył się i był słabo napigmentowany. Nie wiem czy trafiłam na feralną sztukę, ale produkt zastygł mi dosłownie po trzech czy czterech aplikacjach. Sprawdziłam datę ważności i niby było wszystko w porządku. A może to po prosty bubel.
  • 29 listopada 2021 o 20:45
    Nie jestem przekonana
    Kupiłam eyeliner z Kobo, głównie z myślą o wykonywaniu makijaży u innych bo moja powieka nie lubi kresek, ale na sobie też go przetestowalam. Padło na Kobo, bo druga opcja był dwa razy droższy Inglot. Generalnie uważam, że Kobo ma sporo na prawdę fajnych kosmetyków, jednak moim zdaniem ten eyeliner im nie wyszedł. Mam dwa opakowania bo chyba kupiłam je na promocji. Akurat tego nie pamiętam ile zapłaciłam. Jedno, które było użyte może z kilkanaście razy przez nie więcej niż 2 miesiące nie nadaje się jak dla mnie już do użytku. Produkt jest suchy, mimo zakręcania go lub odstawiania wieczkiem do blatu by uniknąć wysychania. Duraline nie zmienia wiele w jego użytkowaniu, ciężko się z nim pracuje, szybko zastyga i nie jest to przyjemne. Jak jest świeży jest maselko-zelem, tak jak powinno być i wtedy fajnie się nim maluje. Po czasie niestety czar pryska i nie wiadomo co z nim zrobić. Jesy natomiast trwaly i wodoodporny tego nie można mu odmówić. Moim zdaniem nie wyszedł im ten eyeliner.
  • 24 marca 2020 o 9:52
    Bije na głowę Lasting Drama od Maybelline.
    Pokochałam ten liner od pierwszego użycia :) Mogę nim stworzyć każdą kreskę, jaka danego dnia mi się zamarzy. Od wyraźnej, ostrej z jaskółką, po miękką, rozmytą linię. Produkt ma idealną dla mnie konsystencję - jest jak masełko. Nakładany cienkim pędzelkiem, łatwo rozprowadza się po skórze. Nie zastyga zbyt szybko, wybacza pomyłki, dając czas na ich poprawę patyczkiem kosmetycznym. Dobrze dociera w miejsca przy rzęsach, nie pozostawia prześwitów. W ciągu dnia nie rozwarstwia się, nie rozmazuje, nie grudkuje. Jego czerń jest bardzo wyrazista i taka pozostaje przez długie godziny. Jego wodoodporność to kwestia dyskusyjna - łzawiące oczy przetrzyma, natomiast prysznica już nie. Dla mnie jednak jest to nieistotne. Nie mogę się zdecydować czy wolę go nakładać jako mocną, ostrą kreskę czy jako rozmytą linię na mojej powiece - w obu wesjach wygląda świetnie :) Opakowanie to standardowy maleńki słoiczek, poręczny i wygodny. Dla mnie na tak, zdecydowanie wolę go od kultowego Lasting Drama Maybelline, który jest bardziej suchy i tępy we współpracy.
    aoida
    21 czerwca 2019 o 15:09
    Tragedia
    Użyłam go raz. W wersji kobaltowej. Ciężko się nakłada. Jest bardzo suchy i szybko zastyga. Kruszy się. Nawet zmieszany z Duraline nie daje rady - ciągle się kruszy. Kolor piękny ale niestety czuję, że wyrzuciłam pieniądze w błoto.
    Zalety:
    • kolor (piękny kobalt)
    • cena (19,90)
    • opakowanie (klasyczny słoiczek)
    Wady:
    • KRUSZY SIĘ
    • ciężki w aplikacji
    • za szybko zastyga
    • nie można go podratować
  • 26 stycznia 2019 o 16:06
    Katastrofa
    Okropny ! To chyba najgorszy eyeliner w żelu jaki kiedykolwiek miałam. Zakupiłam w drogerii 2 kolory [ granat i śliwka ] piękne, niestety tych produktów się nie da nałożyć na oko! Pigmentacja wydaje się super, ale kreska wychodzi bardzo blado, produkt się ciastkuje, grudkuje. Mam bardzo precyzyjny pędzelek, jednak nawet nim się strasznie męczyłam zeby go nałożyć, strasznie długo trzeba sie napracować zeby jakoś ta kreska wygladała. Produktu do wyrzucenia i nie godne polecenia
    Zalety:
    • kolory
    • cena na promocji [ 15zł ]
    • w miarę wodoodporny
    Wady:
    • nie ma pędzelka
    • jakość