Eyelinery

Pierre René Professional Royal Liner

xanmose
    22 czerwca 2023 o 17:40
    Piękna głęboka czerń
    Kreska towarzyszy mi odkąd pamiętam - na początku swojej kariery rysowałam ją kredką, ale z czasem przesiadłam się na eyeliner, bo w mojej opinii jest jednak lepszym narzędziem. Przez wiele lat miałam swojego ulubieńca, ale z uwagi na fakt, że nagle stał się mniej trwały, zachęcona poleceniem koleżanki, sięgnęłam po Pierre Rene - Royal Liner. I udało mi się go dostać w promocji :) Od początku byłam nastawiona neutralnie, ponieważ wolę eyelinery w kałamarzu, z cienkim pędzelkiem, natomiast tutaj mamy do czynienia z czymś w rodzaju twardej gąbeczki. Możliwe, że nie każdemu się to sprawdzi, bo jednak mamy różne preferencje :) Dla mnie pierwsza kreska faktycznie była wyzwaniem, jednak szybko zauważyłam dwie ważne rzeczy: 1. Bardzo ładną głęboką czerń 2. Łatwość nakładania produktu. Pędzelek zbiera wystarczającą ilość produktu, by zostawić na powiece mocno napigmentowaną kreskę, a razie nieudanej aplikacji - dopóki tusz nie zaschnie, a zasycha dość szybko - uda się wszystko naprawić. Zastyga na ładny mat, który osobiście wolę bardziej od połysku. Mimo iż aplikator może wydawać się na pierwszy rzut oka spory, łatwo narysować nim cienką linię, a tego bałam się najbardziej :) Dodatkowo produkt jest niesamowicie trwały. Mam ten problem, że większość eyelinerów rozmazuje mi się w zagięciu powieki, tymczasem Royal Liner radzi sobie z tym doskonale, co więcej - jest odporny na łzy, deszcz i wysokie temperatury :) Na plus również wydajność - maluję się codziennie, nie oszczędzam produktu, a jego jakby nie ubywa. Jedynym mankamentem, którego się na razie dopatrzyłam jest kruszenie się gąbeczki - z czasem zaczęły wychodzić z niej pojedyncze włoski.
    Zalety:
    • kolor - głęboka czerń
    • estetyczne opakowanie
    • nie zasycha w opakowaniu
    • cena (szczególnie w promocji)
    Wady:
    • krusząca się końcówka aplikatora
    • szybko zasycha na powiece, dlatego najlepiej robić od razu idealną kreskę :)
  • 27 sierpnia 2022 o 19:33
    W porządku ale ma lekkie wady
    Eyeliner to obowiązkowy produkt w mojej kosmetyczce . Nie wyobrażam sobie codziennego makijażu bez czarnej kreski , więc zawsze mam w domu taki kosmetyk . Preferuje linery w płynie z końcówką w postaci pędzelka , ale w sumie mam tak wielką wprawę w malowaniu kresek , że radze sobie bez względu na rodzaj aplikatora . Recenzowany w tym miejscu produkt otrzymałam w prezencie od kochanej Intermanki <3. Ucieszyło mnie to - lubię produkty tej marki a lajnerka jeszcze nie testowałam , byłam go więc bardzo ciekawa . Po miesięcznym używaniu muszę przyznać , że polubiłam go mimi drobnych wad i nie dziwi mnie , że zbiera dość pozytywne opinie . Opakowany jest bardzo ładnie . Czarna tubka ze złotymi napisami które się nie ścierają . Zakrętka nie pęka - jest ona również rączką od produktu i muszę przyznać , że wygodnie się nią manewruje . Aplikator nie jest niestety klasycznym pędzelkiem , to gąbeczka ostro ścięta ( identyczna jest np w linerze Maybelline tym matowym ). Nie jest to mój ulubiony aplikator ale da radę się z nim dogadać . Nie wiem czy każda początkująca osoba będzie w stanie wyrysować nim taką grubość kreski na jaką ma ochotę , ale przy wprawnej ręce nie będzie to żaden wyczyn . Nie wyczuwam w nim żadnego zapachu , ma idealną nie za rzadką konsystencję i bardzo dobrą , faktycznie nasyconą i czarną pigmentacje . Daje lekko matowe wykończenie - jest ono ładne i estetyczne , Z wyrysowaniem nim kreski żadnego problemu nie mam . Wystarczy jedna warstwa produktu , nie tworzą się żadne prześwity ani pęknięcia . Co prawda aplikatorem gąbeczkowym nie manewruje się aż tak łatwo jak klasycznym pędzelkiem , ale wszystko da radę ograć . No chyba , że ktoś chce naprawdę mega cienką kreseczkę wtedy też da radę ale trzeba lekko naciągnąć powiekę a ja strasznie tego nie lubię , kreska może wyjść wtedy pofalowana . Jeśli chodzi o trwałość nie mam większych zastrzeżeń ... Właściwie mam tylko jedną uwagę potrafi się rozpuścić ale tylko na zakończeniu czyli na jaskółce . Niby tą końcówkę można szybko i sprawnie wyrysować i wypełnić , ale w upały zdarzyło się , że po kilku godzinach musiałam poprawiać bo po prostu wyparowało, to samo się dzieje gdy popłacze się ze śmiechu . Niby nikt nie obiecywał wodoodporności , ale żeby jedna łezka potrafiła załatwić całą pieczałowicie wyrysowaną końcówkę kreski to mnie to trochę wnerwia . Poza tym jest ok . Nic się nie kruszy , nie osypuje i nie rozmazuje . Oczy również mi po nim nie łzawią . A i usunąć go łatwo - u mnie to aktualnie masło do demakijażu. Podsumowując jest to dość dobry drogeryjny eyeliner i jeśli wybaczyć mu te drobne wady to faktycznie jest to produkt dobry , solidny no i krajowy a to też się ceni .
    • nasycony odcień czerni
    • nie rozmazuje się i nie osypuje
    • nie kruszy się
    • nie blaknie w ciągu dnia
    • nie łzawią po nim oczy
    • łatwo go zmyć
    • łatwo wyrysować nim kreskę
    Wady:
    • Nie jestem fanką gąbeczkowych aplikatorów
    • potrafi się rozpuścić przy upale i łzach
  • 2 marca 2022 o 20:35
    Świetny !
    Kupiłam ten produkt online w sumie to przypadkowo. Nie znałam tej marki, ale postanowiłam zaryzykować. Produkt okazał się hitem. Pędzelek jest bardzo cienki przez co wykonanie kreski jest bardzo profesjonalne i naprawdę jest to bardzo łatwe. Kolor czarny bardzo intensywny. Produkt jest również bardzo trwały. Opakowanie poręczne. Serdecznie polecam ten produkt !
  • 11 stycznia 2022 o 12:11
    Bardzo dobry produkt
    Moim zdecydowanym faworytem w grupie eyelinerów do tej pory był Sensai z wymiennym tuszem. Z racji,że od kilku lat mam makijaż permanentny oka i poprawki robię naprawdę okazjonalnie w tej chwili szkoda mi przepłacać za produkty luksusowe, których będę używać od wielkiego dzwonu. Dlatego postanowiłam poszukać czegoś w drogerii. Zupełnym przypadkiem zatrzymałam się przed wystawą Pierre Rene, firmę gdzieś tam kojarzyłam z przeszłości ani dobrze ani źle, raczej neutralnie. Akurat była promocja na kosmetyki kolorowe i w oczy rzucił mi się Royal Liner ( była możliwość podejrzenia końcówki na testerze). Cena baaardzo przyzwoita więc nie zastanawiałam się długo i wylądował w koszyku. Pierwsze testy mam już za sobą i muszę powiedzieć,ze jestem bardzo mile zaskoczona. Produkt nakłada się bez najmniejszego problemu ( ale mam wieloletnią wprawę w rysowaniu kreski), zasycha na powiece błyskawicznie i trzyma się jej do samego zmycia. Dodatkowym plusem jest naprawdę głęboka czerń. Testowałam działanie eyelinera przy bardzo słonecznym, wręcz oślepiającym dniu kiedy łzy samoistnie leciały mi po policzkach a eyeliner pozostał nietknięty. Zdecydowanie warty zakupu :)
    Zalety:
    • głęboka czerń, trwałość, łatwość aplikacji,cena
    Natikx
    18 listopada 2021 o 17:42
    Super eyeliner o głębokiej czerni
    Jest to eyeliner który ma głęboką, ciemną, bardzo żywą i taką lakierowaną czerń. Naprawdę bardzo ładny efekt daje. Nie lubie typowo matowych bo to wyglada tak sucho i szarawo (jakby wyblekle) a te satynowe są po prostu takie żywsze i ciemniejsze, bardziej podoba mi sie jak to wygląda na oku i lepiej pasuje do rzęs. Szybko i prosto się nim maluje. Jest trwały i nie znika z powieki, ani się nie odbija. Najlepszy z eyelinerow w pędzelku.