Odżywki do paznokci

Eveline Cosmetics Nail Therapy Professional, Calcium Milk, Nawilżająca odżywka do paznokci z wapniem i proteinami mleka

• 2 marca 2020 o 16:20
    Działa! Produkt spełnia obietnice producenta, ale wymaga systematyczności.
    Po zastosowaniu tej odżywki moje paznokcie zawsze są mocniejsze i bardziej lśniące,zresztą jak każda odżywka lub serum z eveline to rewelacja. Wystarczą już 3 zastosowania. Co do wsiąkania to zauważyłam, że na paznokciach które mam zniszczone wchłania się bardzo szybko, natomiast na tych zdrowych powoli - widocznie nie jest im tak potrzebny. Naprawdę wzmacnia i paznkocie wyglądająca zdrowo.Świetnie sprawdza się przy regeneracji paznokci. Powłoka staje się gładsza, ładniejsza i zdrowo wyglądająca. Zdecydowanie polecam do zniszczonych paznokci
    Zalety:
    • działa super
    • jakość
    • łatwa aplikacja
    • szybka aplikacja
  • 25 lipca 2019 o 22:17
    Godna uwagi - utwardza i wzmacnia paznokcie
    Odżywkę kupiłam zupełnie przypadkiem, potrzebowałam produktu, który odrobinę zregeneruje moje paznokcie w przerwie między hybrydami i bez zastanowienia czy przeczytania jakichkolwiek opinii na jej temat wrzuciłam ją do koszyka i szczerze mogę powiedzieć, że u mnie sprawdziła się dość dobrze, chociaż miałam do czynienia z lepszymi. Produkt zamknięty jest w standardowej 12 ml szklanej buteleczce o mlecznym kolorze, który mi osobiście bardzo się podoba, ponieważ może przy pierwszej warstwie, kolor bardzo się nie odznacza, jednak przy kolejnych nadaje piękny, naturalny i zdrowy wygląd paznokci. Samo opakowanie jest bardzo poręczne, pędzelek wygodny, dzięki czemu nie mam problemu z równomiernym rozprowadzeniem odżywki po płytce paznokcia, a do tego jest bardzo wydajna. Sama odżywka bardzo szybko wysycha, więc nie musimy długo czekać, aby przejść do naszych codziennych obowiązków z obawą, że zaraz będziemy musiały od nowa malować paznokcie. Zapach jest standardowy dla tego typu produktów, ostry, duszący, niekiedy piekący w oczy i długo utrzymujący się w pokoju, jednak niestety nic na to nie poradzimy, bo tak już z lakierami czy odżywkami jest :D Jak na początku wspomniałam, odżywkę kupiłam aby zregenerować moje paznokcie po hybrydach, były bardzo zniszczone, rozdwojone, miękkie, łamliwe i ogólnie nie wyglądały zbyt ładnie. Odżywkę stosowałam według zaleceń producenta (co wymaga systematyczności) i już po kilku dniach kuracji można było zauważyć niewielkie efekty, a po ponad dwóch tygodniach stan moich paznokci znacznie się polepszył. Teraz, po ponad miesiącu systematycznego stosowania odżywki jestem w stanie powiedzieć, czy produkt naprawdę mi pomógł i obiektywnie go ocenić. Jakbym miała krótko opisać działanie odżywki - dobre, ale nie najlepsze. Otóż, tak jak producent opisuje, produkt miał za zadanie dogłębnie wzmocnić, odżywić i nawilżyć paznokcie i pomimo znacznej poprawy kondycji paznokci, w moim przypadku nie do końca poradził sobie z rozdwojonymi paznokciami. Stosowałam wiele innych odżywek, które znacznie lepiej radziły sobie z opłakanym stanem moich paznokci (nawet po roku ciągłego noszenia hybryd), jednak jak na drogeryjny produkt dostępny w stosunkowo niskiej cenie, odżywka od Eveline ze wszystkim innym naprawdę dała sobie radę. Miałam bardzo miękkie paznokcie, które łamały się w błyskawicznym tempie i już po ponad dwóch tygodniach paznokcie były o wiele bardziej twarde i mniej podatne na jakiekolwiek uszkodzenia. Odżywka doskonale poradziła sobie więc z utwardzeniem i wzmocnieniem paznokci, czego w pierwszej kolejności oczekiwałam od tego produktu. Co do nawilżenia, nie zauważyłam jakiejś znacznej różnicy (ale też nie mówię, że tego nawilżenia absolutnie nie ma), jednak mogę powiedzieć, że odżywka fajnie nabłyszcza i nadaje zdrowego wyglądu paznokciom. Zdecydowanie pomogła mi w zapuszczeniu paznokci, przez co nie musiałam ich przedłużać (niestety mam bardzo małą płytkę), aby zrobić sobie hybrydy. Uważam więc, że odżywka dała sobie radę z podstawowymi zadaniami, jednak jedyny mały minusik za brak efektów co do rozdwojonych paznokci.
    Zalety:
    • mleczny kolor, który nadaje naturalny i zdrowy wygląd paznokci,
    • poręczne opakowanie z wygodnym pędzelkiem,
    • szybko wysycha,
    • wydajna,
    • utwardza i wzmacnia paznokcie,
    • fajnie nabłyszcza paznokcie,
    • wpływa na wzrost paznokci (pomaga w ich zapuszczeniu),
    • dosyć szybko widoczne efekty działania.
    Wady:
    • w moim przypadku nie poradziła sobie z rozdwojonymi paznokciami,
    • ostry, duszący, piekący w oczy zapach.
  • 28 lutego 2019 o 17:29
    Polecam
    Jak dla mnie odżywka godna polecenia. Paznokcie rosły w mgnieniu oka, niestety pękały po bokach, gdy były już dłuższe. Mleczny kolor dodaje czystości i estetyki. Po kilku warstwach niestety odchodził od paznokci, jednak gdy stosuje się wedle zalecenia, wszystko jest ok. Osobiście bardzo polecam.
    Zalety:
    • Szybko rosną paznokcie
    • Czysty mleczny wygląd
    Wady:
    • Paznokcie pękają po bokach, gdy są dłuższe.
  • 20 maja 2018 o 17:29
    Słabe działanie a właściwie brak
    Swego czasu byłam bardzo zadowolona z innej odżywki Eveline, niestety tamten produkt dość mocno przesuszał płytkę paznokcia. I tak sięgnęłam po tę odżywkę. Niestety to nie jest to. Stan moich paznokci w ogóle się nie poprawił mimo regularnego stosowania.
    Zalety:
    • kolor (mleczny, naturalny)
    Wady:
    • zbyt intensywny zapach
    • brak działania