Podkłady

Chanel Vitalumiere Aqua, Teint Parfait Effet Seconde Peau Podkład ujednolicający

Chanel Vitalumiere Aqua ultra lekki make-up nadający skórze promienny wygląd odcień 50 Beige SPF 15 30ml

Nasi użytkownicy zostawili 117 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 28 stycznia 2025 o 14:19
    BB krem za kupę kasy
    Używam tego podkładu od prawie roku, mam już więc porównanie jak zachowuje się w różnych warunkach atmosferycznych naszego pięknego kraju. Zacznę od opakowania: ordynarny plastik, za który płacimy cenę bardzo luksusową. Wystarczyłoby wytrzeć napisy i nikt by nie zgadł, że to nie zakup z drogerii. Aplikator nieudany moim zdaniem, produkt rozlewa sie do zakrętki, mimo że uważam. Ogólnie wstyd, że taka marka i za tyle pieniędzy wciska nam coś tak niskiej jakości. Z plusów podoba mi się lekka konsystencja, podkład dobrze się rozprowadza, zgodnie z opisem krycie jest bardzo lekkie, moim zdaniem stopniowalne do średniego. Nie miałam nigdy problemu z równomiernym rozprowadzeniem czy to palcami, czy pędzlem. Jest sporo odcieni do wyboru. Dużym minusem jest dla mnie konieczność każdorazowego wstrząsania butelki przed użyciem. Naprawdę za tyle kasy nie można stworzyć dobrej, stabilnej formuły? Kolejnym minusem jest dla mnie zapach: za mocny, kwiatowy, przywodzi mi na myśl taką zleżałą pudernicę ;-) Niestety podkreśla u mnie na twarzy suche miejsca, nie nawilża sam z siebie. Jeśli nie mam perfekcyjnie nawilżonej skóry to wygląda źle. Szybko też się wyświeca, ładnie wygląda ok 1-2 godzin- znów, przy tej cenie niedopuszczalne. Ogólnie przyjemnie się go używa, ale jego jakość jest jak z niższej drogeryjnej półki. Myślę, że nigdy więcej nie nabiorę się na legendę żadnej marki, bo nie ma to zazwyczaj żadnego pokrycia w rzeczywistości.
    Zalety:
    • dobrze się rozprowadza
    • lekkie krycie
    • trwałość
    • tandetne opakowanie z rozlewającym produkt aplikatorem
    • podkreśla suche miejsca
    • niestabilna formuła wymagająca za każdym razem wstrząsania butelki
    • zapach (za mocny)
  • 6 sierpnia 2024 o 1:28
    Cichy luksus
    Na pewno nikt nie zapyta jakiego podkładu używasz, bo tego podkładu po prostu nie widać! Idealnie dopasowuje się do koloru skóry, jest niesamowicie lekki i rozświetlający. Nie zakrywa niedoskonałości, ale wyrównuje kolor skóry. Idealny na co dzień, na lato. Jest drogi i trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie, czego się szuka, bo nie jest to szpachla i jeśli oczekujemy od podkładu aby zakrył zmiany trądzikowe to jest to zły adres. Zużyłam trzy opakowania a potem przerzuciłam się na Inglot Tinted, ale nie zapomniałam o tym co było pierwsze i na pewno go jeszcze kupię.
  • 16 października 2023 o 0:44
    Idealny na co dzień
    Jak to zwykle bywa w przypadku produktów Chanel, opakowanie jest kwintesencją elegancji. Czarno-złote detale i minimalistyczny design sprawiają, że jest to prawdziwa ozdoba wśród kosmetyków w każdej torebce czy na toaletce. Vitalumière Aqua to podkład o wyjątkowo lekkiej konsystencji, niemalże wodnistej. Dzięki temu idealnie rozprowadza się na skórze, dając efekt "drugiej skóry". Ważne jest wstrząśnięcie opakowaniem przed użyciem, aby dobrze wymieszać formułę. Mimo swojej lekkiej konsystencji, podkład oferuje średnie krycie, które z łatwością można budować. Doskonale maskuje drobne niedoskonałości, jednocześnie pozostawiając skórę świeżą i naturalnie wyglądającą. Wykończenie jest satynowe, co nadaje twarzy zdrowego blasku. Podkład utrzymuje się przez cały dzień, nie osadzając się w załamaniach skóry czy w porach. Skóra pozostaje nawilżona i komfortowa, bez uczucia ściągnięcia. Vitalumière Aqua posiada formułę wzbogaconą o nawilżające składniki, co czyni go idealnym dla skór normalnych do suchych. Osoby o skórze tłustej mogą potrzebować matującego pudru do utrwalenia. Zalecam dokładne zapoznanie się ze składem, aby uniknąć ewentualnych reakcji alergicznych. Chanel Vitalumière Aqua to podkład dla tych, którzy szukają naturalnego wykończenia z jednoczesnym ujednoliceniem cery. Jego lekka formuła sprawia, że jest to idealny produkt na co dzień, a jednocześnie doskonale sprawdza się podczas ważnych wyjść. Jeśli cenisz luksus połączony z jakością i skutecznością, ten produkt z pewnością spełni Twoje oczekiwania.
    Zalety:
    • wykonczenie- boskie!
    • dzialanie- nawilza!
  • 18 czerwca 2023 o 10:25
    Godny polecenia!
    Bardzo dobry produkt, który nie zapycha skóry (mam skórę wrażliwą z tendencją do niedoskonałości), ładnie stapia się z kolorem skóry, maskuje drobne niedoskonałości i równomiernie schodzi w ciągu dnia. Warto zaznaczyć, że również opakowanie jest bardzo kompaktowe i estetyczne, sprawdzi się w torebce i w podróży. Idealny na lato!
    Zalety:
    • Gama kolorystyczna
    • Właściwości nawilżające
    • Odpowiednie krycie
    • Brak tzw. "ciastkowania"
    Wady:
    • Wysoka cena
  • 14 marca 2022 o 17:31
    Hit!
    Podkład Chanel jest to perełka wśród podkładów. Według mnie najlepszy. Sprawdza się do cery normalnej, ale i zarówno dla cery tłustej (przetestowany przez moją mamę) i do tej pory nie wyobraża sobie bez niego makijażu. Ma lekką wodną formułę. Na skórze wyglada jak "druga skóra". Co najważniejsze nie tworzy maski, nie zatyka porów i nie podkreśla suchych skórek. Podkład zapewnia promienny wygląd skóry. Po zaaplikowaniu podkładu skóra jest ujednolicona, rozjaśniona i odżywiona. Zapewnia krycie od lekkiego do średniego. A do tego pięknie pachnie.
    Zalety:
    • na skórze wyglada jak "druga skóra",
    • nie robi efektu maski,
    • ujednolica koloryt,
    • nawilża,
    • lekki,
    • przyjemny zapach.
    Wady:
    • wysoka cena,