Szampony koloryzujące

L'Oreal Paris Colorista, Washout Dwutygodniowy kolor 10-15 myć

L'Oreal Colorista Paint Trwała Farba Do Włosów 19 Denim Hair

Nasi użytkownicy zostawili 107 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

SandriQ
    8 maja 2023 o 15:39
    Alternatywa dla szamponetek
    Colorista to koloryzacja w kilkunastu kolorach w tym kilku odcieniach niestandardowych,które pozwolą na włosowe szaleństwo podczas wakacji czy urlopu,a nawet na codzień. Jest to farba nietrwała,według producenta utrzyma się do 14 myć.Ma też właściwości pielęgnacyjne,więc nie uszkadza struktury włosa. Produkt kupujemy w pudełku z małym okienkiem.Jego odcień odpowiada kolorowi jaki wybraliśmy. Z przodu posiada ozdobną grafikę przedstawiającą modelkę już po koloryzacji oraz opisy z tyłu. Brakuje jednak daty ważności . W środku znajduje się para porządniejszych rękawiczek foliowych,które nie rwią się przy jednym użyciu,ulotka wraz z instrukcją obsługi i tubka produktu w tym samym kolorze co kartonik z czarną nakrętką. Samo farbowanie jest bardzo łatwe i przyjemne.Można je wykonać ponownie za jakiś czas bez obaw ,że z mazidłem się coś stanie. Jest to gotowa mieszanka,nie musimy nic przygotowywać,nakładamy prosto z opakowania. Tubka jest mała i poręczna,łatwo wydobyć z niej farbę. Sama formuła produktu jest gęsta,ale łatwo się ją rozprowadza na włosach,nie spada z nich.Produkt pachnie neutralnie. Jako szatynka wybrałam kolor burgund i naniosłam na połowę pasm o długości do ramion. Po upływie zalecanego czasu spłukałam dokladnie specyfik,choć długo to trwało,było męczące. Miałam również problem z domyciem wanny oraz skóry ,bo barwnik porządnie się wpił. Po zabiegu włosy nie były przesuszone,nie miałam większego problemu z ich rozczesaniem niż zazwyczaj.Kolor wyszedł ładny i nasycony. Zauważyłam,że w trakcie kolejnych dni pomimo mycia włosów co drugi dzień ,farba brudziła mi szyję,możliwe że przez spocenie.Stosując szamponetki nie miałam takich niesnasek.Obawiałam się co będzie jak zmoknę ,żeby nie było ubraniowej katastrofy.Dodatkowo po każdym myciu szamponem musiałam wysuszać dokładnie włosy,bo ociekająca farba intensywnie brudziła poduszkę oraz ręczniki.Na szczęście dało się to łatwo sprać bez uszczerbku na materiałach. Po kilkunastu myciach kolor dalej jest intensywny i stopniowo schodzi. Przy moim kolorze nie miałam niechcianego ,wyblakłego koloru po wypłukaniu mazidła. Wydajność określam przeciętnie,bo 1 tubka wystarczyła mi na 2 pokrycia pasm do połowy.Produkt jest łatwo dostępny,ale cena to szaleństwo. Nie opłaca się.
    Zalety:
    • Dostępność,łatwa aplikacja,efekt kolorystyczny,nie wysusza włosów
    Wady:
    • Cena,brudzi wszystko nawet po kilku umyciach :ciało,pościel,ręczniki,wannę
  • 20 września 2022 o 23:55
    rozczarowanie
    Produkt zaskoczył mnie zarówno pozytywnie, jak i negatywnie. Kolor wyszedł na moich włosach bardzo ładny, wyrazisty, lecz warto zaznaczyć, że cztery miesiące wcześniej były delikatnie rozjaśniane. Sama farba ma przyjemny zapach i łatwo się ją aplikuje. Włosy sięgają mi delikatnie za ramiona, jednak produktu wystarczyło na styk. Kolor rzeczywiście trzymał się dwa tygodnie ale na pojedynczych pasmach zostały zielone i niebieskie odcienie. Największym minusem produktu według mnie jest to, w jakim stanie pozostawia włosy. Po koloryzacji było mi bardzo ciężko je rozczesywać, stały się szorstkie. Mimo świadomej pielęgnacji bardzo ciężko je odratować. Muszę przyznać, że zdecydowanie lepiej przyjęły rozjaśniacz od tej farby. Nigdy do niej nie wrócę, ale możliwe, że osobom ze swoim naturalnym kolorem nie wyrządzi takiej krzywdy :/
    Zalety:
    • ładny, intensywny kolor
    • aplikacja
    Wady:
    • stan włosów po koloryzacji (mimo odpowiedniej pielęgnacji)
    • po obiecanych dwóch tygodniach na długo pozostają kolorowe pasma
  • 25 maja 2022 o 10:05
    Włosy zielone trzymają pół roku
    Niestety produkt tani nie jest a jakość tragiczna, fioletowy kolor był ledwie widoczny, mimo że moje włosy są blond, rozmieszczony równomiernie dał efekt tylko gdzieniegdzie, trzymał się na włosach 2 mycia zamiast 20 sugerowanych na opakowaniu, za to po drugim z fioletowych włosy zrobiły się zielone i tak zostało przez najbliższe 3 miesiące
    Zalety:
    Wady:
    • Jak wyżej
    Drogeria Natura
  • 11 października 2020 o 22:15
    :o
    Trudno inaczej zatytułować tę recenzję bo jestem trochę w szoku na temat tego co się stało. Mam włosy do ramion, cienkie ale mam ich dużo, kiedyś farbowane na czerwoną miedź. Wybrałam kolor red hair. Farba podczas aplikacji bardzo brudzi wszystko wokół, jest niesamowicie napigmentowana. Palce, uszy, skronie, baby hair, wszystko uległo zafarbowaniu. Tuba ledwo starczyła na włosy do ramion. Trzeba dokładnie ją wczesać i wetrzeć. Po zmyciu, włosy były BARDZO jaskrawoczerwone. W stylu dawnej Rihanny :D były miękkie, pachniały ładnie, nie były jakoś zadręczone, dlatego plus. Miały nieco większą objętość i sztywność. Natomiast to co się stało później jest już więcej zastanawiające. Farba miała trwać do 12 myć. Ja myję włosy codziennie i minął ponad miesiąc. Zatem po ponad 30 myciach nadal się nie wypłukała tylko takk niezbyt ładnie wyblakła. Przez pierwsze około 20 myć bardzo kolor ciekł. To utrudniało mi aktywny tryb życia, który prowadzę. Wstyd było pójść na basen czy na układanie włosów. Recznik został zabrudzony ale się wyprało. Ale teraz przestał cieknąć i nie bardzo wiem, co z tym zrobić, ponieważ myję i myję i kolor już nie wycieka a jednoczesnie włosy nadal są wyblakło czerwone. Włosy są teraz suche i w niektórych miejscach nieestetycznie sterczą, są jakby oblepione tą farbą mimo ciągłego mycia. JAk ktoś ma pomysł jak to zmyć to proszę o kontakt. Nie użyję tego produktu ponownie.
    Zalety:
    • wyrazistość koloru
    • brak złych zapachów
    Wady:
    • brudzenie
    • nie poradna aplikacja
    • w dłuższej mecie wysusza włosy
    • kolor wyblakł do nie estetycznego
    • nie wiem czy poczytać trwałość za plus czy minus... dla mnie to minus ale farba jest bardzo trwała to trzeba przyznać
  • 9 lipca 2020 o 10:03
    W sumie żadna rewelacja..
    W sumie żadna rewelacja.. 1. Kolor wyszedł niezbyt intensywny 2. Zszedł raptem po kilku dniach, a nie po 2 tygodniach 3. Baaaardzo brudzi wszystko podczas farbowania i ciężko schodzi 4. I cena zbyt wysoka jak na taki słaby produkt

Zobacz także inne Szampony koloryzujące