Palety do konturowania

PUPA Contouring & Strobing #Ready 4 Selfie Palette Kompaktowa paleta do konturownia i strobingu

Pupa Contouring&Strobing Paleta do Konturowania 01
Pupa

• 23 lutego 2024 o 11:42
    Bardzo lubie!
    Paletkę od Marki Pupa używam już ponad rok. Był to świetny, trafiony zakup. Opakowanie : Sama paletka ma ładny design, w środku znajduje się duże lusterko. W środku znajdziemy 4 produkty. 2 brązer, rozświetlacz i puder. Z zewnątrz opakowanie jednak trochę się niszczy. Sam produkt ma bardzo fajną konsystencja. Nie jest to produkt bardzo suchy, przez co ładnie rozprowadza się na twarzy. Pigment jest dość duży, więc nie należy nabierać zbyt dużo produktu na pędzel, ale to kolejny plus bo będzie to kosmetyk wydajny. Wsyztsko te produkty można nabudowywac, nie robiąc sobie „krzywdy” na twarzy :) Brązery mają super kolory. Nie są to zimne, ani ciepłe odcienie. To coś pomiędzy. Więc będą pasować do każdego typu urody. Rozświetlacz jest dość jasny, z ładna, delikatną drobinką. Puder - bardzo jasny, ja generalnie go nie używałam za często, bo nie odpowiadał mojemu kolorytowi skóry. Jest to bardzo ładna i funkcjonalna paleta. Idealnie sprawdzi się w np. Podróży bo mamy kilka produktów w jednym miejscu :)
    Zalety:
    • Jakość
    • Funkcjonalność
    Wady:
    • Ścieralności opakowania
    • Kolor pudru
  • 14 lutego 2023 o 11:30
    Bardzo dobra paletka, ale z jednym minusem
    Na zakup tej palety zdecydowałam się ponieważ wkońcu znalazłam paletę, w której jest chłodny, ale nie siny odcień bronzera. Paleta jest jest poręczna i mieści w sobie 4 dość duże produkty co uważam za plus ponieważ starczą one na długo. Chłodny odcień jest idealnie wyważony a ciepły natomiast nie wpada na całe szczęście w pomarańczowe tony, oba odcienie świetnie się ze sobą łączą. Rozświetlacz natomiast jest dosyć jasny i nie do każdego makijażu mi pasuje, ale znajduje on u mnie zastosowanie. Jeśli chodzi o ten beżowy/biały odcień to można użyć go pod łuk brwiowy albo do konturowania nosa. Każdy z tych kosmetyków ma u mnie zastosowanie, chociaż niektóre trochę rzadziej. Ładnie się rozprowadzają na skórze, ale fakt, że trzeba uważać bo są dość mocno napigmentowane. Trwałość - cały dzień. Jedyny minus to to, że produkty bardzo się pylą, jedno dotknięcie pędzla i produkt się rozpyla na boki co sprawia, że brudzą się sąsiadujące produkty. Próbowałam różnych pędzli, więc nie jest to kwestia użytego narzędzia tylko samego kosmetyku. Za to odejmuję mu jedną gwiazdkę. Sam produkt jest fajny i chętnie po niego sięgam.
    Drogeria Super-Pharm
    oayag
    25 lutego 2021 o 22:03
    Swietna paletka
    Jestem fanką tej paletki. Swietnie konuruje twarz nadając bardzo naturalny ale profesjonalny wygląd. Makijaż jest trwały a rozswietlacz wygląda jak naturalny blask.
    Zalety:
    • naturalny ale zdecydowany efekt
    Wady:
    • to dość drogi kosmetyk ale wart swojej ceny
  • 7 listopada 2019 o 15:16
    Bardzo przyjemna.
    Na paletę do konturowania i strobingu trafiłam przypadkowo, przy okazji obecności przy szafie firmy celem zakupienia tuszu do rzęs. Osobiście mam wersję 002 medium i jestem z niej zadowolona. Kosmetyki do konturowania i rozswietlenia zebrane w jednym opakowaniu. Bardzo łatwo się z nimi pracuje. Fajne zestawienie kolorystyczne. Chociaż w opakowaniu, kolory bronzera wyglądają na bardzo ciemne na twarzy dają fajny delikatny efekt, bez plam.
    Zalety:
    • trwałość
    • nie tworzy plam
    • małe opakowanie w którym znajdziemy wszytskie produkty do konturowania i rozswietlenia, można z łatwością schować do kosmetyczki.
    • łatwe blendowanie
    • poranny makijaż łatwy, szybki i przyjemny
    • na kartonowym opakowaniu producent, jako mały dodatek prezentuje sposób konturowania twarzy w zależności od jej kształtu
    Drogeria Super-Pharm
  • 25 marca 2018 o 19:24
    Super paletka !
    Kupiłam na ostatniej promocji w Rossmannie - jeżeli mam być szczera to jej cena regularna trochę mnie przeraziła jednak w tym przypadku po ok. tygodniu malowania się z jej pomocą doszłam do wniosku, że jest ona warta swojej ceny. To pierwsza paleta (jak nie produkt) marki PUPA w mojej kolekcji, bardzo praktyczny zestaw czterech pudrów do pełnego konturowania i rozświetlenia. Może zacznę od opakowania - bardzo estetyczne i ekskluzywne, porządny plastik, który świetnie sprawdza się na wyjazdach ;) w środku znajduje się sporych rozmiarów lusterko a także 2 pudry brązujące (jeden chłodny do konturowania i jeden cieplejszy do "opalenia/ocieplenia" skóry), 1 puder rozjaśniający oraz rozświetlacz. Wkłady są dosyć spore więc zakładam, że wystarczy mi ich dosłownie do końca życia;) Niestety dla wielu osób o typowej słowiańskiej urodzie odcienie będą po prostu za ciemne :( sama mam dosyć śniadą, oliwkową cerę a bronzery muszę nakładać lekką ręką ;) Ja mam wersję medium więc nie wiem jak dużo jaśniejsze są odcienie w wersji light... Puer rozjaśniający robi co ma robić, natomiast rozświetlacz - ach.. ten daje taki glow, że głowa mała no i duży plus za brak tandetnych drobinek brokatu :) Pudry mają bardzo przyjemną konsystencję, nie pylą się ani nie osypują, fajnie się z nimi pracuje, ładnie łączą się zarówno ze sobą jak i innymi produktami. Są trwałe, efekt konturowania i rozświetlenia utrzymuje się praktycznie przez cały dzień :) Paletkę śmiało można wykorzystać również jako paletkę do makijażu oczu co szczególnie sprawdza się podczas podróży kiedy mamy ograniczoną ilość bagażu;) Czy polecam? Jak najbardziej, to świetna paletka do makijażu, kompaktowa, estetyczna, zawierająca wysokiej jakości pudry. Jeżeli macie okazję ją kupić po okazyjnej cenie - bierzcie śmiało :)

Zobacz także inne Palety do konturowania