Vis Plantis Reti Vital Care, Krem pod oczy 'Intensywny reduktor cieni i zmarszczek wokół oczu'

• 30 listopada 2019 o 19:13
    Bez szału
    Skusiła mnie obietnica "intensywnego reduktora cieni i zmarszczek wokół oczu", bo mam z cieniami mam faktycznie spory problem. Niestety krem niewiele w tej sprawie zmienił, cienie jak były widoczne tak są. Faktycznie skóra wygląda na nieco bardziej wypoczętą, czuć leciutkie napięcie skóry, a kojące nawilżenie jest odczuwalne, ale niczego więcej nie zaobserwowałam. W dodatku pierwszy raz w życiu pękło mi z boku opakowanie i to na długo przed końcem kremu, przez co musiała pójść w ruch szara taśma... Jeśli chodzi o konsystencję to jest kremowo-płynna. Ponadto jest bezwonny, bardzo wydajny i absolutnie nie uczula (a mam do tego pewną skłonność).
    Zalety:
    • nawilżenie
    • wypoczęty wygląd skóry
    • lekkie napięcie skóry
    • neutralny zapach kremu
    Wady:
    • nie rozjaśnił cieni
    • nie dostrzegłam, aby skóra specjalnie się ujędrniła czy uelastyczniła
    • pierwszy raz w życiu pękło mi opakowanie...
  • 18 kwietnia 2018 o 12:54
    Średniaczek
    Po pierwsze to krem nie redukuje cieni a worki lekko zmniejsza. Cienie jak były tak są. Zmarszczek nie redukuje a je delikatnie napina, co sprawia że skóra wokół oka jest ładnie napięta i widocznie nawilżona. Uważam, że krem nadaje się dla mniej wymagających osób. Radzi sobie z nawilżaniem skóry normalnej nie odwodnionej czy przesuszonej ok. Ma leciutką konsystencje, szybko się wchłania, pod korektorem albo podkładem nie roluje się. Dość wydajny, bo ma leciutką formułę i niewiele wystarczy, żeby go rozsmarować. Cena wg. mnie ok. Czy kupię jeszcze? Raczej nie, bo na rynku jest jeszcze mnóstwo kremów do wypróbowania.
  • 8 marca 2018 o 13:55
    Bardzo lubię
    Krem pod oczy kupiłam w aptece doz. Stosuję na dzień, spisuje się świetnie. Nawilża, delikatnie rozjaśnił cienie pod oczami , szybko się wchłania. Na zmarszczki raczej nie podziała, ale na to nie liczyłam. Zapachu nie wyczułam. Jest spoko, po za tym lubię kosmetyki ze śluzem ze ślimaka ;)
  • 9 listopada 2017 o 14:54
    Do wypróbowania
    Kupiłam zachęcona słowami "intensywny reduktor", zwłaszcza że robię makijaż każdego dnia i szukałam właśnie czegoś takiego intensywnego. Sam krem jest lekki w konsystencji, a zarazem bogaty. Szybko się wchłania. Trzeba jednak uważać, żeby nie zapaćkać sobie oka, lub przez przypadek nie włożyć sobie odrobiny do worka spojówkowego - piecze sakramencko!!! Jeśli się go nałoży na choćby minimalnie uszkodzoną skórę pod oczami - również występuje uczucie pieczenia, które na szczęście po czasie znika. Faktycznie krem całkiem dobrze sobie radzi, choć jeśli mam być szczera ze zmarszczkarmi lepiej, niż z cieniami. W tym miejscu jednak zaznaczę, że mam raptem 30-tkę na karku, więc kwestia tych zmarszczek wokół oczu nie jest jakaś wielka w moim wypadku (aczkolwiek jakieś tam zmarszczki były, a teraz są widocznie zniwelowane). Co do tych cieni, to jednak bym się kłóciła, bo dużych nigdy nie posiadałam a i z tym sobie nie do końca poradził. Ogólnie polecam, bo krem nie kosztuje zbyt wiele, a działanie ma obiecujące przy regularnym stosowaniu. Warty uwagi.