Szampony do włosów

New ANNA Szampon do włosów z naftą kosmetyczną i ekstraktami z pokrzywy, skrzypu i tataraku

Anna Cosmetics Szampon Z Naftą Kosmetyczną Ekstraktami Z Pokrzywy Tataraku i Skrzypu 300 ml

• 26 marca 2020 o 13:00
    Dobry na co dzień
    Trochę się go bałam, że względu na naftę w składzie. Z jednej strony nafta super działa na włosy, ale zawsze może podrażnić, bałam się też, że może wpłynąć na przetluszczanie się skóry głowy. Nic z tych rzeczy, ani podrażnienia, ani zwiększenia przetłuszczania się włosów, również bez przykrego zapachu nafty. Szampon przede wszystkim zwraca na siebie uwagę opakowaniem, ciekawa grafika, opakowanie z miękkiego plastiku z wygodna pompką, która nie zacisna się i działa bez zarzutu. Wybrałam wariant że skrzypem, ponieważ farbowane włosy potrzebują wzmacniania na wiele sposobów. Nie do końca jednak wierzę, że szampon może pomóc w walce z wypadaniem włosów, obstawiam tu wcierki i oczywiście suplementy i zdrową dietę ;] Szampon ma delikatną, półgęsta konsystencje, lekko żółty kolor, nie przelewa się bardzo przez palce, ale jednorazowo trzeba użyć co najmniej 4 pompki aby dokładnie umyć włosy. Pieni się całkiem przyzwoicie. Jest to szampon średnio oczyszczający, nie jest to "rypacz", ale też nie zostawia włosów oblepionych,oklapnietych czy niedomytych. Sprawdza się na co dzień, ponieważ włosów nie wysusza, ale warto stosować go naprzemiennie z bardziej oczyszczającym szamponem (nie mam do końca zaufania do tej nafty, myślę, że stosowana codziennie bez peelingu czy jakiegoś "rypacza" może w końcu narobić kłopotów, ale to moje przypuszczenie, nie próbowałam się przekonać) . Co zaskakujące przyjemnie pachnie, ale nie wiem do czego ten zapach przyrównać :) Starałam się stosować go regularnie, szamponów u mnie pod dostatkiem, partner ma włosy grube, suche i krecone także ciągle eksperymentujemy. Moje wlosy są rozjasniane, końce oczywiście suche. Dla mnie okazał się wydajny, opakowanie stosowane średnio 4 razy w tygodniu starczyło na 1,5 miesiąca. Podejrzewam, że jako codzienniak mógłby zużyć się w niecały miesiąc. Wlosy są po nim miękkie, lekko lśniące, oczyszczone, ale nie do "skrzypienia". Oczywiście bez odżywki się nie obędzie, aż tak dobrze, to nie jest ;] Czy wzmacnia? Sama nie wiem, rzeczywiście włosy ostatnio mniej mi lecą, ale używam też wcierek i suplementów i oleju z czarnuszki. Być może wszystkie te elementy razem zadziałały. Myślę, że do niego jeszcze kiedyś wrócę lub spróbuję innych odmian. Daje mu 5, ale obietnice producenta oceniam na 4.
  • 23 lutego 2019 o 18:51
    świetny szampon
    Szampon przykuwa uwagę ciekawym designem opakowania (niejeden z gości wychodząc z łazienki pytał: co to?), dobrze się pieni, łatwo spłukuje. Dobrze oczyszcza włosy i skórę głowy, nie pozostawia zapachu nafty. Po jego użyciu włosy są sypkie, błyszczące, postawione u nasady, co sprawia wrażenie, że jest ich więcej. Łatwiej się układają. Przy dłuższym stosowaniu włosy są wzmocnione, odżywione, mniej wypadają. Dodatkowy atut to wydajność oraz fakt, ze jest to produkt polskiej firmy w dobrej cenie. Wersja z pokrzywą, skrzypem i tatrakiem jest jak dla mnie lepsza niż ta z jajkiem.
    Zalety:
    • oczyszcza
    • włosy są błyszczące i sypkie, łatwiej je ułożyć
    • zwiększa ich objętość
    • wzmacnia i odżywia włosy
    • polska marka
    • estetyczne i poręczne opakowanie
    • wydajny
    Wady:
    • dostęność (hebe albo drogeria internetowa)
  • 2 stycznia 2019 o 21:36
    Jeden z lepszych
    Podczas okresu jesienno-zimowego stosuję szampony pomagające w walce z wypadającymi włosami. Robiąc zakupy w aptece internetowej zobaczyłam szampon Anny z naftą i ekstraktami z ziół. Nafta- kiedyś stosowałam i przez brak możliwości pozbycia się jej zapachu i ciężkości zrezygnowałam. Przeczytałam opis producenta i opinie użytkowniczek- to przeważyło:) Szampon jest w wygodnej w użyciu butelce z pompką, przez co nie ma możliwości zużycia większej jego ilości. Zawsze myłam włosy raz, a w przypadku Anny przy pierwszym użyciu (3x klik pompką) podczas masowania nie powstał ani gram piany... spłukałam i nałożyłam ponownie- piana jak malowana;) po spłukaniu włosy aż skrzypiały i były takie twarde- jak po stosowaniu mocno oczyszczającego szamponu. Po wyschnięciu włosy były bardzo miękkie w dotyku, lekko błyszczące i dobrze się układały. Regularnie stosując produkt zauważyłam, że skóra głowy była czysta o wiele dłużej niż przy innych szamponach, przetłuszczanie uległo zmniejszeniu. Włosy przestały tak mocno wypadać- jak przeczesuję je ręką, czasem zobaczę jeden, a często żadnego... dla mnie to bardzo pozytywny szok. Mimo konieczności zużycia sześciu "porcji" produktu na jedno mycie, szampon wystarcza na długo. Co do zapachu- jak dla mnie ok. Cena- w aptece internetowej kupiłam go za 14 zł. Na pewno do niego wrócę:)
  • 21 maja 2018 o 22:44
    Szampon z naftą kosmetyczną
    Szampon kupiłam z ciekawości jak sprawdzi się na moich włosach. Zaintrygował mnie dodatek nafty kosmetycznej która pielęgnuje włosy, kiedyś używałam nafty jako wcierki a tu mamy dodatek w szamponie. Dodatek skrzypu, wyciąg z pokrzywy , tatarak dobroczynne ekstrakty ziołowe dla włosów. Ale w składzie znajdują się też parabeny. Dresing opakowania jest oryginalny i przyciąga wzrok, dodatkowo opakowanie z pompką która ułatwia dozowanie szamponu, Pompka sprawnie działa i nie zacina się. Zapach jest delikatny i przyjemny, obawiałam się że będzie wyczuwalny zapach nafty ale moje obawy były na wyrost. Zapach nie pozostaje na włosach. Konsystencja gęsta, dobrze się rozprowadza na mokrych włosach, średnio się pieni. Działanie na duży plus - oczyszcza włosy i nie obciąża. Włosy są błyszczące , miękkie, nawilżone ale szampon delikatnie plącze włosy. Muszę nałożyć odżywkę by je rozczesać. Szampon nie wzmaga przetłuszczania włosów. Czy jest pomocny w walce z wypadającymi włosami? Tak od kiedy zaczęłam go używać zauważyłam że moje włosy są grubsze, odżywione i na szczotce jest ich mniej. Może to też zasługa szamponu konopnego, bo stosuję zamiennie. Szampon jest wydajny, stosuję średnio 2 razy w tygodniu. Tani i produkt polski. Dostępność tylko Hebe lub sklep internetowy producenta, szkoda że nie jest dostępny w innych drogeriach i perfumeriach. Szampon sprawdził się na moich włosach choć skład nie jest "naturalny", podczas stosowania nie podrażnił ani nie uczulił skóry głowy. Zakupię ponownie.
    Zalety:
    • przyjemny zapach, działanie, gesta konsystencja, wydajny i tani
    Wady:
    • nie ma
    magdaga
    13 października 2017 o 21:00
    Jest genialny! Uratował moje włosy
    Używam go już dwa tygodnie (średnio co dwa dni) i moje wrażenia są bardzo pozytywne - włosy są wyrażenie wzmocnione, gładsze i promienniejsze. Zauważyłam również, że mniej zostaje mi ich na szczotce Szampon zawiera ziołowego kopa, dzięki czemu rosną zdrowe i silne włosy . Obawiałam się zapachu nafty, ale jest ona bardzo delikatna, w żaden sposób nie podrażnia mojego wrażliwego nosa ;) Dzięki pompce wygodna jest aplikacja - super rozwiązanie! Jest również wydajny, do dwukrotnego mycia włosów, wystarczy niewielka ilość szamponu. Na jesienną porę jest idealny, by wspierać pielęgnację włosów w tej niełatwej porze roku dla czuprynki
    Zalety:
    • działanie na włosów!
    • aplikacja
    Otrzymałam do testów od marki/producenta