Szampony do włosów

Vis Plantis Szampon do włosów osłabionych z tendencją do wypadania `Kozieradka, czarna rzepa, skrzyp polny`

Vis Plantis Herbal Vital Care szampon do włosów osłabionych z tendencją do wypadania 400ml

Nasi użytkownicy zostawili 103 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 22 lutego 2025 o 16:16
    Nie polubilismy sie
    Mam wlosy, ktore sa cienkie i wlasnie z tendencja do wypadania. Musze przywiazywac uwage na sklady, zeby ich zbytnio nie obciazyc. Po pozytywnych recenzjach liczylam, ze bedzie to moj nowy drogeryjny pewniak, ktory nie rozwali mi portfela. Niestety, ten szampon to nie to. Szampon jest bardzo gesty i konsystencja przypomina mi Murkiego od HTC. Pozytywnie wplywa to na jego wydajnosc, cenowo tez jest super. Musze tez pochwalic go za zapach - zazwyczaj nie lubie produktow z kozieradka w skladzie, smierdza dla mnie rosolem i odbieraja mi przyjemnosc z uzywania kosmetyku. Tutaj ta nuta jest wyczuwalna, ale nie dominujaca i nie utrzymuje sie dlugo. Niestety, szampon nie myje wystarczajaco mocno jak na moje potrzeby. Wlosy nie sa odbite od nasady i szybciej sie przetluszczaja, a to wszystko, czego przy cienkich wlosach chcemy uniknac. Dodatkowo, CB w skladzie sprawia, ze swedzi mnie po nim skora glowy. Nie zauwazylam tez znaczacej roznicy w wypadaniu wlosow - choc tutaj musze przyznac, ze dla mnie nie od tego sa szampony i nie przywiazuje do tych obietnic uwagi. Szamponu niestety nie kupie ponownie.
    olus52
    3 listopada 2024 o 13:38
    Zużyłam już milion opakowań
    To jest mój ukochany szampon do użytku codziennego. Z nim wszystko jest tak! Zapach bardzo ładny. Glutkowa konsystencja sprawia, że jest bardzo wydajny i pięknie się pieni. Domywa moją tłustą skórę głowy. Smukła butelka ułatwia użytkowanie. Cena również niska i to lubię. Nie mam do niego żadnego ale.
  • 15 czerwca 2024 o 14:17
    Tak średnio bym powiedziała, tak średnio
    Jak dotąd znalazłam tylko kilka szamponów, które rzeczywiście dobrze domywały skórę głowy, jednocześnie nie obciążając jej. Szampon do włosów osłabionych z tendencją do wypadania od Vis Plantis jest bardzo wydajny, nie można mu odmówić szalonego pienienia się i ogólnie miłych wrażeń podczas mycia. Ale czy rzeczywiście wzmacnia osłabione włosy? Nie stwierdzę tego. Dodatkowo lekko je obciąża, przez co mogę z nimi wysiedzieć max 1,5 dnia, po tym czasie jest już bardzo ciężko. Opakowanie Szampon ma pojemność 400 ml, kupiłam go na promocji w Rossmanie za około 10 zł. Od razu skusił mnie na półce, gdy tylko go zobaczyłam. Sama butelka jest ładna, w kolorze ciemnej zieleni, oklejona etykietą z wzorem roślinnym. Rzeczywiście pierwsze wrażenie, jakie się ma to - tutaj będzie naturalnie. Plastik nie należy do tych tandetnych. Myślę, że na samym końcu zapewne spienię szampon w butelce i nie będę jej rozcinać. Gdyby to była odżywka to pewnie proces rozcięcia byłby trudny, bo plastik jest twardy. Zakrętka do wyciskania szamponu jest na pstryk. "Dziubek" otwiera i zamyka się w mgnieniu oka, szampon się nie rozlewa, nie brudzi butelki. Jest dobrze. Za taką cenę aspekt opakowania oceniam bardzo wysoko, absolutne 5/5 Konsystencja i zapach O ile sama konsystencja szamponu jest przyjemna - szampon jest bezbarwny, gęsty, w mgnieniu oka spienia się go w kubeczku, tak zapach średnio przypadł mi do gustu. Nie wiem już sama, co przypomina. Nie wyczuwam tutaj nut kozieradki. Miało być naturalnie, ale jest... dziwnie. No sama nie wiem. Skład szamponu skłania się bardziej stronę średniej mocy. Mamy tutaj cocamidopropyl betaine (uwaga na uczulenie) i glicerynę wysoko w składzie. Nie mamy tutaj silikonów, co jest duużym plusem. Działanie Według producenta szampon ma wzmacniać włosy, zawiera wyciąg z kozieradki, skrzypu polnego i rzepy.  Wiem doskonale, jak kozieradka może dobrze wpłynąć na jakość włosa. Moje nie wypadają w jakiś mega okrutny sposób, zawsze podczas procesu mycia kilka z nich zostaje na wannie, ale nie uważam, żeby była to tragedia. Większym problemem, z jakim się zmagam jest przetłuszczanie skóry głowy i obciążenie jej. Po umyciu głowy tym szamponem czuję, że są umyte, ale też delikatnie już czymś obciążone, co powoduje, że nie są uniesione u nasady tak, jak bym tego oczekiwała. Następnego dnia widzę już lekki przetłuszcz, a kolejnego już jest tragedia. Trochę szkoda. Jak na cenę 10 zł za 400 ml uważam, że nie ma tragedii. Jestem ciekawa opinii osób, które walczą z naprawdę męczącym wypadaniem włosów. U siebie nie zauważyłam jakichś piorunujących efektów pod tym kątem, mogę ocenić jego mycie i odświeżenie głowy. Niestety nie wydłuża świeżości, dlatego chyba nie kupię go ponownie.
    Zalety:
    • duża pojemność przy baardzo niskiej cenie. Za 400 ml można zapłacić czasem 10 zł w promocji
    • jest naprawdę wydajny
    • wygodne otwieranie szamponu "na pstryk"
    • dostępny w drogerii stacjonarnie
    • ładna etykieta, butelka wykonana z wysokiej jakości tworzywa sztucznego
    • dobrze się pieni
    • gęsty, przezroczysty, spienia się w kubeczku w kilka chwil
    • dobrze domywa skórę głowy i włosy
    Wady:
    • nie wzmocnił moich włosów i nie ograniczył wypadania
    • nie odbija włosów u nasady zaraz po myciu
    • średni zapach, mi nie przypadł do gustu
    • nie wydłużył świeżości skóry głowy
    • lekko obciąża mi włosy zaraz po zmyciu
  • 5 czerwca 2024 o 17:57
    Dobry szampon na co dzień
    Szampon używam już od dobrych kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Jest to typ łagodny - świetnie sprawdza się na co dzień. Ma ładny zapach. Szampon jest bardzo wydajny. Pieni się bardzo dobrze i podobnie też domywa skórę . Nie mam problemów z wypadaniem włosów, dlatego też nie wypowiem się w tej kwestii. Cena tego szamponu jest niska, szczególnie uwzględniając jego jakość.
    • działanie
    Wady:
  • 18 maja 2024 o 9:39
    ulubiony do każdego mycia
    VIS PLANTIS Kozieradka jest moim jednym z dwóch ulubionych szamponów używanych do każdego mycia. Jak wiemy mycie skóry głowy powinno być dwuetapowe, także do pierwszego mycia używam ten szampon aby dobrze umył skórę głowy i przygotował na drugie mycie gdzie używam szamponu nawilżającego. Mimo iż VIS PLANTIS Kozieradka nie zawiera silnych składników i nie posiada SLS to bardzo dobrze domywa skórę oraz bardzo dobrze się pieni, zarówno rozcieńczony w spieniaczu. Szampon według mnie ma znakomitą wydajność i szczelność butelki. Zapach pomimo iż szampon posiada kozieradkę w sobie, (która dla mnie pachnie rosołkiem) jest bardzo przyjemny. Butelka jest stabilna, a zamknięcie bardzo praktyczne. Szampon używam od kilku miesięcy i czy zauważyłam mniejszą ilość wypadanych włosów? Wydaje mi się, że efektu WOW nie ma, aczkolwiek nie podrażnia skóry głowy gdzie w moim przypadku jest to częste przy innych szamponach, stąd też zauważam leciutko mniej wypadających włosów.
    Zalety:
    • wydajność, cena, opakowanie, działanie