Podkłady

M.A.C. Next to Nothing, Face Color, Fluide Illuminateur Teinte Podkład do twarzy rozświetlający

• 18 lutego 2018 o 15:07
    Kolorystyka beznadziejna
    Jestem wielką fanka podkładów, chociaż mam ich wiele to uwielbiam kupować i testować nowe, nie inaczej było z tym. Jak tylko zobaczyłam zapowiedzi, że coś takiego wyjdzie, to nie mogłam się doczekać. Miał być lekki i delikatny i prawie niewidoczny na skórze i do tego jeszcze po prostu skóra w nim miała wyglądać pięknie. Może od razu zaznaczę, co ja w podkładach lubię - krycie niewielkie, lekki efekt rozświetlenia, długotrwałość i tzw 'dewy' wykonczenie. No i kolor musi sie zgadzać of kors. Tutaj otrzymujemy fluid w ładnej, charakterystycznej dla Maca buteleczce, chwała za to, że pompka jest dołączona, ale oczywiście Mac sobie już ją wliczył w cenę, więc nie ma się co ekscytować. Konsystencja produktu na pierwszy rzut oka jest bardzo fajna, podobna do tych wszystkich podkładów typu Chanel Les Beiges czy Shiseido Synchro Skin, takich, co to są długotrwałe, ale jednak zostawiają na buzi naturalne i ładne, lekko rozświetlone wykończenie jednocześnie nie dając za wiele krycia. Niestety po nałożeniu na twarz czar pryska kompletnie i to z powodu dwóch rzeczy: 1. Kolorystyka - ja nie wiem, kto te kolory tworzył, ale Light jest ciemny jak cholera, a do tego jeszcze oksyduje, także od razu uprzedzam, że naprawdę jasne dziewczyny tu nie znajdą nic dla siebie (no, chyba że chce wam się mieszać go z mixerem, żeby sobie rozjaśnić, ale przecież nie o to chodzi). 2. Trwałość na buzi - 4 godziny z przypudrowaniem najlepszym pudrem jaki znam Nars Light Reflecting, z Next To Nothing zostaje Nothing. 3. To, jak on wyglada na buzi to jest jakieś nieporozumienie. Już pomijając kolor, najjaśniejszy jak już wspomniałam Light jest za ciemny i wpada w pomarańczowe tony, ale ok, to można jakoś poprawić, ale wykończenie... On nie ma prawie wcale krycia, co jest ok dla mnie, ale podkreśla wszelkie suche skórki i wyglada po prostu nieestetycznie. Skóra wygląda w nim bardzo sucho, tak, jakbyśmy nie pokremowały jej przez miesiąc. Do mnie takie coś nie przemawia i kompletnie mi się to nie podoba. Poużywałam kilkanaście razy rozjaśniajac go sobie, ale za każdym razem byłam niezadowolona z efektu. Ostatecznie odstąpiłam swoją butelkę komuś, kto zrobi z niego użytek. Naprawdę nie wiem, dla kogo to ma być podkład, bo urody to on nie dodaje, a wydawało mi się własnie, że o to w prouktach tego typu chodzi.
  • 1 czerwca 2017 o 13:44
    problematyczny
    Kupilam go na promocji -20% w douglasie, ot tak, zeby sprobowac. Najjasniejszy odcien jaki byl dostepny to light plus. Dla bladych cer (w tym dla mnie), jest zdecydowanie za ciemny. Wiem, ze jest jasniejszy odcien - light, ale on jak na razie w douglasie jest niedostepny, jedynie na stonie MAC. Do rzeczy... Pierwsze nalozenie skonczylo sie prawie placzem ze zlosci. Calutenki podklad zrolowal sie, a na twarzy zostala tlusta plama. Nakladalam go bb na baze meteorytowa z guerlain. Ok, drugie podejscie. Nakladany pedzlem bez bazy, tylko na krem. Bylo lepiej, ale bez szalu. Do tego ten za ciemny odcien. Odlozylam go i sprobowalam kolejny raz, jak tylko troche sie opalilam. Pamietajac poprzednie przeboje postanowilam sprobowac bez zadnej bazy i kremu. WOW! Buzia jakbym miala znowu 12 lat! Mieciutka, gladka, wypoczeta. Niby nie kryje w ogole, ale jakos tan cudownie upieksza. Na zdjeciach wychodzi przecudownie! Utrzymuje sie caly dzien, a ja sie czuje jakbym w ogole nie miala makijazu. No i tutaj zaczyna sie problem. Bo on bylby swietny na lato, ale nie ma w ogole spf. Nic pod niego nie da sie nalozyc, bo caly sie zroluje. No i odcienie zdecydowanie nie dla porcelanowych cer, chyba ze wlasnie po chociaz lekkim opaleniu. Podsumowujac, jezeli ktos lubi testowac nowinki i go stac, polecam jak najbardziej! Nie powiem absolutnie, ze to zly produkt. Raczej wlasnie problematyczny, trzeba znalezc na niego swoj sposob. Ale jesli ktos ma cere tlusta, problematyczna, z niedoskonalosciami to zupelnie odradzam - zroluje sie juz przy nakladaniu. Ja kupie ponownie ale ten odcien najjasniejszy.
    Zalety:
    • efekt na buzi, uczucie lekkosci
    • przepieknie wychodzi na zdjeciach
    • utrzymuje sie caly dzien, a po zmyciu ma sie uczucie wypielegnowanej skory
    Wady:
    • odcienie
    • problematyczne nakladanie
    • brak spf
    • smrod taki sam jak przy Studio Fix :)
  • 17 maja 2017 o 15:13
    Fatalny
    Co za fatalny produkt :-(. Niestety u mnie nie sprawdził się totalnie. Pierwszy raz przetestowałam na mojej skórze rolowanie się podkładu wygląda to okropnie!Nie pomogła nawet zmiana kremu nawilżającego. Po nałożeniu i odczekaniu dobrych 15 min. schodzi z twarzy przy najmniejszym dotknięciu. Jeszcze nigdy nie miałam tak mało trwałego produktu. Opakowanie na duży plus, bardzo higieniczna pompka. Generalnie nałożony na rękę wygląda cudownie i pięknie rozświetla skórę jednak na twarzy wygląda koszmarnie. Nie kupię ponownie.