Podkłady

Lirene Dermoprogram Twin 2 Tone, Nawilżający podkład kryjący

Nasi użytkownicy zostawili 66 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 7 lutego 2025 o 21:20
    Jeden z lepszych od Lirene
    Bardzo czekałam na przetestowanie podkładu, który ma się nie ścierac i ma wyglądać naturalnie. Opinia? Całkiem nienajgorszy podkład z jaśniejszymi jak na Lirene kolorami. Jest całkiem przyjemny w aplikacji i nie tworzy absolutnie maski. Ładnie wtapia się w skórę choć klasycznie, najjaśniejszy odcień jest ciutkę za ciemny. Podkład dość długo się trzyma na twarzy, natomiast delikatnie się ściera, tak jak typowy podkład. Nie zauważyłam jednak, żeby podkład jakoś podkreślał suche skórki czy wchodził w załamania, co jest na duży plus. Krycie jest dość średnie, ale można je sobie zbudować.
    Zalety:
    • wygodna tubka z aplikatorem
    • naturalny wygląd
    Wady:
    • delikatnie się ściera
    Keijt
    18 stycznia 2025 o 16:21
    Fajny
    Kupiłam w promocji za 17zl. Ma fajne odcienie i konsystencję. Na twarzy wyglada naturalnie nie robi efektu maski. Cera wyslada na zdrowa . Zmieszany z innym kryjącym też lirene daje super efekt
    Momo
    1 stycznia 2025 o 15:56
    PORAŻKA! Krycie żadne!
    Jeden z gorszych podkładów jakie do tej pory miałam! Krycie żadne! Nawet przy dwóch warstwach, co widać na zdjęciu. szczególnie, że mam trochę niedoskonałości. Podobno jest odporny na ścieranie... No nie jest... Ściera się i to szybko. Po godzinnym spacerze z psem już go nie widać. Nie nawilża. Nie wymagam tego od podkładu, bo to zadanie kremu, ale jeśli ma tę opcję, to powinien ciut zadziałać w tym kierunku. Dopasowuje się do skóry aż za bardzo, bo jakby w nią wnika i prawie go nie widać. Widać za to niedoskonałości, czerwone krwinki i wszystko czym raczy nas skóra. Mam kolor 10 Natural.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • brak krycia
    • nie nawilża
    • ściera się
    • mało wydajny, gdy trzeba kilka warstw nakładać
  • 2 października 2024 o 12:15
    Jak na drogeryjny całkiem spoko
    Niezbyt często korzystam z podkładów Lirene ale słyszałam kilka opinii o tym, że są naprawdę niczego sobie dlatego uciszyłam się gdy dostałam ten podkład w prezencie. Jest co prawda nawilżający a ja mam cerę mieszaną ale nawilżających podkładów się nie boję - na dobrej bazie i utrwalone pudrem do którego mam zaufanie zazwyczaj całkiem fajnie się u mnie spisują. Ten mnie zaskoczył i to zdecydowanie na plus. To naprawdę bardzo fajny podkład z takiej półki cenowej na który- tak sądzę można sobie spokojnie pozwolić a na promocji to już w ogóle tylko brać. Bardzo podoba mi się opakowanie lubię połączenie plastikowych tubek i pompki. Nie wiem co w tym takiego jest ale jak takie coś widzę to z automatu się uśmiecham. Tutaj pompka działa bez najmniejszego zarzutu- nie zacina się i nie zapycha od produktu. Szata graficzna jest bardzo kobieca - w odcieniu pudrowego różu i bieli a to zawsze fajnie ze sobą gra. Producent obiecuje 16H trwałości, nawilżenie oraz krycie a w składzie znajdziemy kwas hialuronowy, ceramidy oraz wegański fitokolagen. Ja się tutaj do niczego przyczepiać nie będę. Stacjonarnie widziałam 4 odcienie tego podkładu i to jest chyba cała gama. No okrojona to trzeba przyznać i ciężko powiedzieć, czy aby na pewno każdy odnajdzie tu odcień dla siebie. Ja mam jasną ale nie bladą karnację i ja zawsze celuje w beże znajdujące się w środkowej gamie. Tutaj trafił mi się Beige o numerku 40 i to jest chyba najciemniejszy odcień w tej gamie. No i on wcale nie jest ciemny. To faktycznie beż taki czysty bez domieszek i bardzo ładnie dopasowuje się do mojej cery- takie dopasowanie jest co prawda obiecane ale z drugiej strony jest to jeden z tych podkładów który u każdego może wyglądać nieco inaczej. U mnie jest ok, nie obraziłabym się nawet o coś o pół tonu ciemniejszego ale i na to co mam nie narzekam. Jeśli chodzi o konsystencję to jest ona kremowa a przy tym bardzo lekka - coś jak leciutki balsam do ciała. Wspomnę od razu o wydajności bo jestem z niej zadowolona - na jedno użycie schodzi mi około 3 pompek także nie jest źle. Używam go od miesiąca i sądzę, że na dobre 2 tygodnie z hakiem jeszcze mi go wystarczy. Bardzo ładnie pachnie tak w ogóle, i jak pisały dziewczyny wcześniej jest to aromat kwiatowy, lekko świeży i dość szybko wietrzejący. Nie korzystam z gąbek bo ich nie lubię. Podkład najczęściej aplikuje pędzlem typu flat ale akurat ten podkład najlepiej wygląda nałożony na stary dobry sposób czyli dłońmi. Z aplikacją nie ma żadnych problemów - nie jest to produkt oblepiający czy ''tępy'', rozkłada się na twarzy równą warstwą, nie roluje się, nie grudkuje i nie ciastkuje. Daje fajne wykończenie. Nie jest matowe- to bardziej takie naturalne i miękkie wykończenie więc bardzo fajnie bo podkłady nawilżające często wyglądają u mnie lekko mokro. Jeśli chodzi o krycie to jak dla mnie średnie to max co można z tego podkładu wyciągnąć, ale też bardzo często produkty drogeryjne dają właśnie takie krycie. Dla mnie jest ono w zupełności wystarczające ale też na daną chwilę nie mam potrzeby używania jakiegoś tytana jeśli chodzi o krycie a jak już to mam od tego inny podkład. 16H jeszcze mi się go na twarzy mieć nie zdarzyło ale tak 12 do 13 jak najbardziej były takie sytuację i muszę przyznać, że wcale na tą trwałość nie narzekam. Po jakiś 7H moja strefa T wymaga poprawek no ale wiadomo- to produkt nawilżający więc spodziewałam się tego, ale taka jedna popraweczka pudrem jakoś mnie specjalnie nie wnerwia. Gorzej by było jakby się ścierał czy ciastkował a tutaj nic takiego nie ma miejsca, ale może to też być zasługą bazy Smashbox bo ona naprawdę trwałość makijażu podbija. Nigdy nie przywiązuję wielkiej wagi do obietnic pielęgnacji w przypadku produktu do makijażu ale tu faktycznie ta buzia pod podkładem zdaje się być optymalnie nawilżona a nawilżenia przecież potrzebuje każdy rodzaj cery. Dodatkowo podkład dogaduje się produktami do konturowania i nie sprawia, że robią się w ciągu dnia wyblakłe czy rozmyte, nie ma żadnych problemów z usunięciem go balsamem do demakijażu oraz w żaden sposób nie pogorszył stanu mojej cery. Uważam go za naprawdę fajny podkład drogeryjny i jeśli odnajdziecie odcień który będzie Wam odpowiadał to jak najbardziej można po niego sięgnąć.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • wygodne opakowanie
    • kremowa a zarazem lekka konsystencja
    • bardzo fajna trwałość
    • faktycznie delikatnie nawilża
    • wykończenie bardzo naturalne i ujednolicające
    • dopasowuje się do odcienia skóry
    • nie wyświeca nadmiernie strefy T
    Wady:
    • krycie jest max średnie a nie pełne
    • uboga gama kolorystyczna
    Inne
  • 1 sierpnia 2024 o 11:00
    Wow!
    Jest to pierwszy podkład od bardzo dawna po który zdecydowałam się sięgnąć (jestem fanka kremów bb) i który absolutnie mnie zaskoczył i to bardzo pozytywnie. Twin 2 Tone wręcz mnie zauroczył. Jest idealny do mojej mieszanej cery. Nie nadaje płaskiego matu, powiedziałabym że jest to ładne satynowe wykończenie, które powoduje że buzia optycznie wygląda dużo ładniej. Jeśli chodzi o krycie jest ono na poziomie średnim, ale takim które można dobudować. Ja mam cerę z przebarwieniami i on daje sobie spokojnie z nimi radę. Trwałość mega, podkład naprawdę jest z tych długo trwających, tak jak zapewnia nas producent, nic nie znika w ciągu dnia. Jedyne co, to trochę się u mnie utlenia. Nie gwarantuje oczywiście, że na Waszej skórze też będzie idealny, super, extra i w ogóle.. to tylko moje odczucia i spostrzeżenia, natomiast mojej skórze jak dotąd wszystkie kremy bb czy podkłady z Lirene które używałam po prostu mi się sprawdzają i jestem nimi zachwycona. Podkład ma przyjemny zapach. Nie zapycha mnie. Pojemność tutaj jest standardowa jak u innych podkładów. No jak dla mnie Twin 2 Tone to zdecydowanie moje największe kosmetyczne odkrycie tego roku.