Odżywki do włosów

Ziaja Lato Limitowane, Olejki ylang-ylang i paczuli w odżywce myjącej do włosów

Ziaja Lato Olejki Ylang-Ylang i Paczuli W Odżywce Myjącej do Włosów 200ml

Nasi użytkownicy zostawili 27 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 6 lutego 2023 o 23:01
    Odżywka szampon
    No(sham)poo to niepieniaca się jak zwykły szampon formuła kremowego preparatu. Delikatnie myje i jednocześnie działa jak odżywka. Cudownie pachnie, schładza skórę głowy i naprawdę ładnie odżywia włosy. Ja myje nią głowę 2 razy w tygodniu, przy czym przy drugim nałożeniu rozczesuje włosy i zostawiam jeszcze na 5minut...2dni spokojnie nie muszę myć włosów pomimo że dość szybko mi się przetłuszczającą. Warto wypróbować po całodziennym plażowaniu w sumie to mój ulubiony szampono-odżywka na lato
    Zalety:
    • piękny zapach
    • odżywianie włosów
    • chłodzący mentol
    Wady:
    • produkt sezonowy
  • 7 czerwca 2021 o 11:51
    Nadaje się na pierwsze O, do mycia niekoniecznie
    Odżywkę dostałam od mamy, która po pierwszej próbie użycia uznała, że to produkt nie dla niej. Nie jest mi obca idea mycia włosów odżywką, jednak raczej wolę stosować metodę OMO, gdzie za "M" odpowiada szampon z łagodnym detergentem. Jeśli myję czymś tłustszym, bardziej treściwym, to włosy są obciążone i szybko tracą na świeżości. Tak było i w przypadku tej odżywki - pierwszy dzień był jeszcze ok (choć i tak miałam wrażenie, że okolice skalpu wyglądają na nieestetycznie przyklapnięte i tłustawe), ale na drugi konieczne było już powtórne mycie (przy czym normalnie myję włosy co 2-4 dni). Zużyłam wobec tego jako pierwsze M i tutaj sprawdzała się nieźle, ze względu na dodatek detergentu dobrze się zmywała z długości, a jednak zmiękczała włosy przed mycie właściwym. Skład, jak na Ziaję - zadziwiająco dobry. Nie ma żadnych typowych szkodliwych składników, konserwanty z tych akceptowalnych, detergenty łagodne (choć CB niektórych lubi podrażniać). Brakuje za to w składzie szumnie zapowiadanych na etykiecie olejków ylang-ylang i paczuli (chyba że kryją się jako kompozycje zapachowe, ale takie są używane praktycznie w każdym kosmetyku i nikt się nimi nie chwali :)). Konsystencja jest zbita, gęsta, zdecydowanie bardziej odżywkowa niż szamponowa. Dla mnie trudno się tym produktem myje włosy czy skalp, taki Kallos uwielbiany przez włosomaniaczki jako myjadło ma znacznie przyjemniejszą pod tym względem formułę. Buteleczka z plastiku, typowa dla Ziaji, z bardzo małym aplikatorem, co utrudnia wydobycie dość gęstego kosmetyku z środka. Na szczęście cały korek można otworzyć i ułatwić sobie zadanie. Cena kilka złotych, wydajność ciężko mi określić, bo zużywałam ją od wielkiego dzwonu, gdy przypomniało mi się, że wypadałoby coś nałożyć na pierwsze O. Jak dla mnie nie spełnia swojej roli, dodatkowo minus za przekłamanie na etykiecie, plus - za nietypowo dobry jak na Ziaję skład.
    Zalety:
    • dobry, nieszkodliwy skład
    • nadaje się na pierwsze O
    Wady:
    • brak obiecanych olejków w składzie
    • konsystencja za gęsta i za tłusta do mycia
    • włosy po myciu wydają się nieświeże i obciążone
    • butelka utrudniająca wydobycie produktu
  • 7 maja 2021 o 22:07
    Średni produkt
    Nie wyobrażam sobie tym myć włosów beż szamponu, jednak produkt zużyłam do emulowania oleju. Tu się sprawdzał fajnie. Do mycia ciężko-włosy były bardzo obciążone i przyklapnięte.
  • 18 marca 2020 o 22:31
    Ziaja olejki w odżywce myjącej do włosów
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Patrząc na nazwę tego produktu zapowiada się obiecująco, bo przecież olejki, a olejki mają świetny wpływ, cały czar pryska, gdy przekręcamy buteleczkę na drugą stronę żeby spojrzeć na skład, który jest blisko związany z tablicą Mendelejewa. Nie da się doszukać olejków w składzie, które zwykle w takich produktach zapisane są wytłuszczonym drukiem. Buteleczka produktu- standardowa, jak chyba we wszystkich szamponach tej firmy. Zapach dość przyjemny, nie powinien drażnić. Co do samego działania, jest dość specyficzne, no bo jak to myć się czymś, co w ogóle się nie pieni? Użycie do zniesienia, włosów nie przesuszył, ale lekko obciążył, jednak najgorsze zaczyna się dziać dopiero po użyciu. Włosy w zastraszającym tempie zaczynają się przetłuszczać, ale to bardzo przetłuszczać jakby właśnie miały kontakt z olejem. Może uczulać, ma w składzie alergeny, mi nic nie zrobił, ale radzę uważać.
    Zalety:
    Wady:
    • SKŁAD
    • brak dobrego działania
    • obciąża włosy
    • sprawia, że włosy bardzo i szybko się przetłuszczają
    • może uczulać
  • 13 listopada 2019 o 22:01
    Pierwsza taka formuła
    Pozytywnie zaskoczyłam się tą odżywką. Nakładam jej nie dużo na samą skórę głowy i masującymi ruchami myję głowę. Produkt ten sie nie pieni do czego trzeba się przyzwyczaić. Włosy są domyte, nie pozostawia żadnej tłustej warstwy oraz włosy nie przetłuszczają się szybciej. Polubiłam ten produkt głownie za to że teraz przy myciu moje włosy się nie plączą na czubku głowy, przez co mniej ich wypada.
    Zalety:
    • delikatny zapach
    • fajna konsystencja
    • produkt jest wydajny, do umycia głowy potrzebujemy niewielkiej ilości
    • w miarę dobry skład
    Wady:
    • jedyne do czego mogę się przyczepić do opakowanie, pod prysznicem lepiej sprawdzają się te z pompką